Tınmaz “1 yemek kaşığı arap sabununu 1 litre suda seyrelterek daha sonra 9 litre suyla çoğaltabilirsiniz. Özellikle bitkinizin yaprak alt kısımları ve dallarına sıkıp böcekleri uzaklaştırabilirsiniz.” şeklinde konuştu.
Arap sabunu ve bitkisel sıvı yağ karıştırılarak kuvvetli bir şekilde çalkalanır ve üzerine 1 lt su ilave edilir. Bu karışım 10 gün ara ile havuç, kereviz, hıyar, biber ve diğer bitkilerde bulunan kırmızı örümcek, afit ve birçok böcek türüne karşı kullanılabilir.
Arap sabunu da insektisidal sabun değildir. Potasyum hidroksit yüzünden bu şekilde kullanımı tavsiye ediliyor ancak bitkiye, toprağa ve dolayısıyla doğaya zararlıdır. Yaprak üzerinde, bitkinin kendini koruduğu bir tabaka vardır.
Arap sabunu sadece cilt için değil, aynı zamanda saç ve saç derisi için de faydalıdır. Saç derisini nazikçe temizler, kepek oluşumunu engellemeye yardımcı olur ve saç tellerini güçlendirir. Doğal içeriği sayesinde saçlarınıza zarar vermeden temizlik sağlar.
Temizlenecek yüzeye az miktarda dökülür. Bezle ya da fırçayla kirli yüzey temizlendikten sonra durulanır. Sulandırarak kullanımda; 1-2 litre suya, 1 yemek kaşığı Arap Sabunu eklenerek kullanabilir ya da suya dilerseniz yarım fincan Fermente Temizleyici de ekleyip daha etkili bir temizlik sağlanabilir.
İlgili 28 soru bulundu
Bir ölçü su ile bir ölçü elma sirkesi veya beyaz sirkeyi karıştırın ve böceklere fısfıslayın. Ayrıca bu karışım, yabani otlar ile karıncalara da etkilidir. Dört diş sarımsağı ezin. Üzerine 2 çay kaşığı sıvı yağ ve 1 çay kaşığı acı kırmızıbiber ekleyip karıştırın.
Miss Arap Sabunu kurumuş sabun ve şampuan kalıntılarını, duş kabinlerinde birikmiş kirleri, su izlerini, muslukları, yerdeki ve duvardaki fayansları, küvetteki tüm kirleri temizlemede oldukça etkilidir. Tüm bu yüzeyler için ayrı ayrı temizlik ürününe gerek kalmadan Miss Arap Sabunu ile temizlik yapabilirsiniz.
Sabunlu su hem derideki kiri temizlerken hem de virüsün lipit (yağ) bulunan zarfını bozarak etki eder. Hemen hemen tüm dezenfektan ürünler ve kolonya yüksek oranda alkol çözeltisi (tipik olarak% 60-80 etanol) içerir ve virüsleri benzer bir şekilde öldürür. Ancak sabun ile irritasyon (tahriş ) çok daha azdır.
Arap sabunu banyo, mutfak, halı, çamaşır ve bulaşık, saç ve cilt bakımına kadar çok geniş alanda kullanımı mümkün bir üründür. Arap sabunu kimyasal içermeyen ve buna rağmen oldukça temizleyici özelliğe sahiptir.
Arap sabununda, zeytinyağı, palm yağı, gliserin, terebentin yağı, nane yağı, lavanta yağı ve kavun tohumu yağı kullanılmaktadır. Arap sabunu, cildi yumuşatmak ve arındırmak için kullanılmaktadır. Pek çok alanda kullanışlı olan arap sabunu faydaları da oldukça fazladır.
Tınmaz “1 yemek kaşığı arap sabununu 1 litre suda seyrelterek daha sonra 9 litre suyla çoğaltabilirsiniz. Özellikle bitkinizin yaprak alt kısımları ve dallarına sıkıp böcekleri uzaklaştırabilirsiniz.” şeklinde konuştu.
Miss Arap Sabunu zeytinyağı özlerinden oluşan içerikleri ile genel bir ev temizleyicisidir. Evinizdeki tüm yüzeylerde kullanabileceğiniz Miss Arap Sabunu'nu pimapen ve ahşap pencerelerin temizliğinde kullanarak ev ekonomisine katkıda bulunabilirsiniz.
Özellikle yağlı yüzeylerde 2 litre sıcak su, 1 yemek kaşığı arap sabunu, 1 yemek kaşığı çamaşır sodası, 1 yemek kaşığı boraks, ½ fincan doğal elma sirkesi, 10 damla palmarosa yağı, bergamot yağı, limon yağı veya portakal yağı karışımını kullanın, oldukça etkili bir dezenfekte edici elde edersiniz ve durulamanız ...
Bitkilerinizin çevresine 2-3 cm kalınlığında beyaz toz tebeşir serpiştirin. Bu işlem böcekleri bitkilerinizden uzak tutar. Tebeşir yerine kül de kullanabilirsiniz. Sümüklü böceklerin üzerine tuz dökmek, böceklerin kısa sürede ölmesine sebep olur.
Tütün ve kül toprakta yaşam süren böceklerin hoşnut olmadığı şeylerdir. Bu neden ile çiçeğinizin toprağına birkaç tane izmarit yerleştirirseniz böcekler bitkinizden uzak duracaktır. Daha tesirli bir ilaç elde etmek isterseniz bir miktar su dolu olan pet şişe içinde sigara izmaritini çoğaltıp birkaç gün bekletin.
Çiçeklerde böceklenmeye ne iyi gelir sorusuna sirke ve aspirin cevabı verilebilmektedir. Sirke uzak bir mesafeden yaprakların üzerine sıkılmalıdır. Aspirin ve suyla hazırlanan karışım ise direkt olarak toprağa dökülebilir. Çiçeklerde böceklenme nasıl giderilir sorusuna ilaçlama cevabı da verilebilir.
Arap sabununun içeriği
Arap sabunu içeriğinde potasyum yerine potasyumun alkali formu olan potasyum hidroksit bulundurur. Suyun içerisine eklenen potasyum hidroksitin tamamen doğal olan hayvansal ve bitkisel yağ asitleri ile 90 derecede ısıtılarak tepkimeye girmesiyle arap sabunu elde edilir.
Arap sabunu potasyum kostiği ile yapılan yumuşak krem kıvamlı bir sabundur. Temizlik amaçlı kullandığı için kostik indirimi ya da süperyağı kullanılmıyor.
Zeytinyaglı arap sabununumuzun ana hammaddesi zeytinyağıdır. SLS, SLES, 1.4-dioksan, nanilfenol etoksilat, triklozan, etanolamin, amonyak, formaldehit, klor, fosfat, gluten, boya, esans içermez.
Cilt sabunla yıkandığında cilt çok fazla kuruyacaktır. Sabun cildin yüzeyindeki tüm suyu dışarı atacak ölü, kuru cilt hücrelerine sebebiyet verecektir. Cildin kaybolan nemini telafi etmek için nemlendirici kullanmak da fayda sağlamayacaktır.
Tazeden daha uzun süre tüketilecek gıdalar pastörize edilerek kullanma süresi uzatılır. Süt 63 °C, Turşular 82 °C, Domates suyu 94 °C dereceye kadar ısıtılarak bakterileri etkisiz hale getirilir.
Bal anti mikroptur. Balı nereye damlatırsanız oradaki mikrobu öldürür. Bal ve bal ürünleri yaşlandırmayı geciktirir. Bal damar sertliği ve kansere karşı koruyucudur.
Hazırlanan Arap sabunu karışımlı temizlik suyunu, bir bez yardımı ile alın. Temizlenmesi gereken dolapları bu su ile ovalayarak temizleyin. Arap sabununun etkisinden dolayı kısa sürede yağları dolaptan kaldırabilirsiniz.
Ruj lekesi, kahve lekesi, kurumuş kan lekesi, yağ lekesi gibi zorlu lekeler için çeşitli temizleyicilere ihtiyacımız yok. Miss Arap Sabunu zorlu kirleri temizlemede oldukça etkilidir. Hem renkli kıyafetlerinizde hem de beyazlarınızda gözle görünür ve hızlı sonuç almanızı sağlar.
Temizlenecek yüzeye az miktarda dökülür. Bezle ya da fırçayla kirli yüzey temizlendikten sonra durulanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri