Kekik: En şifalı otlar arasında olan kekik baharat, çay ve kekik suyu olarak farklı çeşitlerde tüketilir. Tüm vücuda fayda sağlayan kekik otunun içerdiği yüksek vitamin ve minerallerin kanserden dahi koruyucu etkisi bulunur.
İlgili 43 soru bulundu
Yüksük otu, digitoksin adı verilen bir toksin ihtiva eder. Bu bitki tüketildiğinde mide bulantısı, kusma, ishal, bilinç kaybı, bulanık görme ve ritim bozukluğu gibi zehirlenme belirtilerine neden olur.
Beyaz sirkeyi yok etmek istediğiniz ot yapraklarına sprey ile püskürterek birkaç tekrarda bu otların kurumasını sağlayabilirsiniz. Sirkenin toprağa ve diğer bitkilere temas etmemesine özen gösterin. 4 litre sirkeye bir fincan kaya tuzu ve sofra tuzu karışımı ekleyerek etkili bir yabani ot öldürücü elde edebilirsiniz.
İlhan Berk, otların şifasını, tabiata olan sevgisini kendine has şiirsel üslubuyla Şifalı Otlar Kitabı'nda okuyucularıyla paylaşıyor. İlk defa 1982 yılında yayımlanan kitabın ilk bölümünde yazarın çok sevdiği otlarından seçmeler yer alıyor.
Kadınların en çok şikayette bulundukları hastalıkların başında adet düzensizliğinin geldiğini ifade eden, Gürkaş, aslanpençesi, civanperçemi ve hayıt tohumunun adeti düzenlediği ve sancılı geçmesini önlediğini kaydetti.
- Lahana, - Ispanak, - Soğan, - Kereviz, - Elma, - Turunçgiller, - Fesleğen, - Zerdeçal, - Zencefil, - Nane. Karaciğerin temizlemesi de dahil olmak üzere birçok faydası olan limonu kullanın. Güne limon ve ılık su ile başlayın ve düzenli olarak su ve taze limon suyu karışımı ile gün içinde karaciğerinizi ödüllendirin.
Kantaron çayı, özellikle de sarı kantaron ile hazırlanan bitki çayları da tıpkı melisa çayı gibi sedatif etkilere sahip. Stres konusunda en etkili doğal destekçiler arasında gösterilen kantaron çayı, sadece stresin azalmasını sağlamakla kalmıyor, strese bağlı uykusuzluk ve baş ağrılarının da azalmasını sağlıyor.
Middlemist ' in kırmızı kamelyası Dünya üzerinde ki en nadir çiçek olarak kabul ediliyor . Bu çiçeğin biri Yeni Zelanda ' da ve diğeri İngiltere 'de olmak üzere bilinen iki örneği olduğuna inanılmaktadır .
Mezarlıklar için en uygun susuzluğa uzun süre dayanabilen çiçekler((acem halısı,kasımpatı,buz çiçeği,sardunya,kaz ayağı vb.))
Attenborough sürahi bitkisi (Nepenthes Attenboroughi)
Filipinler'in Palawan bölgesindeki bir dağın tepesinde yetişen bu etobur bitkiden bugün sadece birkaç yüz tane kaldığı sanılıyor.
Tuz ile müdahale etme de geçmiş yıllardan beri ot kurutmada kullanılan bir yöntemdir. 8/1 oranında ya da daha sert bir karışım için 3/1 oranında su tuz karışımını istenmeyen otların yapraklarına uygulayarak onlardan kurtulmak mümkündür. Ancak yabani otların tamamen kuruması bu işlem birkaç defa tekrarlanmalıdır.
Tuz, bütün yabani otları etkilemeyebilir ama bazı yabani otları sirkeden daha hızlı kurutabilir. Tuzu, içinde bulaşık deterjanı olan karışıma ekleyebilirsin. Kaya tuzu, Epsom tuzu ya da deniz tuzundan ziyade ucuz sofra tuzu kullan.
Ege mutfağı otlarıyla meşhurdur. Arapsaçı, şevketi bostan, radika, ısırgan, turp otu, cibez, kuzukulağı bölgede en çok tüketilen bitkiler arasındadır. Günümüzde artık bu otlara, büyükşehirlerdeki organik pazarlarda da rastlamak mümkün. Bu otları farklı şekilde tüketebilirsiniz.
3- İNCİR AĞACI
İncir ağacı Ege ve Akdeniz civarında yaygın şekilde görülen bir bitkidir. Daha soğuk bölgelerde de rastlanır ama meyve vermeyebilir ya da lezzetsiz olabilir. Öz suyu tehlikelidir. Ciltle temas ettiğinde tahriş edici boyutlarda zarar verebilir.
Zaman zaman 'Avustralya ısırgan ağacı' olarak da alınan gympie-gympie, dünyanın en zehirli bitkisi olarak adlandırılıyor. Isırgan otu benzeri bir çalı olan bitkinin, aynı anda sıcak asitle yanma ve elektrik çarpması gibi bir acı verme yeteneğine sahip olduğu söyleniyor.
Zehirli yaprakların kenarları pürüzsüz de olabilir tırtıklı da olabilir. Üst yüzeyleri parlak veya mat olabilir. Mevsimler boyunca değişiklik gösterebilirler; örneğin ilkbaharda yeşil, yaz aylarında sarı-yeşil ve sonbaharda kırmızı olabilir. Beyaz meyve kümeleri yaz başında gelişir ve daha sonra griye dönüşür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri