Hazırlanan solüsyonlar yardımıyla koltuk silerken kanepeyi ıslatma veya ovma gibi işlemler yapmamaya dikkat edilmelidir. Solüsyon ile nemlendirilmiş bir bez silme için uygun olacaktır. Çoğu kumaş türü için uygun olan beyaz sirke koltuktaki lekeleri çıkarmada etkili olabilecek bir ürün olarak tercih edilebilir.
Sirkeli Su
Koltuk temizleme yöntemlerinden bir diğeri de sirkeli sudur. Pek hoş bir kokusu olmasa da etkili bir temizleyendir. Sirke birçok yerde ev temizliğinde kullanılmaktadır. Bakteri ve mikropları yok etme özelliği ile kumaş lekelerinin temizlenmesi tavsiye edilir.
Koltukların daha iyi temizlenmesi için sirke, bulaşık deterjanı ve soda karıştırılarak su hazırlanır ve koltuklar hazırlanan su ile iyice silinir. Süet koltukların üzerinden leke ve kirlerin kolayca arınmasına yardımcı olacaktır. Koltukların temizlenmesinde etkili olan diğer yöntemlerden biri de beyaz sabundur.
Arap sabunu, bulaşık deterjanı, koltuk temizlik malzemeleri gibi ürünler koltuk temizliğinde rahatlıkla kullanılabilir. Koltuk kumaşlarının yumuşak olması ve hoş kokuya sahip olmaları için yumuşatıcı ürünler de kullanılması mümkündür.
İlgili 22 soru bulundu
Daha sonra döşemelerin üzerindeki lekeleri çıkarmak için Asperox Sarı Gücü kullanın. Koltuklar için, eğer döşemeler kumaş ise, kumaş temizleyiciyi kullanarak lekeleri giderin. Eğer deri koltuklarınız varsa, özel bir deri temizleyici ve koruyucu kullanarak deriyi temizleyin ve koruyun.
Yarım bardak sirke ve zeytinyağını karıştırın ve deri koltuklarınızın temizliğinde güvenle kullanın. Zeytinyağının doğal olması önemlidir. Pamuklu kumaşlara sahip koltukların temizlenmesinde sirke yine başarılı bir yöntemdir. 1 fincan sirke ve suyu karıştırın.
Çoğu kumaş türü için uygun olan beyaz sirke koltuktaki lekeleri çıkarmada etkili olabilecek bir ürün olarak tercih edilebilir. Silmek istediğiniz koltuk için 1 bardak ılık suyu, yine 1 su bardağı beyaz sirke ve 1 çay kaşığı kadar bulaşık deterjanı ekleyerek doğal bir karışıma dönüştürebilirsiniz.
Koltuk Lekesi Çıkarma Yöntemleri
Örneğin, arap sabunu ya da beyaz sabun gibi sabunlar leke çıkarmada etkili olabilmektedir. Arap sabununun en büyük özelliği ise mikropları kolayca öldürebilmesidir. Arap sabununu ovalayarak uygulamanız önerilir. Koltuktaki lekeleri çıkarmanın bir diğer yöntemi ise sirkeli sudur.
Koltuk temizliği yaparken bulaşık tabletini gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.
Temizlikte genellikle elma sirkesi kullanılsa da beyaz sirke de oldukça etkili bir üründür. Lekeleri çıkarmasının yanı sıra kumaşın bembeyaz olmasını sağlar. Bir su bardağı beyaz sirke ile su karışımı lekeleri çıkarmak için yeterlidir. Bazı leke türlerinde aspirin de oldukça etkilidir.
Kumaşa işlemiş mürekkep, kan, çimen lekesi gibi inatçı lekeler. Uzmanlar sirkenin tek başına bu lekeleri çıkarmada etkili olmadığını savunuyor. Bu lekeler kumaşa çok hızlı nüfuz ettiği için asidin gücünden etkilenmiyorlar. Hatta sirke nazik kumaşları yıpratabiliyor bile.
Yüzeylerin türüne göre farklı temizlik sirkesi kullanılabilir. Cam, fayans veya paslanmaz çelik gibi yüzeyleri temizlerken de etkilidir. Ayrıca mobilyaların ve halıların temizliğinde de kullanılabilir.
Evlerde yüzey temizliklerinde, camların temizliği ve parlatılmasında, banyo ve mutfaklardaki pas, kireç temizliğinde de tercih edilebilir. Beyaz sirke ayrıca, giysilerdeki ve kumaşlardaki lekelerin çıkarılmasında da yardımcı olabilir.
Kühne doğal beyaz sirke, çok amaçlı kullanıma uygundur. Sebze ve meyvelerde, buzdolabı, çamaşır - bulaşık makinesi, kristal, cam eşya, kesme tahtası, banyo, yer ve fayans temizliğinde kullanabilirsiniz. Gümüşleri parlatmada da kullanılabilir.
Mısır ya da şeker pancarının fermente edilmesi sonucu elde edilen beyaz sirkenin alkol oranı yüksektir ve bu nedenle dezenfektan olarak da kullanılabilir. Saç derisinde yer alan kepekten, evde bulunan her tülü eşyanın temizliğine kadar her alanda etkili olan beyaz sirke, salatalara da farklı bir aroma verir.
Dilerseniz beyaz sabunu rendeleyip sıcak suyla eritebilirsiniz. Eğer sıvı beyaz sabun temin ettiyseniz sıvı formül kullanabilirsiniz. Lekelerin üzerinde daha detaylı çalışırsanız lekelerin de temizlenmesine yardım edebilirsiniz. Özellikle de tay tüyü ve pamuklu kumaşı olan koltuklar için önerilen bir yöntemdir.
·Sabun: Sabunlu ılık suda ıslatılan bez, lekeli kumaşın üzerine sürülerek köpüğün kumaş yüzeyinde emilimi sağlaması beklenir. Köpük, kumaş tarafından emildikten sonra ovalayarak temizleme işlemi yapılmalıdır. Daha sonrada sert kılları bulunmayan bir fırça yardımıyla koltuk yüzeyinin fırçalanmasını yapabilirsiniz.
İlk olarak su ile sabunu bir sprey şişesinde karıştırın. (sabun yerine nubuk koltuk temizleyicisi de kullanabilirsiniz.) Yaptığınız karışımı lekeli bölgeye püskürtün. Ardından nemli mikrofiber bir bez yardımı ile lekeyi temizleyin fakat bu işlemi yaparken koltuğu yıpratmadan hafif bir şekilde silin.
Kimyasal temizlik ürünleri yerine zararlı olmayan sirke kullanımı, ev hanımlarının en önemli tercihidir. Mobilya gibi yüzeylerin temizliğini içinde su olan bir sprey şişesine 3-4 yemek kaşığı sirke ekleyerek yapabilirsiniz.
Sirke, koltuk altının pH dengesini düzenleyerek bakteri oluşumunu engeller. Sirkeyi ped pamuk yardımıyla banyodan sonra koltuk altınıza uygulayabilirsiniz. BEBEK PUDRASI Emici yapıcı etkisi ile nemli ortamdaki sıvıyı azaltır. Böylece zararlı bakterilerin oluşma ihtimalini engeller.
Beyaz sabun lekeler üzerinde oldukça etkilidir. Böylece ev ortamında rahat bir şekilde halı temizliği yapabilirsiniz. Beyaz sirke de leke çıkarma noktasında verimlidir. Ilık su içerisine sirke ekleyebilir sonrasında bu karışım ve bez yardımıyla lekeyi silebilirsiniz.
Uzun ömürlü koltuklar: Koltuk yıkama işlemi, koltukların ömrünü uzatmaya yardımcı olur. Koltuklar sık sık kullanıldığında, toz ve kir kumaşın liflerine nüfuz eder ve bu, kumaşın ömrünü kısaltabilir. Koltuk yıkama işlemi bu toz ve kirleri temizleyerek, koltukların daha uzun süre dayanmasını sağlar.
Deri koltuklarınızı temizlerken çok fazla su kullanmamaya ve temizlik sonrası koltukları iyice kurulamaya özen gösterin. Deri koltuk temizleme işlemi yaparken çamaşır suyu, tuz ruhu, oje çıkarıcı, bulaşık ve çamaşır deterjanı kullanmayın. Fırça, bulaşık teli, bulaşık süngeri gibi sert temizleme malzemeleri kullanmayın.
Kaba oda ısısında su koyarak içerisine çok az miktarda yumuşatıcı ekleyin. Yumuşatıcı hem döşemelik kumaşın sertleşmesini önler, hem de koltuklarınızın mis gibi kokmasını sağlar. Ancak fazla miktarda koymamaya büyük özen gösterin. Silme hareketinde uyguladığınız nazik dairesel hareketler ile koltuklarınızı durulayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri