Haşlanmış mısır suyu, vitamin dolu faydalı içeriğini çiçekler üzerinde de göstermektedir. Eğer çiçek yetiştirmeyi seviyor hatta büyük bir bahçeye sahipseniz mısır suyunu gübre olarak kullanabilir, bitkilerinizin çok daha güçlü ve sağlıklı olmasını sağlayabilirsiniz.
- Mısır suyu; cilde uygulanınca, cilt kusurlarının tedavi edilmesine yardımcı olmaktadır. Bununla beraber mısır suyu, cildi yumuşatan bir özelliğe sahiptir. - Mısır suyu; ishali önlemeye yardımcı olur. - Mısır suyu içildiğinde serinleten etkiye sahiptir.
Yine pişirme suyunun içerisine eğer mısırınız çok tatsızsa 1 çay kaşığı kadar toz şeker ve yine 1 çay kaşığı kadar tereyağı atabilirsiniz. Bu sayede lezzeti güzelleşecektir. Mısırınız yeterince taze ve lezzeti de güzelse şeker atmanıza hiç gerek yok.
Şeker oranı yüksek süt mısırı olarak tohumu satılan tatlı, süper tatlı veya silajlık mısırdan elde edilen süt mısırlarını yemek için tencerede kaynattığımızda ''kara su '' ortaya çıkar. Bu kara suyu tencere de çok kaynatmanızın oluşturduğu mısırdaki yüksek şekerintepkimeye girerek '' yanması '' oluşturur.
Bugüne kadar haşlanmış mısır sağlıklı mı değil mi diye düşünmeden tükettiğimiz bu atıştırmalık, zengin bir beta karoten içerir. Beta karoten ise A vitaminin üretimini artıran bir bileşimdir. B1, B5 ve B12 vitaminlerini de içeren mısır aynı zamanda C vitamini, demir ve folik asit bakımında da zengindir.
İlgili 39 soru bulundu
- Yüksek lif içeriğinden ötürü aynı zamanda formda ve fit kalmaya yardımcı olur. - İyi bir sindirim sistemi sağlığına katkı sağlar. - B1, B2, B3 ve C vitaminlerinin sağlamış olduğu enerji sayesinde yorgunluk ile mücadele etmeye destek verir. - Mısır suyu; yüksek doymamış yağ içeriğiyle, kötü kolesterolle savaşır.
Mısır salatası dışında pilavlarda, mezelerde, aperitiflerde ve çorbalarda da lezzet katma görevini üstlenir. Bol marul ve tavukla hazırlanmış nefis bir salata, mısır olmadan sanki biraz eksik kalır. Tariflere lezzet kattığı kadar sarı rengiyle iştah da açan mısır; tavuk, et ve sebze yemeklerine de lezzetle eklenebilir.
Mısırı kaynattığınız su, aslında lavaboya dökülmesi gereken bir atık değil yemekleri güzelleştirebilecek lezzetli bir katıktır. Mısır suyunu sevdiğiniz baharatlarla karıştırarak salata ve çeşitli yemeklere katabilir, farklı lezzetler elde edebilirsiniz.
Mısır tam bir vitamin deposudur. B1 vitamini, patotonik asit B5 vitamini, folat, niasin B3 Vitamin ve C vitaminini de bol miktarda içermektedir. Mısır ayrıca diyetsel liflerin, fosfor ve magnezyum minerallerinin iyi bir kaynağıdır. Düşük yağlı kompleks karbonhidrata sahiptir.
Bazı mısırlar ise patlamaz. Bunun sebebi yine mısırın üzerindeki dış kabuğudur. Bu kabuk öngörüldüğü gibi mısırın içinde oluşan basıncı tutamamasından kaynaklanır. Mısır içindeki oluşan basınç yavaş yavaş dışa kaçar ve bir patlama gerçekleşemez hale gelir.
Pişen mısırların suyu süzülür. Soğuduktan sonra varsa mısır taneleyicisi ile yoksa bıçak yardımıyla dikkatli bir şekilde tanelere ayrılır. Ardından buzdolabı poşetine koyularak derin dondurucuya atılır. Poşete koyarken tane tane olmasına dikkat edin.
Düdüklüde Süt Mısır Tarifi Nasıl Yapılır? Sonra mısırları dizelim, bir kaşık da şekeri ekleyelim. Üstünü geçecek kadar su koyup düdüklümüzü kapatalım. Kaynamaya başlayınca düdüğü kapatıp 20 dakika pişirelim.
Haşlanmış mısır tam tahıllı besinler grubuna girer ve içerisinde bol miktarda lif barındırır. Bu nedenle haşlanmış mısır özellikle diyet yapanlara önerilmektedir. Haşlanmış mısırın içerisinde yer alan bolca lif ve çeşitli vitamin ve mineraller sağlıklı bir şekilde kilo vermenize yardımcı olabilir.
Haşlanmış mısırın içinde B6 gibi vitamin ve çinko, demir, magnezyum, potasyum, demir gibi mineraller bulunmaktadır. Ortalama büyüklükteki bir koçan mısır; 3.41 gr protein, 123 mg potasyum, 20.98 gr karbonhidrat, 1.5 gr yağ, 2.4 gr lif içerdiği bilinmektedir. Bolca A vitamini ve demir içerdiği bilinmektedir.
Mısırın yüksek miktarda karbonhidrat içermesi sindirim sistemi ve bağırsak sağlığını korur. Sindirim sistemi sağlığı açısından oldukça faydalı olan mısırın bu özelliği sayesinde bağırsak sendromu, kabızlık, ishal gibi sorunlar oluşmaz. Kilo vermeye yardımcıdır.
Mısır, B12 Vitamini bakımından zengindir, folik asit ve demir vücuttaki kırmızı kan hücrelerinin üretimine yardımcı olur.
Ülke, 1.010.000 km² kapsayan toprak parçasına ve 2022 yılı verilerine göre yaklaşık 104 milyon nüfusa sahiptir. Bu yönüyle Mısır, dünyanın en kalabalık 14. ve Afrika'nın da en kalabalık 3. ülkesidir. Ülkenin başkenti, aynı zamanda en kalabalık şehri olan Kahire'dir.
- Mısır kan şekerini yüklettiği için diyabet hastalarının tüketmemesi gerekir. Yan etkileri oluşabilir. - Fazla tüketilen mısır bağırsaklarda gaz problemine neden olur. Biriken gaz hem bağırsaklara zarar verir hem de karında şişkinliğe neden olur.
mısırı uzun süre çiğnemek sindirim sisteminin daha fazla besine (diğer bileşenlere) erişmek için selüloz duvarlarını parçalamasına yardımcı olabilir. yani kısacası, mısır sindirilir, selüloz sindirilmez.
Gaz yapan sebzeler pişirilerek tüketildiği zaman bu etkileri azalabilir. Tahıl ve Baklagiller: Mısır, kuru fasulye, yeşil mercimek, buğday, bulgur, soya, yulaf ve kepekli gıdalar tükettiğiniz zaman bebeğinizde gaz sancısı olabilir.
Kesme tahtanıza dik olarak yerleştirip, keskin bir bıçağı koçana iyice dayayarak mısırın tanelerini kesin. Sonra silkeleyerek taneleri ayrıştırın. En güzeli bu mısırları salatanın üstüne eklemek. Yemeklerin içine katabilirsiniz.
Haşladığınız mısırları tencereden alın. Süzgeç yardımıyla suyunu süzün. Süzdüğünüz taze süt mısırlarını, tabaklara koyup, sıcak olarak servis edebilirsiniz. Arzu ederseniz haşladığınız mısırları peynir ya da acı sosla da servis edebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri