Spagetti (İtalyanca: Spaghetti), uzun, ince ve silindirik bir makarna türüdür. Geleneksel İtalyan mutfağının temel gıda maddelerinden biri olup diğer makarnalar gibi öğütülmüş buğday ve sudan yapılır. İtalyan spagettisi makarnalık irmikten yapılır, ancak başka yerlerde başka tür unlarla da yapılabilir.
Penne Türkiye'de düdük diye de adlandırdığı kalın ve ince kesme makarna çeşididir. Orta kısmı boş, uç kısımları küt ve yoğun makarna tadı içerir. İtalyanca "Penne Rigate" diye telaffuz edilen Penne makarnanın içi boş bir yapısı vardır. Sempatik şekliyle göz alır.
Sırım gibidir spagetti makarna, İtalyan kökenli makarnaların en ince ve uzun olanlarındandır.
Tahmin edilene göre dünya üzerinde 600 çeşit makarna şekli var.
İlgili 31 soru bulundu
Spaghetti'nin en ince hali Capellini melek saçı anlamına gelen "Angel Hair" veya Barilla no: 1 olarak da bilinir.
Kaynayan suyun içine spagetti makarnaları bütün halde atıyoruz. Spagettilerin tencereye sığmadığını düşünmeyin. Sıcak suya girdiği anda yumuşayıp tencerenin içine girecektir. Makarnaların birbirine yapışmaması için suyuna 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ekleyip ara sıra karıştırarak yaklaşık 10 dakika haşlıyoruz.
Makarna (İtalyanca: Pasta), geleneksel İtalyan mutfağının temel besini ve ulusal yemeğidir. İlk defa 1154 yılında Sicilya'da ortaya çıkmıştır. Makarnanın bir çeşidi olan itriya Ağlebîler tarafından Sicilya adasına taşınmıştır.
Ayrıca makarna salatası da makarnayı soğuk tüketebileceğiniz bir tercih. Yaklaşık olarak 27 çeşit makarna var.
1. Spaghetti. İtalyan makarna çeşitleri arasında söz edeceğimiz ilk seçenek spagetti. İnce ve uzun bir makarna çeşidi olarak biliniyor.
Penne Rigate
Penne, 3-4 santim boyunda olup verev kesilmiş, boru şeklinde makarna türüdür.
italyanlarda spagettiyi çatal/kaşıkla yeme oranı da odur. italyanlar, o yan çevirip kullandığınız kaşık yerine tabağın içini kullanır. değdirip orada çevirirsin. spagetti çatal/kaşıkla yenir dersen işte o olmaz.
spagetti - Nişanyan Sözlük. İtalyanca spaghetti “ince şerit şeklinde makarna” sözcüğünden alıntıdır. Bu sözcük İtalyanca spago “şerit” sözcüğünün küçültme hali çoğuludur. İtalyanın milli yemeğine burada başladık: spagetti, nefis bir makarna.
Merhaba, Spagetti İtalya'ya özgü bir yemektir.
Bolonez sos, özellikle makarnayla özdeşleşmiş bir sos çeşididir. Bolca domates, sarımsak ve kuru soğandan yapılan bolonez sos, taze ve kuru baharatlarla tatlandırılır.
Makarnaların en sağlıklı çeşitlerinden biri olan tam buğday unlu makarna, beyaz undan yapılan makarnaya oranla glisemik indeksi açısından daha düşük bir besindir. Düşük glisemik indeksi sayesinde daha sağlıklı olan tam buğday makarnanın 200 gramlık bir porsiyonu 752 kaloridir.
Yassı çubuk makarna olarak da bilinen Linguine'nin en çok yakıştığı soslardan biri fesleğenli pesto sostur. Bununla birlikte Linguine aynı zamanda istiridye bazlı soslarla da harika bir uyum içerisindedir. Burada uyulması gereken en önemli kural, Linguine'yi her zaman pesto ya da kremalı beyaz soslarla servis etmektir.
Orijinal olarak 50 cm uzunluğundadır ancak zaman içinde yer ve süre kısıtlarından dolayı kısaltılarak şimdiki 25 cm uzunluğuna inmiştir.
1877 yılında Parma, İtalya'da kurulmuştur. Bu şirketler grubu Filiz (Türkiye), Misko (Yunanistan),Wasabröd (İsveç), Yemina ve Vesta (Meksika) ticari markalarıdır. Değişik türlerde makarnalar üretir. Dünyanın önemli makarna üreticisi arasındadır.
İtalya'nın güneyinde yer alan ünlü Napoli şehrinde yetişen taze domateslerin soğan ve sarımsak ile harmanlanması sonucu ortaya çıkan Napoliten makarna sosu, özellikle makarna çeşitlerinde muhteşem lezzet sağlar.
Veronelli Romano Makarna, en pratik yemeklerden biri olan makarnayı, şimdiye kadarki en pratik hali ile sunuyor. Romano sos ile lezzetlendirilmiş, enfes bir makarna deneyimi yaşamak için tek yapmanız gereken paketi açıp biraz yağ ekleyerek pişirmek.
Spagettiniz, hazır olduktan sonra bir elinize kaşığı bir elinize de çatalı alın. Ardından çatalınıza sapladığınız spagettileri kaşık yardımıyla çatalınıza sarın. Arzu ettiğiniz kadar spagettiyi çatalınıza sardıktan sonra geriye sadece yemek kalıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri