* Hapşırmak burnunuza zarar vermez. Ancak burun kanamasına neden olabilir.
Bazen hastalar gün içinde 20 kez hapşırırlar. Bu sebepten dolayı ameliyat sonrası doktrolar alelrji ilaçları veririz. Bu ilaçları hapşırmayı azaltır ama tamamen bitirmez. Hapşırmak ameliyat sonrası burnunuza zarar vermez.
Burun ameliyatı olan kişilerin en çok dikkat etmesi gereken konu burun yapısına alınan travmalardır. Küçük el çarpmaları ya da el çarpmaları gibi hafif darbeler burun yapısında bozulmaya sebep olmaz. Ancak buruna gelen sert darbeler (kapıya çarpma, darbe alma vb.) burnun şeklini bozulmasına sebep olabilir.
Burun estetiğinden sonra grip olmak, diğer kişilere göre daha zor bir durumdur. Çünkü ameliyattan dolayı oluşan akıntı ve kanamaların üzerine bir de grip akıntısı olması iyileşmeyi geciktirebilir. Bununla birlikte sürekli hapşırmak da söz konusudur. Bu nedenle doktorların önereceği ilaçlar kullanılabilir.
Ameliyat sonrası 2 hafta spor yapmayınız.
Burun tamponlarınızı ve dış pansumanı ıslatmayın. 1 hafta boyunca aşırı gülmekten ve abartılı mimik hareketlerinden kaçının. 2 ay boyunca güneşten ve güneş ışınlarından korunun aksi halde yüzünüzdeki şişliğin düzelmesi uzun sürecektir. 1 ay boyunca yüzmeyiniz.
İlgili 27 soru bulundu
Burun ameliyatı sonrasında hapşırma ve gülme eylemleri isteğiniz dışı gelişir. Bu sebeple hekimler, doğal gelişen bu durumlar için hastaların korkmaması gerektiğini belirtiyor.
Burundaki ödem düzenli aralıklarla buz uygulaması yapmak ve yüksekte yatmakla beraber hızlı bir şekilde atılabilir.
Burun estetiği sırasında iyi planlanmış ve destekleri iyi yapılmış bir ucu düşmeyecektir. Hastanın öne eğilmesi, ayakkabı bağlaması burun ucunu düşürmez.
Burun estetiğinin gülüşü değiştirmeyeceği ve olumsuz anlamda etkilemeyeceği bilinmelidir. Ameliyattan sonra hastaların bir süre çok rahat şekilde konuşamaması ve gülme gibi mimikleri rahat şekilde yerine getirememesi kalıcı olan bir durum değildir. İyileşme süreci içerisinde yüz kasları da yerine oturacaktır.
Ameliyattan sonra şişlik ve morarmaların azalması amacıyla baş öne eğilmemelidir. İlk 5 gün süreyle kan sızıntısına neden olabilecek, sıcak yiyeceklerden uzak durulmalıdır.
Ancak buruna gelen sert darbeler (kapıya çarpma, üstüne çanta düştü gibi) burnun şeklini bozabilir. İlk haftalarda yatma pozisyonuna dikkat etmek gerekir. 2 hafta boyunca yan yatmak tavsiye edilemez. Ancak öne eğilince burun düşmez. yine 1 ay sonra yan yatmak burnun bir tarafa eğilmesine sebep olmaz.
Eriyen dikişler kullanıldığından burun içindeki dikişler bir hafta on gün içinde kendiliğinden eriyerek kaybolacak; dikiş alma prosedürü olmamaktadır. Yaklaşık 8-9 gün içinde dışarıdan bakıldığında kişinin ameliyat olduğu fark edilmeyecek düzeyde iyileşme sağlanacaktır.
En iyi şekilde bakılması ve iyileşme sürecine çok dikkat edilmesi sayesinde burun estetik ameliyatından sonra 1 sene içerisinde toparlanır. Yani en son görüntünün net bir şekilde anlaşılabilmesi için 1 yıl cevabını vermek doğru olacaktır. 6. aydan sonra sonuca en yakın görünümleri elde etmek mümkündür.
Bu nedenle burun ameliyatından sonraki ilk 3 hafta o bölgede kan dolaşımını artıran fiziksel aktivitelere izin verilmez. Cinsel aktivite de bu aktivite grubuna girdiği için ameliyat sonrası 3. haftadan önce cinsel ilişki önerilmez.
Kalın deri yapısına sahip burunlarda burun ucuna basan yük daha fazla olduğu için burun ucunu taşıyan iskelet daha güçlü olmalıdır. Aksi takdirde burun ucunda düşme meydana gelebilir. Bu nedenle burun estetiği ameliyatında burun ucunu burnun arkasına doğru iten kuvvetler yeterince azaltılmalı ve rahatlatılmalıdır.
Genel olarak burun estetiği ameliyatları sonrası hastanın iyileşme süreci yani toparlanma süresi 6 ayla bir yıl arasında değişmektedir. Burun estetiği ameliyatlarında iyileşme süreçleri her hastada aynı olmamakla beraber ince derili kişilerde iyileşme daha hızlı olmaktadır.
Başı yüksekte tutacak şekilde sırt üstü yatmak en doğrusudur. Burun ameliyatı sonrası yan yatmak burun ve göz kapakları arasındaki bölgede şişme oluşturur. Burun estetiği sonrası ödem ve şişlik oluşması oldukça normaldir.
Kemik iyileşmesi de 1 ay sonunda oldukça tamamlanmış olacaktır.
Burun estetiği sonrası gülme ve dudak büzme hareketiniz bir müddet kısıtlı olabilir, asla zorlamayınız.üst dudağınızı gerektiğinden fazla yukarı kaldırmaya çalışmayınız. Ameliyatı sonrası dört hafta süreyle efor gerektiren egzersizlerden kaçınınız.
Eğer ameliyatınızın üzerinden 6 haftadan kısa süre geçti ve burnunuz size çok kalkık geliyorsa hiç endişelenmeyin muhtemelen önünüzdeki haftalarda bu durum kendiliğinden düzelecektir.
* Aşırı güneş, hamam, sauna, solarium operasyondan sonraki 3 ay boyunca önerilmez. Dilediğiniz zaman ılık banyo yapmakta sakınca yoktur. * 3 ay boyunca burnunuza sert darbeler almaktan kaçınınız.
Ancak buradaki küçüklük kemik miktarı küçüklüğüdür. Burun kemiği törpülendiği için fazlalık kemik alınmış ve çok daha düzgün – estetik bir burun görüntüsü ortaya çıkartılmış olur. Özetle temelde burun küçültülmez – küçülmez.
Ödem belirtileri şunları içerir:
Dokularda, özellikle kol, bacak ve ayak şişmesi. Ciltte gerginlik ve parlama. Şişlik olan bölgelere birkaç saniye baskı yapılıp bırakıldıktan çukurluk oluşması Artmış karın büyüklüğü
Burun müdahalesinden 5 ile 7 gün sonra belirgin ödem kalmaz ve şişlikler büyük oranda inmiş olur. Burundaki ödemin tamamen inmesi ve burnun son halini alması ince derili kişilerde 6 ile 12 ay kadar zaman alırken kalın burun derisine sahip bireylerde bu süre daha uzundur ve 1 ile 2 yıl kadar zaman alabilmektedir.
Burun estetiği sonrası masaj günde 2-3 kez, birkaç dakikayı geçmeyecek şekilde uygulanırsa daha yararlıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri