Fakat firmanın Avrupa ve A.B.D.'de üretim yapan fabrikalarında üretilen Haribo ürünlerinin içeriğindeki jelatinin kaynağının domuz ürünleri olduğunu anlıyoruz.
Hayır; Türkiye'deki HARIBO fabrikasında üretilen hiçbir üründe domuz ve domuz kaynaklı bir ham madde kullanılmamaktadır.
HARIBO Türkiye'de üretim, helal standartlarına uygun yapılmaktadır.
Bu konuda GİMDES Baş Denetçisi, Gıda Yüksek Mühendisi Hayreddin İşbilir, en çok domuz yağını içeren gıdaları: " Çikolata, bisküvi, dondurma, sakız, yaş ve kuru pasta, şekerleme, cips, hazır çorba, bulyon, tatlı, meyve suyu prosesi, yufka, pizza, öksürük şurubu, grip ilaçları, bitkisel yağ, un, ekmek katkıları, kek ve ...
Evet, HARIBO Türkiye olarak ürettiğimiz tüm çeşitlerimiz “Helal ürün” sertifikasına sahiptir ve Türkiye'de, İstanbul Hadımköy'deki fabrikamızda üretilmektedir. “Helal ürün” tüketen dünyanın birçok ülkesine de Türkiye'de üretilen HARIBO ürünleri satılmaktadır.
İlgili 28 soru bulundu
Saadet Gıda, 2005 yılında HACCP Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi ve ISO 9001 Kalite belgelerini almıştır. Ardından 2008 yılında ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi ve son olarak 2010 yılında ise Helal Belgesi'ni almaya hak kazanmıştır.
Kıvam veren ve tüketim ömrünü uzatan jelatinlerin bir türü de sığır jelatinidir. Dünya genelinde üretilen jelatinlerin neredeyse %60'ı domuzdan elde edilmektedir. Kalan pay ise sığıra verilmiştir.
Cevap: Merhaba, domuz yağı katkısı içermemektedir.
Ülker firmasının başı sosyal medyada yayınlanan "Domuz yağı" belgesi ile dertte. Sosyal medyada İstanbul 8. Noterliği imzalı tasdik belgesinde Ülker firmasına ait HL-Mercimek çorbasının içindekiler kısmında "Domuz yağı ve ya türevlerini içerir" ibaresi olay oldu.
Ürün üzerinde “Ürünümüz domuz veya domuz katkıları içermez” ifadeleri yer alıyor. Ürün içeriğine baktığımızda %50 oranında sütlü çikolata ve %50 oranında sütlü dolgu içerdiğini anlıyoruz. İlk olarak sütlü çikolata içeriğine baktığımızdaysa ilk 3 sırada; Şeker, Kakao yağı ve Yağsız süt tozu olduğunu görüyoruz.
Bebeto jelibon çeşitleri stoklarımızda.İçinde jelatin, domuz yağı ve katkı maddeleri yoktur.
Vejetaryenler ve veganlar jelatini katmayıp, ancak agar gibi hayvansal olmayan jeller kullanmayı tercih etmektedirler. Buna ek olarak, marshmallow genellikle Müslümanlık ve Yahudilikte jelatinin koşer veya helal hayvanlardan elde edilmemesi (örn. domuz) halinde koşer veya helal olarak kabul edilmez.
Hayır, Türkiye'deki HARIBO fabrikasında üretilen hiçbir üründe domuz ve domuz kaynaklı bir hammadde kullanılmamaktadır. Tüm hammaddelerimizi Helal ürün sertifikasına sahip tedarikçilerden temin ediyoruz.
Helal belgelidir. Bu üründen en fazla 30 adet sipariş verilebilir.
Haribo, Alman şekerleme üreticisi. 1920 yılında Hans Riegel isimli girişimci tarafından Bonn'da temeli atılmıştır.
Uluslarası web sitesi üzerinden yapılan bilgilendirmede firma; Almanya, İngiltere, İspanya, Brezilya ve Fransa'da üretilen Haribo'ların domuz kaynaklı jelatin içerdiğini belirtiyor.
Ürünlerimizin hiçbirinde alkol, domuz yağı veya elde edilen katkı maddesi gibi hammaddeler kullanılmamaktadır.
Süt, fındık, gluten içerir. Trans yağ içermez. Alkol içermez. Domuz yağı ve türevlerini içermez.
Cevap: Merhaba gunaydin, Urunlerde domuz yagi yok ancak helal damgasida bulunmuyor.
Ürünlerimiz domuz yağı ve domuzdan elde edilmiş hiçbir ürünü, ham maddeyi içermez.
Knorr Tavuk Suyu bulyonları güvenilir tavuk üreticilerinden temin edilen, tüm kontrolleri yapılmış ve içine hayvansal yağ, kemik ya da sakatat eklenmemiş lezzetli etlerden üretilir. Haşlanıp kurutulan etler, özenle seçilmiş baharatlar ile tatlandırılır. Domuz yağı ve katkılarını içermez.
Türk ve yabancı profesörlere göre, kullanılan tüm şampuanlar aslında haram. Çünkü üretimde şampuanların kıvamını sağlayan "jelâtin" kullanılıyor. Jelâtin ise ağırlıklı olarak domuz derisinden ve domuz yağından üretiliyor.
İçerisinde sığır jelatini bulunduran jelibonlar, aşırı miktarda şeker bulundurmasıyla kansere davetiye çıkartıyor. Katkı maddelerinin yoğunlukta olduğu bu yumuşak şekerler, insan sağlığını ciddi bir şekilde riske atıyor.
Dr. Oetker ürünlerinde sığır ve bitkisel olmak üzere iki çeşit jelatin kulanılmaktadır. Sığır jelatinin tedarikçisinden edinilmiş helal sertifikası mevcuttur.
Solgar Ester C 1000 mg kuşburnu ekstresi, rutin ve aserol ekstresi ile desteklenmektedir.Doğal bir içeriğe sahiptir. Kapsüllerin üretiminde domuz katkısı bulunmamaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri