Telefonu sıfırlama aşamasında kullanılan hard reset işlemi iki farklı şekilde gerçekleştirilebilir: Ayarlar bölümünden “Sistem” seçeneği tercih edilir. Açılan sayfadan “Sıfırla” sekmesine tıklanır. “Telefonu Sıfırla” aşamasına onay verilerek cihazın tamamen resetlenmesi sağlanır.
Bazı durumlarda telefonu fabrika ayarlarına döndürmek herhangi bir şekilde işe yaramaz. Bu gibi durumlarda telefona hard reset işlemi uygulanmaktadır. Hard Reset Nedir? Hard reset, mobil sistemlerde uygulanan telefonu tamamen sıfırlamaya yardımcı olan bir işlem türüdür.
Önemli: Fabrika ayarlarına sıfırlama işlemi telefonunuzdaki tüm verilerinizi siler.
Win+U tuşuna basarak ayarları açın. Arama yerine 'Bu bilgisayarı sıfırla' yazın. Bu bilgisayarı sıfırla başlığının altındaki 'başlayın' tuşuna basın. Gerekli adımları takip ederecek sıfırlayın.
İlgili 15 soru bulundu
Hard reset, bir cihazın tüm kullanıcı verilerini ve ayarlarını varsayılan fabrika ayarlarına geri döndürme işlemine deniyor. Bu işlem, cihazınızda yaşanan donma hız düşüklüğü ya da başka teknik sorunları gidermek için kullanılıyor.
Cihazdaki tüm uygulama ve verilerin silinmesine sebep olan hard reset tekniği, telefonu fabrika ayarlarına geri döndürür. Telefonu sıfırlama aşamasında kullanılan hard reset işlemi iki farklı şekilde gerçekleştirilebilir: Ayarlar bölümünden “Sistem” seçeneği tercih edilir.
Telefona virüs bulaştı hangisini yapmak güvenilir olur. Telefonunuzun ayarlarından fabrika ayarlarına döndürme menüsüne erişim sağlayabiliyorsanız fabrika ayarlarına döndürün. Bazı virüsler fabrika ayarlarına döndürme erişimini engelliyorlar. Ancak etkili çözüm istiyorsanız hard reset yapmanızı öneririm.
Telefonu sıfırlamak virüsleri silmemekle birlikte verilerinizi de kaybetmenize neden olur. Genellikle telefonu sıfırladıktan sonra dosyaları geri yükleme işlemi sonucunda da yine virüsü telefonunuza yüklemiş olursunuz.
Verileriniz gidecektir, iCloud üzerine yedeklerseniz geri alabilirsiniz. Hard reset atmada veriler gitmez hocam yanlış bilgilendirmeyin. Restore ettiğiniz de veriler gider.
Formattan kastınız eğer ki fabrika ayarlarına döndürmek ya da hard reset ise çok faydalı olacağını zannetmiyorum. Zararlı olmayacaktır ama faydası da olmayacaktır. Gerçek format için telefonunuzdaki mevcut yazılımı silmeniz ve yenisini yüklemeniz gerekmektedir (bilgisayar yardımıyla).
Hayır, gitmez. ROM yükleyince bile gitmiyor.
Hard reset garanti dışında bırakmıyor diye biliyordum. Yani kastın tüm işletim sistemini silip orijinal işletim sistemi dahi olsa tekrar kurmaksa kullanıcı tarafından gerçekleştirilmemesi gereken bir işlem olarak görülür. Evet ROOT atmadıktan sonra garanti dışı kalmıyor.
Telefona format atınca tüm bilgiler silinir mi? Telefona format atıldığında içerisindeki tüm bilgiler sıfırlanır. Telefon ilk satın alındığı haline döner. Bu nedenle içerisindeki verileri mutlaka yedeklemek gerekir.
Android Kurtarma ekranı geldiğinde, Ses kısma tuşuna basarak “Wipe data / factory reset” ibaresinin üzerine gelinir. Açma / Kapama tuşuna basılır. Bir süre sonra, Android Kurtarma ekranında ” Reboot System Now” seçeneği belirir. Cihazı yeniden başlatmak için Açma / Kapama tuşuna yeniden basılır.
Reboot'un anlamı yeniden başlatma demek zaten, telefonunuz sıfırlanmaz. Hard format ekranından çıkmak istiyorsanız reboot demeniz lazım zaten.
Wipe data, telefonu resetleyerek fabrika ayarlarına döndürme işlemidir. Wipe/data Factory Reset adı verilen yazılım işlemi sayesinde telefonunuzu güvenli, verimli bir şekilde kullanabilirsiniz. Android cihazların büyük bölümünde kullanılabilir durumdadır.
Telefonun güç tuşuna basılı tuttuğunuzda güvenli mod seçeneği karşınıza çıkar. Eğer güvenli mod açıkken telefonunuzda herhangi bir sorun kalmıyorsa muhtemelen cihazınızda virüs var demektir. Yabancı yazılımların tespiti için kullanabileceğiniz bir diğer yöntem ise virüs tarama uygulamaları indirmektir.
Antivirüs programı kullanarak, zararlı uygulamaları kaldırarak ve telefonunuzu güncelleyerek virüsleri temizleyebilirsiniz. Ancak, tüm bu yöntemler başarısız olursa, son çare olarak telefonunuzu fabrika ayarlarına döndürerek virüsleri tamamen temizleyebilirsiniz.
Cihazı Fabrika Ayarlarına Döndürme
Android akıllı telefonu fabrika ayarlarına döndürmek için yapılması gerekenler: Cihaz kurtarma modunda açılır. Ses tuşları ile Veri / Fabrika Sıfırlama Wipe seçilir. Cihazın sıfırlanacağına dair bilgiden sonra yapılacak işlem için onaylama yapılır.
Android 9 / 10 /11 için: Ayarlar altında Sistem > Sıfırlama seçenekleri yolunu izleyin Tüm verileri sil (fabrika ayarlarına sıfırla) seçeneğiyle devam edin. *Ekran kilidiniz varsa, ekran desenini, PIN kodunuzu veya şifrenizi girmeniz gerecektir. 3. Telefonu sıfırla butonuna dokunun.
Eğer android cihazlara yeni bir sürüm yüklenecek ise bu özellik ile cihazın ön belleğinde bulunan eski veriler temizlenir. Bu sayede mobil cihaz daha kullanışlı ve hızlı hale gelecektir. Temizlemenin hangi aşamada yapılacağı telefonun markasına ve modeline göre farklılık gösterebilir.
Home butonu, güç butonu ve ses açma butonuna aynı anda basılı tutarak cihazı açın. Açılan Android Recovery ekranında, ses tuşlarını kullanarak Wipe data / Factory reset seçeneğinin üzerine gelin.
Hard Reset: Telefonu aldığın günkü haline getirmek. Format: Telefonun bazı dosyalarını silmek ya da yeni imaj aktarmak.
Sıfırlama çok da fazladan zarar vermez hafızaya. Kısacası sıfırlayabilirsin özgürce.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri