Oturak fasulye tohumu bodur fasulye olarak da bilinir iken kılçıksız ve yüksek verime sahip olması nedeniyle üretim yapmak için çokça tercih edilir.
Cino (oturak) fasulye meyvesi açık yeşil renge sahip olup bu fasulye çeşidi kılçıksız ve yassı bir görünüme sahiptir.
- Fasulyenin içinde bulunan taneler çok büyükse bu fasulyenin bayat olduğunun bir işaretidir. - Eğer kılçıksız bir fasulye seçmek istiyorsanız eni en dar olan fasulyeyi almalısınız. Genelikle geniş fasulyeler, kılçıklı olurlar.
Uygun Çam Tohumculuk Ayşe Kadın Fasulye Tohumu Fiyatı
Kılçıksız bir yapıda bulunur.
Çalı fasulyesi kılçıklı olur mu? Boncuk, ayşekadın, çalı Bu fasulye çeşitlerinin hepsinden de taze ve kılçıksız olmak koşuluyla güzel yemek yapılır: Boncuk fasulye iri taneli ve kısadır, ikiye üçe bölünerek pişirilir, taneleride ayrılarak yemeğe karıştırılabilir.
İlgili 42 soru bulundu
En Kaliteli Kuru Fasulye Cinsi Hangisidir? Erzincan ovasında yetişen dermason kuru fasulye, en kaliteli türlerden biri olarak bilinir. Bölgenin toprak özelliği, kar suları ile beslenmesi, ince kabuklu olması, çabuk pişmesi ve lezzetinden dolayı en çok tercih edilen kaliteli fasulye cinsi olarak geçer.
En verimli fasulye çeşitleri arasında oturak tipi fasulyeler sayılıyor. Hasadı oldukça kolay olan ve yüksek verim veren fasulyelerin hem yeşili hem de kurusu yenebiliyor.
Birçok kişi kılçıklı taze fasulyeyi yemekten hoşlanmaz. Bu nedenle taze fasulyenin kılçıklarının alınması her zaman daha iyi olur. Kılçık denilen parçalar, taze fasulyenin ince kenarlarında bulunan kalın damarlardır. Bu kılçıkların temizlenmesi, her zaman daha lezzetli bir sonuç verir.
Kuru fasulye pişirmek istediğinizde her türden fasulye seçmeniz pek de doğru kabul edilmiyor. Eğer tam lezzetinde bir kuru fasulye yemek istiyorsanız, kısa boyda biraz tombulca İspir fasulyelerini tercih etmelisiniz.
Boncuk ayşe, ayşe kadın, çalı fasulyesi, börülce vb… Ancak hangi fasulyeyi tercih ederseniz edin ilk kural şudur: seçtiğiniz fasulyenin rengi kesinlikle belirgin bir yeşil olmalı. Mat yeşil fasulyeler ya çok güneş altında kalmıştır ya da kılçıklıdır. Fasulyeyi mutlaka kırmalısınız ve 'çıt'sesini duymalısınız.
Fasulyeyi yıkayın ve bir gece önceden bol suya koyun ve bekletin. Fasulyeyi kabuk atmaması için mutlaka soğuk suyla ıslayın. Ertesi gün fasulyenin suyunu dökün.
Kuru baklagilleri, 4-8 saat kadar suda beklettikten sonra pişirmek, hep pişirme süresini kısaltıyor hem de gaz oluşumunu önlüyor. Suda bekletme yani ıslatma, baklagillerde bulunan demir ve çinko gibi minerallerin emilimini de azaltabilen tanin ve fitat gibi bileşiklerin miktarını da azaltıyor.
Toprak özelliği ve kar suyu ile yetişmesi, dayanıklı, ince kabuklu olması, çabuk pişmesi ve lezzetinden dolayı tüketicilerin en çok tercih ettiği fasulye çeşitlerindendir.
Ayşe kadın fasulye meyvesi kılçıksız ve oturak bir fasulye çeşididir. Oldukça güzel görünüme sahip olup son derece lezzetlidir. Pazar ve manavlarda aranan çeşittir. Tohum rengi kahverengidir.
Dermason Fasulye Nedir? Dermason Fasulye tane renkleri beyaz ve böbrek şeklinde olan, delik açıklığı 8mm olan elekte elendiğinde elek üstünde kalan taneleri içeren fasulye türüdür. Bu fasulyeler Karaman ve Konya yöresinin fasulyeleri olup, lezzet bakımından üstün ve kabuk bırakmama özelliği ile bilinmektedir.
Horoz kuru fasulye; ince, uzun taneli ve lezzetli kuru fasulye çeşitidir.
İnce kabuklu bir fasulye çeşididir. Lezzeti nedeniyle tercih edilir ve yemeklik olarak kullanılır. Çoğunlukla Mısır ve Arjantin'de yetişmektedir. Tesislerimizde boylama, taş ayırma, hafif tane eleme, renk ayırma işlemlerinden geçerek hazır hale gelmektedir.
Dermason Kuru Fasulye
Uzun süre dayanabilen bu kuru fasulye türünde böceklenme riski çok azdır. Bu nedenle kuru fasulyenin yöresel farklılığı önemlidir. Şeker Fasulye Erzincan'ın meşhur fasulyesidir çok lezzetli ve kaliteli, erken pişen bir üründür. Erzincan ilimizin dermason ve şeker fasulyesi çok ünlüdür.
İri taneli ve ince kabuklu yapısıyla, Türk mutfağının özel lezzetleri arasında önemli bir yere sahip olan arasında yer alıyor. İri Dermason Fasulye ürününü sulu yemek çeşidi olarak tüketebileceğiniz gibi, köfte çeşitlerinin yanına piyaz ve hatta farklı tatlar yaratmak için de rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Kurutulmuş halde de dermason, horoz, barbunya, boncuk, şeker, göbekli, börülce (karnıkara), Dombay fasulyesi diye adlandırılan çeşitlere sahiptir.
Meksika fasulyesi olarak da bilinen kırmızı fasulye, mutfaklarımıza bir girdi pir girdi. Özellikle salatası çok güzel olan bu baklagil, çok besleyici ve doyurucu da olduğu için birçok kişinin tercihleri arasında.
Cino (oturak) fasulye meyvesi açık yeşil renge sahip olup bu fasulye çeşidi kılçıksız ve yassı bir görünüme sahiptir. Erkenci bir bodur fasulye çeşididir. Yüksek verime sahip olup hasadı kolaydır. Taze tüketim ve konserve yapımı için uygundur.
Çiçeklenmede optimum sıcaklık 0-25 °C dir. Olgunlaşma döneminde hava kuru olmalıdır. 10 °C'nin altındaki sıcaklıklar tanenin olgunlaşmasını engeller. Fasulye tınlı, pH'sı 7-8 olan tuzluluk ve alkali sorunu olmayan verimli topraklarda iyi yetişir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri