Budama zamanı: Sağlıklı bir şekilde yetiştirildiğinde 7 metreye dek uzayabilen türleri bulunan bir bitki olduğundan hanımeli bitkisini budamanız gerekebilir. Hanımelinin belirli bir budama zamanı olmasa da en sağlıklı şekilde budamak için çiçeklerinin döktükten hemen sonraki zamanı seçmeniz önerilir.
Belli bir sulama periyodu yoktur, toprak kurudukça sulanması yeterlidir. Fakat ihtiyaç olmadığı hâlde sulama yapmak hastalıklara davetiye çıkarır. Sulama rutini hanımeli türlerinin tamamında aynıdır. Eğer kaliteli ve zengin bir toprak kullandıysanız bitkinin ekstra besin takviyesine ihtiyacı olmayacaktır.
Hanımeli çiçeği çalı ve sarmaşık gurubunda yer alan bir bitkidir. Bu bitkinin dünyada ortalama 200 civarında farklı türü vardır. Bu çiçek güneşi sevmektedir. Bol güneş ve yarı güneş gören alanlarda yetişebilir.
En yaygın ve kolay olanı ise yaz aylarında olgunlaşmış bir hanımeli dalını budama makası ile kesip toprağa dikmektir. Bunu yaptıktan sonra bitkinin büyümeye başladığını görebilirsiniz. Hanımeli çoğaltmak için daldırma yöntemi de tercih edilir. Bu yöntemde olgunlaşmış bir dalın ucunu kesmeden toprağa gömebilirsiniz.
Çiçekleri sonbahara kadar açar. Budama işlemi için çiçeklerini dökmesini beklemeniz gerekir. Ancak budama işlemi, kış sonuna kadar tamamlanmalıdır. Aksi halde çiçeğin verimi düşer ve sonraki ilkbaharda daha az çiçeklenir.
İlgili 32 soru bulundu
Bol güneş alan veya yarı gölgeli alanlarda güzel yetişir.
- Hanımeli çiçeği fidanı dikim zamanı : 12 ay sürekli dikilebilir. - Yaprak dökme özelliği : Kışın yaprak döker. - Çiçeklenme dönemi : Haziran,temmuz,ağustos,eylül,ekim ayları.
Çiçeklenmeleri için yeterli olgunluğa erişebilmeleri gerekir. Bu olgunluk bazen 2-3 yıl kadar beklemeyi gerekebilir. Hanımeli çiçeği saksıda yetişirilebilir,Özellikle balkonlarda veya pencere kenarlarında sarkan formda hanımeli çiçeği sıkça yetiştirilir. Ancak hanımelinin en rahat yetişeceği ortam bahçelerdir.
Özellikle balkonlarda veya pencere kenarlarında sarkan formda hanımeli çiçeği sıkça yetiştirilir. Ancak hanımelinin en rahat yetişeceği ortam bahçelerdir. Havadar ve güneş alan ortamda daha sağlıklı yetişecektir. Uzun ömürlüdür. 5-7 metreye kadar uzayabilmekterdir.
Hanımeli Çiçeği Neden Kurur? Her ne kadar hanımeli çiçeğinin bakımı kolay olduğunu söylesek de bazı uygun olmayan şartlar altında yaşamaya maruz kaldığında çiçekte kurumalar meydana gelebilir. Hanımeli, soğuk hava koşullarına karşı dayanıklı bir bitki olsa da bazen hava şartları çiçeğin kurumasına da neden olabilir.
Hanımeli bitkisi faydaları arasında canlandırarak bağışıklık sistemini güçlendirmesi yer alır. Çiçeği ile hastalıkları vücuttan uzak tutacak özelliklere sahip olduğu belirtilen bitkinin çiçeklerinden çay yapılabilir. Özellikle siyah meyveleri olan bitkinin meyvelerinin tüketilebileceği ifade edilir.
dünyanın en güzel kokan çiçeklerinden biridir. sarmaşıklar halinde yayılır ve özellikle bahçe duvarları, çitler, tel örgüler gibi sınır protokolü içeren yerlerde enfes görünümlü ve muhteşem kokulu seperatörler oluşturur. kokusu bahar ve yazın geldiğinin delaletidir.
Aynı zamanda hanımeli çiçeği, sadakati ve dayanıklılığı temsil eder. Bu nedenle, uzun süreli bir ilişkide sevgi ve bağlılığı ifade etmek için de kullanılabilir. Hanımeli çiçeği, zarif kokusu ve benzersiz görünümüyle de dikkat çeker.
Bitkiniz su altındaysa, sonunda nemi korumak için umutsuz bir çabayla yapraklarının bir kısmını feda edecektir. Öte yandan, çok fazla su sık sık bitkinizin köklerini öldürür çünkü su dolu toprakta nefes alamazlar. Bu, aynı zamanda bitkinizin sarı yapraklar üretmesine neden olur.
Hanımeli kokusu, çoğu insan için hoş ve çekici bir kokudur. Tatlı bir nüansa sahip olup bazen vanilya veya balmsı notalara benzeyebilir. Bazı insanlar hanımeli kokusunu çay veya portakal çiçeği ile kıyaslar. Kokusu, çoğunlukla açık havada, bahçelerde veya doğal ortamlarda daha belirgin olarak hissedilir.
Hanımeli Çiçeği Özellikleri
Bu çiçek sarı ve beyaz renkte açmaktadır. Çok güzel bir kokuya sahip olan hanımeli hızlı büyüyen sarıcı çiçek türlerindendir. Bitkinin üzerinde siyah ve kırmızı renkte estetik görünen süs meyveleri vardır. Hanımelinin birçok türü bulunduğu yeri saran özelliktedir.
· Hanımeli çiçeğinin soğuğa karşı dayanıklı olduğunu söyleyebiliriz. Bu çiçeğin ise bazı türleri -30 dereceye kadar dayanıklı olabilmektedir.
Hanımeli Çiçeğinin İlginç Özellikleri
Ferahlatan ve sakinleştiren bir koku taşırlar. Estetik açıdan süslü ve güzel görünümlü bir çiçektir. Siyah ve kırmızı meyveleri büyütür. Sarmaşık ve çalı tipi olmak üzere 2 farklı hanımeli çiçeği vardır.
Hanımeli nasıl hecelenir diye incelediğimizde birleşik kelime kurallarına göre hecelememiz gerekir. Birleşik kelimeyi oluşturan her bir kelimeyi ayrı ayrı hecelemeyiz. İnternette yapılan hanımeli hecelerine nasıl ayrılır sorusunun cevabı şu şekildedir: ha-nı-me-li.
Vegatatif Üretim Yöntemleri Çelikle Üretim, Aşı ile Üretim, Özelleşmiş Gövde ve Köklerle Üretim, Doku Kültürü ile Üretim, Ayırma ve Bölme ile Üretim ve Daldırma ile Üretim olmak üzere 6 şekilde gerçekleştirilebilir.
Çoğu hanımeli türünde meyveleri hafif zehirli olmakla birlikte, birkaçı da yenilebilir meyvelere sahiptir. Türleri içerisinde son derece kokulu ve renkli olan bitkiler bulunur. Bu nedenle de süs bahçeleri içerisinde tercih edilen bitkilerden biridir.
Çiçeğinizin toprağında yeteri kadar mineral ve vitamin kalmadığı zaman çiçeklerinizin yaprakları zamanla sararabilir. Çiçekler topraktan yeteri kadar besin alamadığı zaman yapraklarında sararma gibi belirtiler gösterir. Bu durumda kesinlikle çiçeklerinize besin takviyesi yapmanız gerekmektedir.
200 farklı çeşidi bulunan hanımeli çiçeğinin sarı ve beyaz türleri, özellikle Çin tıbbında oldukça önemli bir yer kaplarlar. Vitamin değerleri yüksek olan bu çiçek, vücut direncini yükseltmede, bağışıklık sistemini güçlendirmede oldukça etkilidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri