Kaynamış suya koyun ve yumuşayana kadar haşlayın. Bir kasede tereyağı, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve pulbiberi karıştırın. Pişen sıcak mısırların üzerine bu karışımdan sürüp servis yapın.
Kavrulan salçanın üzerine 1 çay kaşığı tuz,1 çay kaşığı karabiber,1 çay kaşığı kekik, 1 çay kaşığı nane,1 çay kaşığı pul biber ekleyerek karıştıralım. Baharat ve salça ile harmanlanan mısırımızı bardaklara ya da küçük kuplara alalım.
Kaynayan mısırları süzüp bir tabağın içine alıyoruz. Bir-bir buçuk yemek kaşığı tereyağını ve 1 çay kaşığı tuzu mısırların üzerine koyup, yağ eriyinceye dek karıştırıyoruz. Yağ eridikten sonra servis yapacağımız tabaklara alıp ketçap ve mayonezi üzerine döktükten sonra birer çay kaşığı baharatları üzerine serpiyoruz.
Ardından kaseye alacağınız mısırları, tereyağ ya da margarin ile karıştıralım. Daha sonra tuz, karabiber, limon ve pul biber, tercihen sarımsak tozunu mısırlara ekleyelim. Mısırların sertlik ve yumuşaklığını kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
Tereyağının erimesinin ardından, içine rendelediğiniz sarımsağı ekleyin. Bir müddet karıştırdıktan sonra üç yemek kaşığı kremayı ilave edin ve birkaç dakika boyunca kaynatın. Haşlanmış mısırları, sularını iyice süzdükten sonra kaynattığınız bu karışımın içine dökün.
İlgili 24 soru bulundu
Bir başka tavada bir yemek kaşığı tereyağ eritin ve içerisine kekik ve limon kabuklarını ekleyin. Kekikleri yakmadan kavurun. İçine limon suyunu da ekleyerek mısırların üzerine dökün, tuz ve karabiberle baharatlandırın. Baharatlı aromaları seviyorsanız bu tarifle cipse benzer bir lezzet elde edebilirsiniz.
Baharatlı Patlamış Mısır
Yağ, tuz ve mısırları tencereye ekleyin. Mısırlar patlamak üzereyken kırmızı tatlı toz biber, kimyon, karabiber, kekik, sarımsak tozu gibi sevdiğiniz baharatları ekleyip tencere kapağını kapatıp patlamaya bırakın. Sonrasında lezzete doyabilirsiniz.
Ayrıca kaynatırken mısıra tuz eklenmez mısırı sertleştirir. O yüzden mısıra tuz piştikten sonra yerken atılır. Mısıra haşlarken atacağınız bir miktar şeker mısıra hem güzel bir tat verecektir, hem de mısırı yumuşatacak ve çabuk pişmesini kolaylaştıracaktır.
5. Mısıra en çok yakışan mevsim sebzesi kesinlikle kabak!
Daha sonra tereyağını eritip içerisine soğanları kabakları ve mantarları ekleyin.
Bir kasede tereyağı, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve pulbiberi karıştırın. Pişen sıcak mısırların üzerine bu karışımdan sürüp servis yapın.
Tencereye mısırların üzerini geçecek kadar sıcak su koyup, bir tatlı kaşığı şeker ekleyin ve mısırları 30 dakika boyunca haşlayın. Haşlanan mısırlarınızın üzerine tuz dökerek ya da tereyağ sürerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Mısırlarınızı haşlarken daha ilk aşamada suyun içerisine tuz atmayın. Aksi halde mısırlarınızı sertleştirirsiniz. Tuzu biraz daha haşlanmaya başladıktan sonra ilave edebilirsiniz. Daha yumuşak mısırlar elde etmek isterseniz yarı oranda süt yarı oranda da su kullanarak mısırlarınızı haşlayabilirsiniz.
Mısırı bir çok farklı baharatla lezzetlendirmek mümkün. Biz bu sefer mısıra çok yakışan sarımsak tozu ve pul biber kullandık. En son üzerine kaşar ya da parmesan peyniri de eklerseniz nefis bir lezzet çıkıyor ortaya.
Tereyağını eritin, baharatları ve sarımsağı ekleyip, kızdırın. Dilimlenen mısırları sosa ekleyin ve her yerine sos değecek şekilde sallayarak pişirin. Kaşar rendesi serpiştirin, taze kekik ekleyin ve sıcak servis edin. Afiyet olsun.
Tencereye aldıktan sonra üzerini geçecek kadar su doldurun . İçine yarım çay bardağı süt ilave edin . Kapağını kapatıp ocağın üzerine alıp kaynamaya bırakın. 30 ile 45 dakika arası pişecektir .
Tuzun eklenme zamanı da en önemli püf noktayı oluşturur. Mısırların tuzu iyice yemesi için tuzu kavurma yani karıştırma aşamasında eklemelisiniz. Mısırların rengi değişmeye başladığı zaman tencerenin kapağı kapatılmalıdır. Patlama aşamasında mutlaka tencere kapak açılmadan arada bir sallanarak karıştırılmalıdır.
En iyi sonuç için zeytinyağı veya ayçiçeği tercih etmelisiniz. Mısır tercih ederken de önceliğiniz cin mısır ya da Arjantin mısırı olursa daha iyi bir sonuç alırsınız.
Mısır'da geleneksel kahvaltı dendiğinde akla ilk o gelir: Fuul Mudammas. Bakla veya bezelye sarımsak, limon suyu ve kimyonla yapılan yemek. Haşlanmış yumurta, tahin, tereyağı ve pastırma ile ikram ediliyor.
Genel olarak ise 20 dakika ile 30 dakika arasında haşlandığını söylemek mümkün. Özellikle günümüzde 2 veya 3 kademeli klipsli düdüklü tencereler bulunuyor. Bu düdüklü tencerelerde mısır çok daha kolay, lezzetli ve daha hızlı bir şekilde pişmektedir.
Mısırları haşlarken içine attığınız şeker de mısıra hem güzel bir tad verir, mısırı yumuşatır ve çabuk pişmesini kolaylaştırır. Eğer mısırları düdüklü tencerede yapacaksanız, süt mısırı 30-35 dakikada pişerken, orta olgunlukta bir mısır 1 saatte pişebiliyor.
Mısır suyunu sevdiğiniz baharatlarla karıştırarak salata ve çeşitli yemeklere katabilir, farklı lezzetler elde edebilirsiniz. Haşlanmış mısır suyu, vitamin ve mineraller bakımından oldukça zengindir.
Tencerenin saplarından tutup 2-3 defa sallayın. Daha sonra tencerenin kapağını kapatıp, mısırların kızmasını bekleyin. Tencereden mısır patlama sesleri gelmeye başlayınca yine tencerenin saplarından tutup, 2-3 defa daha sallayın. Tencereden mısır patlama sesleri kesilene kadar kesinlikle kapağı açmayın.
Fırında pişirirken koçanlı veya koçansız pişirebilirsiniz. 190 derecede önceden ısıtılmış fırında, ara ara diğer yüzlerine de çevirerek 35-45 dakika kadar mısırlarınızı pişirin. Nefis bir köz tadı yakalayacaktır. Tavada ve ocaktada da mısır közleyebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri