Pişmiş Lahana Nasıl Saklanır? Lahana pişmiş halde de derin dondurucuda saklanabilir. Lahana yemeği, içerisinde özellikle et yoksa herhangi ek bir işlem yapmadan vakumlu kaplara konarak dondurucuya atılabilir.
Yaprakları tek tek ayırırız doğunca yaprakların sararken ince olması için haşlayıp soğuttunuz lahanayı geceden dondurucuya atarız ertesi gün dondurucudan çıkartıp bir güzel sararız.
Çiğ donmuş lahana buzlukta 8 hafta kadar dayanır, Haşlanmış lahana ise 9 aya kadar dayanabilir.
Beyaz Lahana buzdolabında nasıl saklanır? Kesik halde saklamak için; Lahanayı yarım ya da çeyrek parçalar halinde kesin ve şeritleri ince bir şekilde dilimleyin ve dilimlenen lahanayı Koroplast Kilitli Poşet içerisine yerleştirin ve buzdolabına koyun. 1 hafta içerisinde tüketilmelidir.
İlgili 28 soru bulundu
Pişmiş Lahana Nasıl Saklanır? Lahana pişmiş halde de derin dondurucuda saklanabilir. Lahana yemeği, içerisinde özellikle et yoksa herhangi ek bir işlem yapmadan vakumlu kaplara konarak dondurucuya atılabilir.
Soğuyan haşlanmış yapraklar 5 litrelik bidona doldurulurken yarısına gelindiğinde hazırlanan sarımsakların yarısı da bidona atılır. Yaprakların geri kalanı bidona doldurulduktan sonra sarımsakların kalanı da en üste konur. En son hazırlanan sirkeli su da bidona ilave edilir. 3-4 gün sonra turşunuz hazır olur.
*Sarmalık şekilde bıçakla doğranır. İç harç konulur ve yapraklar tek tek sarılır. *Buzluk poşetine muntazam bir şekilde tek tek sarmalar yerleştirilir. Buzluğa kaldırılır.
Lahana yapraklarını buzdolabı poşetine veya hava almayacak bir kabın içerisine yerleştirin. Lahanayı buzlukta 3 aya kadar muhafaza edebilirsiniz.
Lahana haşlandıktan sonra uzun süre dayanıklı olmadığı için kullanılması gerekilen yemekte vakit kaybetmeden kullanılması veya soğuk bir yerde saklanması önemli olmaktadır.
Lahananın o sert birleşme noktasını çıkardıktan sonra yaprakları dikkatli bir şekilde ayırın. Ayırdığınız bu lahana yapraklarını sıcak suyun içerisine atın ve bir süre haşladıktan sonra çıkarıp soğuk suyun içerisine koyun. Böylelikle hem lezzetlerini korumuş olacaklar hem de çok pişip kıvamlarını da kaybetmeyecekler.
Tamamen soğuyunca dolaba kaldırıyoruz. Mümkünse bir gün dolapta dinlendirip ertesi gün servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Lahananın kötü kokusunu gidermek için, haşlama suyuna elma kabukları ekleyebilirsiniz. Elma kabukları yerine 10 ml sirke eklemek de, kötü kokuyu bastırır.
Lahana dolapta kaç gün saklanır? Lahana yapraklarını buzdolabı poşetine veya hava almayacak bir kabın içerisine yerleştirin. Lahanayı buzlukta 3 aya kadar muhafaza edebilirsiniz.
Sarmaları pişen tencere içerisinden ağzı sıkı kapalı buzdolabı kaplarından birine alarak kolaylıkla saklayabilirsiniz. Kabın ağzını hiç açmadığınız sürece 4-5 gün boyunca saklayabilirsiniz. Buzluğa koyduğunuz sarmaları ise 20-30 güne dek tüketebilirsiniz.
Süzülen lahana isteğe göre sadece ikiye bölünerek ya da yapılacak yemeğe göre ayrılarak poşetlerde veya kaplarda dondurucuda saklanabilir. Saklama yönteminde hava alma işleminin yapılması sebzenin daha uzun süre taze kalmasını sağlar. Lahananın derin dondurucu içerisinde taze kalma süresi ortalama 8-10 ay arasındadır.
Lahananın sarmalık yaprakları çıkarılır kaynayan tuzlu suda 3 dk kadar haşlanır, çıkarılır. Sarmalık şekilde bıçakla doğranır. İç harç konulur ve sarılır. Buzluk poşetine muntazam bir şekilde tek tek sarmalar yerleştirilir.
Buzlukta dondurulur. Pişirmek istediğiniz zaman bir kaç saat önceden çıkarıp hafif yumuşayınca tencereye dizilerek üzerine kesilmiş limon, tuz ve zeytinyağı ile sıcak su eklenerek kısık ateşte pişirilir.
Lahana turşusu yaparken lahana haşlanır mı? Lahana turşusu yapımında beyaz lahana yıkanarak orta büyüklükte parçalara ayrılır. Lahana haşlanmaz.
Haşladığınız biberleri soğumaya bırakın. Soğuyan biberlerin üzerine 3 diş küçük küçük doğranmış sarımsak ve 1 tutam ince ince doğranmış maydanoz koyun. Tüm malzemeleri iyice karıştırın. Hazırladığınız haşlanmış kırmızı biberli karışımı küçük kavanozların içine sıkıştırarak, yerleştirin.
Kapuska yemeğini yaparken lahanalar tekrardan pişirileceği için en başta haşlarken tamamen yumuşayana kadar haşlamamalısınız. Kapuska yemeğinizi kıyma ya da parça et ile yapabileceğiniz gibi etsiz de yapabilirsiniz.
Antioksidan kapasitesi yüksek bir sebze olan beyaz lahana, serbest radikallere karşı savaşır ve kansere karşı korur. Bağışıklığı baskılayan hastalıklar, karaciğer hastalıkları, diyabet ve obezite gibi hastalıklara karşı da koruma sağlar.
Lahanayı haşlayıp, incecik kıyın. Yoğurt, dövülmüş sarımsak, mayonez, sirke, kıyılmış maydanoz ve kırmızı biber ilave edin. Tuzunu ayarlayıp harmanlayın. Buzdolabında 10 dakika dinlendirip soğuk olarak servis yapın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri