Eğer zayıflama sürecindeyseniz kahvaltılarınızda lor peynirine yer verebilir ya da salatalarınızın içinde kullanabilirsiniz. Yağ ve kalori oranı diğer peynirlere oranla daha düşük, protein değeri de yüksek olduğu için kilo kontrolünde fayda sağlayacaktır.
Düşük kalorili peynirlerin en başında yağsız lor peyniri gelir , tam bir diyet peyniridir. Yüksek protein oranı, düşük karbonhidrat ve yağ oranı ile diyetin vazgeçilmezi olmalıdır. Diyete uygun peynir türleri arasında, en düşük kalorili peynir çeşidi olması ile lor peyniri gelmektedir.
İçerisinde minimum doymuş yağ barındıran bu peynir çeşidi, sağlıklı olduğu için tüketimi önerilen bir besin türü olarak bilinir. Tam yağlı peynire nazaran, içerisinde daha az yağ barındıran bu peynir, sahip olduğu yüksek protein, kalsiyum ve fosfor oranından dolayı, neredeyse her diyetin ilk kalemi olmayı başarır.
Fazla miktarda süzme peynir tüketmek kilo almaya neden olabilir. Çünkü süzme peynirin içinde yoğun miktarda yağ bulunur. Bu nedenle de özellikle de diyet yapan kişilerin süzme peyniri dikkatli bir şekilde tüketmesi önerilir.
1200-1400 ya da 1800-1900 kalorilik bir diyette erkekler için 60-90 gram peynir tüketilebilir. Ayrıca 2-3 su bardağı süt yoğurt yerine bir kibrit kutusu peynir ya da iki kibrit kutusu kadar peyniri bir su bardağı süt, yoğurtla değişimli olarak tüketilebilir.
İlgili 23 soru bulundu
Eğer ölçülü ve doğru biçimde tüketirseniz muz kilo aldırmayacak, aksine sindirim ve boşaltım sisteminize katkıda bulunacaktır. Ayrıca muz kalori ve besin değerlerinin yanı sıra düzenli olarak tüketmek isteyebileceğiniz bir meyve.
Kahvaltıda haşlanmış yumurta kilo aldırır mı sorusuna yumurtanın kalori değerleriyle yanıt verelim. 1 adet haşlanmış yumurta ortalama 155 kaloridir. Bu değer ise kahvaltıdaki diğer ürünleri düşündüğünüzde yeterli olacaktır. Ölçülü miktarda tüketilen haşlanmış yumurta kilo alımına neden olmaz.
Bilhassa diyette olan kişiler adına belirtilmesi gereken en önemli husus, zeytinin kilo aldırmadığıdır. Zeytin; hem zengin içeriği hem de düşük kalorisi ile sağlık bakımından önemli besinlerden birisi olarak tanımlanabilir.
Simit de kilo aldırır
Bir simit yaklaşık 40 gr olmasına rağmen, 250 ile 300 kalori arası değişen enerji miktarına sahiptir. Bu yüksek enerji üzerindeki susamdan gelir, yağlı bir besin olan susam, simidin kalorisi artırır. 1 tane simit, yaklaşık olarak dört dilim ekmeğe eşdeğerdir. Bu nedenle simit tüketirken dikkat.
Diyetisyenler salamın tüketilmesine karşı olmaktadır. Bunun nedeni ise salamda tuz ve yağ miktarının fazla olmasıdır. İşlenmiş etlerin uzun süre tüketimi kilo alımına neden olacaktır. Bu amaçla diyet beslenmesinde yasaklı olan bir yiyecektir.
İnek peynirine göre daha az kaloriye sahip olan keçi peyniri sadece 60 kaloridir. D vitamini açısından oldukça zengin içeriğiyle bilinen keçi peyniri, yapıldığı sütün laktoz değerinin düşük olması ve protein değerinin yüksek olması sporcular tarafından kullanılması için uygun olduğunu gösterir.
Uzmanlar yetişkinlerin gün içinde 60 ile 80 gram arasında bal tüketmesini önermektedir. Bu miktarın fazlası sağlık için tehlikeli olup kilo alımına neden olabilir.
Beyaz peynire göre su oranı daha az olan yoğun kıvamlı süzme peynir kalori ve besin değerleri açısından diyet menülerinde tercih edilebilir. Ara öğünlerde de salatalarla ya da yağsız söğüş yanında da tüketilebileceği gibi protein değerleri sayesinde günlük et ihtiyacı süzme peynir tüketimine göre düşürülebilir.
Yağsız peynir türleri arasında; mozzarella, mavi küflü, süzme, beyaz peynir, parmesan, ricotta, çedar, isviçre, keçi, lor, çeçil, burgu, sepet peynirler bulunur.
Mozzarella Peyniri Besin Değeri Yağ miktarı ile, günlük önerilen yağ ihtiyacının ortalama %35'ini karşılamaktadır. Bu yönüyle mozzarella peyniri, ketojenik diyet gibi daha yüksek yağ alımına dayalı diyet programları için de iyi bir seçenektir.
Bu kürü hazırlamak için uygun bir kapta 3 yemek kaşığı ev yoğurdu, yarım çay kaşığından daha az toz zencefil, zerdeçal ve toz tarçını güzelce çırpıp karıştırın. Hazırlamış olduğunuz bu baharat kürünü gece uyumadan 1 saat önce tüketin. Bu kürün üzerine de 5 bardak su içmeniz gerekmektedir.
CEVAP: Su metabolizmayı hızlandırması ve tokluk hissi oluşturması gibi işlevleriyle kilo vermeye yardımcı oluyor. Özellikle sabahları aç karnına içilen su metabolizma hızını yüzde 24 gibi yüksek bir oranda arttırabiliyor.
100 gramında sadece 55 kalori bulunan yoğurt hem düşük kalorili hem de besleyici olmasıyla zayıflamaya yardımcı oluyor; içinde bulundurduğu karbonhidrat, protein ve yağa ek olarak kalsiyum açısından da çok zengin olması sebebiyle sağlıklı bir şekilde kilo vermenize yardımcı oluyor.
Eğer dengeli bir kahvaltı tabağında ceviz ölçülü miktarda tüketilirse kilo alımına hiçbir etkisi yoktur. Ancak faydalarıyla dikkat çeken ceviz şekerli ve bol yağlı bir tatlı aracılığı ile mideye giderse işte burada bir dur demek gerekir. 1 adet ceviz ortalama 45 kalori içerir.
Makarnayı akşam saatlerinde yemek eğer porsiyon miktarını aşarsanız size kilo aldırabilir. Porsiyonun yanı sıra makarnayı hazırladığınız sosun ve içindeki tuz ve yağ oranının da etkisi büyüktür. Eğer makarnanızı kepekli, tam buğday tüketir ve porsiyona dikkat ederseniz kilo alma problemi yaşamazsınız.
Sarı leblebi kilo aldırmayan bir besindir; fakat bir öğünde koca bir kase yerseniz; hem mide problemi yaşarsanız hem de fazla karbonhidrat alımından dolayı kilo almaya doğru yaklaşabilirsiniz. Bu nedenle tüm besinlerde uyguladığınız sistemi, sarı leblebi için de uygulayarak ölçülü şekilde tüketebilirsiniz.
Bugün özellikle fast food zincilerinin kızartmalarıyla çok yaygın tüketilen ve ekonomik fiyatlarıyla kolay ulaşılabilir olan patates, özünde kilo aldıran ve şişmanlatan bir sebze değil. Öyle ki, domates ve portakaldan sonra C vitamini içeriği en yüksek gıdalardan biri.
Ekmek ölçülü tüketildiği zaman kilo aldırmaz. Ancak ekmeğin yanında bir de kalori oranı yüksek yiyecekler tüketirseniz, bu kilo almanızı sağlayacaktır. Günde 1 ince dilim ekmek tüketmeniz ve yanındaki yiyeceklere dikkat etmeniz kilo almanıza neden olmayacaktır. Gece ekmek yemeniz kilo almanıza neden olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri