Çoban çantası, Çoban kesesi, Deli gerdeme, Medik, Kuşek- meği, Amzam, Ecibici, Çıngırdaklıot, Cıngıldaklıot, Kuşkuş- otu, Kuş mancası, Acıgıcı, Acıbici, İt pancarı, Yayla pancarı, Dağ marulu, Kaya marulu, Serçe gözü, Kuşgözü, Çıynak, Çırnak, Ayşecik.
Maydanoz, kişniş, dereotu, nane, tarhun, fesleğen, biberiye, kekik, adaçayı… Nasıl saklamalı? Taze otları hem yemeklere lezzet katmak için hem de iyileştirici güçleri yüzünden kullanmayı seviyoruz. Onları evde saksılarda yetiştirmek en güzeli.
Kendine has keskin bir kokusu olan arapsaçı otu, anasonu andıran bir aromaya sahiptir. Yetişme döneminde sarı çiçekler açan bu ot, hem çiğ şekilde hem de kurutularak tüketime uygun hale gelmektedir. Pek çok ülkede bitkisel tedavi yöntemleri arasında yer alan arapsaçı otu, çeşitli araştırmalara da konuk olmuştur.
İlgili 35 soru bulundu
Arapsaçı Yabani rezene ve sıralık olarak da bilinen arapsaçı otu, ısırgangillerden bir bitkidir. Dereotuna çok benzer ama aslında arada büyük bir fark vardır, o da arapsaçının keskin bir anason kokusuna sahip olmasıdır.
Arapsaçı otunun en yaygın olarak bilinen özelliği, ağrı kesici olarak kullanılmasıdır. Kas ağrılarına, baş ağrılarına iyi gelen arapsaçı otu, ağrılara doğrudan etki etmekte ve kısa süre içerisinde ağrıları geçirmektedir. Arapsaçı otu hazmı kolaylaştırır. Mide asidini dengeleyerek bağırsakları rahatlatır.
Rezene Otu. Anason kokulu bir ot olan rezene otu, dereotunu anımsatır ve balık için sık sık kullanılır. Aynı zamanda salatalarda, dolmalarda, flambe(alevli) yapılan etlerde de kullanılır.
Yaprakları yüzyıllar boyunca geleneksel tıbbın bir parçası olarak kullanılan Moringa Oleifera, adını çok fazla duymadığınız ancak birçok kültürde kullanılan ve dünyanın en faydalı bitkisi olarak kabul edilen bir ağaçtır.
Ölümsüzlük bitkisi: Aloe vera
Aloe vera, zambakgiller familyasından olan, kaktüse benzer bir bitkidir.
Ihlamur, nane-limon, kuşburnu, orman meyveli çay, adaçayı, yeşil çay, limon-zencefil, ayvalı ıhlamur, yaseminli yeşil çay, bergamotlu yeşil çay, papatya çayı, mistik chai, rezene çayı, ekinezya çayı, limonlu yeşil çay, kayısılı bitki çayı, anason kokan bitki çayı ve daha birçok meyve aromalı ya da karışık bitki çayı ...
1- ALOE VERA: Halk arasında en çok bilinen ve kullanılan bitkiler arasında aloe vera birinci sıradadır.
Esrar: Kannabis, marihuana, haşhaş, kendir, yabani ot
Bu madde kullanıcısında sarhoşluk ve keyif hissi oluşturuyor. Esrar tütünle birlikte, kağıda sarılarak yada nargile şeklinde içilebiliyor; sıvısı ise damara ya da deri altına enjekte edilebiliyor.
Soğanı yemeklik doğrayıp arapsaçı, yabani pırasa, ebegümeci ile birlikte zeytinyağında bir süre kavurun. Ardından diğer otları ekleyip alt üst ederek kısık ateşte kavurun. Yemeği ocaktan almaya yakın domates ve tuz ekleyip yüksek ateşte 10-15 dakika daha kavurun.
Ete en çok yakışan baharatlar karabiber ve tuzdur. Et bir gün öncesinden marine edilmek isteniyorsa, zeytinyağı ve biberiye kullanılabilir. Yumuşak bir ete terbiyeye gerek yoktur. Taze baharat, kekik, biberiye, karabiber, soğanın suyu ete lezzet katacak malzemelerdir.
Çiğ köfte,dolma,tarhana,çorba ve yemeklerde kullanabileceğiniz bu karışık baharatın içerisinde; Kekik, kimyon, pul biber, toz biber, nane, çemen ve sumak bulunmaktadır.
Kişniş, kimyon, toz kırmızıbiber, pul kırmızıbiber ve tuzu ekleyip pişirin. Etleri bu karışıma ilave edip pişirmeye devam edin.
Deve dikeni, kırtıl, mayıs dikeni, gürcü otu (zimilaç) gibi pek çok dikenli ot pişirilerek suyunun içilmesi kişiye fayda sağlar. Şevketi bostan, helvacık otu, süt otu, at kestanesi, balsam otu, böğürtlen, alıç ve diken otu gibi çeşitler sayılabilir. Dikenli otların genellikle çay olarak kullanımı tercih edilir.
Botulinum dünyanın en öldürücü toksinidir; çünkü kilogram başına milyarda bir gram, yani bir kum tanesi kadarı Botulinum 9600 kişiyi öldürmeye yeterlidir.
Kokulu Bahçe Bitkisi Çeşitleri
Bahçelerde uzun boylu ve mis kokulu bir bitki arıyorsanız Arap yasemini, melisa kolonya çiçeği, hanımeli, İzmir sarmaşığı, mor salkım, leylak gibi bitkileri de satın alabilirsiniz.
Cilt sağlığı üzerinde de oldukça yarar sağlayan otun sivilce oluşumunu önleyerek cildi güzelleştirdiği görülür. Emzirme döneminde olan annelerin sütünü artırmaya yardımcıdır. İshal ve mide bulantısına iyi gelen ot, aynı zamanda kireçlenmeyi, romatizmayı ve eklem ağrılarını da büyük ölçüde azaltır.
Dereotu tükettiğinizde kalsiyum emilimi artarken kemik kaybı ve osteoporoz (kemik erimesi) gibi kronik hastalıkların önlenmesinde fayda sağlar. Enfeksiyonu Önler: Antioksidan ve C vitamini içeriği eski zamanlardan beri dereotunun mikroplarla savaşma ve vücudu enfeksiyonlardan korumak için güçlü kılar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri