Bazik özelliği sayesinde vücudun pH değerini dengeleyen patates suyu kan şekerinizi de düzenler. Bağışıklık sistemini güçlendirmesinin yanı sıra içerdiği vitaminler sayesinde vücudunuzun özellikle kış hastalıklarına karşı koymasına yardımcı olur.
Haşlanmış patates suyu öncelikle mide rahatsızlıklarına, kabız problemine ve bazı cilt hastalıklarına iyi gelmektedir. Ayrıca haşlanmış patates suyu zayıflamaya da yardımcı olmaktadır. Patateste oldukça fazla lif bulunmaktadır. Bu yüzden diyabet hastaları için birebirdir.
Özellikle sabahları aç karnına içilmesi önerilir. Patates suyu sindirim sisteminin sağlıklı işleyişine yardımcı olur. Kabızlık, ishal, şişkinlik, mide yanması ve hazımsızlık gibi problemlere karşı etkilidir. Sabahları içilen patates suyunun reflü hastalarına iyi geldiği yönünde veriler bulunmaktadır.
Patatesin içerisinde bulunan nişasta ve mineraller de cilt sağlığı için oldukça faydalı olduğunun bir göstergesi niteliğindedir. Patates suyu saça ve cilde doğrudan uygulanabileceği gibi aynı zamanda hazırlanan maskelerin içerisine de katılarak kullanılabilmektedir.
Haşlanmış patates faydaları ishal için birebirdir. Bu rahatsızlığı yaşadığınız günlerde bol bol haşlanmış patates tüketebilirsiniz. İçeriği B6 vitamini sayesinde stres ve kronik yorgunluğa karşı tedavi görevi üstlenir. Anne sütünü artıran folat, patateste bolca bulunur.
İlgili 24 soru bulundu
Kabızlık, Mide yanması ve Şişkinlik şikayetlerinin sonucunda yavaşlayan bağırsak fonksiyonları patates suyuyla yükselir. Patates suyu aynı zamanda içeriğinde çok yüksek antioksidan bulundurur. Karaciğer ve safra kesesinde biriken toksinlerin temizlenmesinde patates suyu kullanılır.
Bu yüzden çiğ patates suyu tüketirken aynı zamanda düzenli beslenmenizi ve günlük hareketlerinizi ihmal etmemeniz gerekir. Patates suyu faydaları İbrahim Saraçoğlu tarafından da dile getirilir. Patates suyu kürü ile bağırsak kanserinin önüne geçilebileceğini yazılarında vurgular.
Kabızlık, şişkinlik, mide yanmasına iyi geliyor
Gastrit, mide gazı ve mide ülserine doğal bir ilaç olarak kullanılan patates suyu aynı zamanda kronik kabızlık ya da ishal durumları yaşayanların da bağırsak düzenini yeniden sağlıyor.
Her gün düzenli olarak 2 bardak kadar içilen çiğ patates suyu eklemlerde birikmiş olan ürik asidin kristallerinden vücudu arındırır.
Patates suyu sabah aç karnına içildiğinde reflü hastalarına iyi gelir. Patates suyu vücuttan zararlı maddelerin atılmasında yardımcı olur. Karaciğerin ve safranın temizlenmesini sağlar. İdrar yollarında taş oluşumunu azaltır.
Üniversitedeki görevli bilim insanları, yaptıkları araştırmalarda patatesin suyunun içinde bulunan antibakteriyal moleküllerin, midedeki ülserin iyileşmesine yardım ettiğini belirttiler. Uzmanlara göre, bu moleküller midede bulunan ve ülsere neden olan bakterileri yok ediyor.
Özellikle sabah aç karnına içilen patates suyu, sindirim sisteminin sağlıklı işleyişine, kabızlık, ishal, şişkinlik, mide yanması ve hazımsızlık gibi problemlere karşı tedavi edici etki göstermektedir.
Patates suyu aç karnına tüketildiğinde dolaşımın düzenlenmesine yardımcı olmaktadır. Patates suyu ile zayıflama mümkündür. Ancak bunu gerçekleştirebilmek için patates uyu ile zayıflama yöntemlerini bilmek gerekmektedir. Patates yağsız olması ve zengin lif yapısı ile kilo vermede etkili olmaktadır.
Patates gibi lifli ya da posalı gıdalarla şekerli yiyeceklerin tüketimine bağlı bir şekilde gaz artabilir. Bağırsaklarda sindirimi önemli ölçüde kolaylaştıran lifli gıdalar, kontrolsüz bir şekilde tüketildiği zaman gaz yapar.
Sindirim sistemi sağlığını korumanın yanında patates bağırsak hareketlerini artırır. Kabızlık ve şişkinlik sorununu giderir. Bu özelliği ayrıca zayıflamaya yardımcı olur.
Mide yanmasına ve ekşimesine ne iyi gelir, ne yersem midemdeki yanma geçer diye merak edenler için son önerimiz patatesten yana. Patatesi haşlayarak püre yapabilir veya patatesin haşlama suyunu oda sıcaklığına geldikten sonra içebilirsiniz. Özellikle çiğ patates suyu mide sorunları yaşayanlar için birebirdir.
ÇİĞ PATATES SUYU Mide ekşimesi sorununa iyi gelen doğal çözümlerden bir diğeri de çiğ patates suyudur. Meyve sıkacağına kabukları soyulmuş patatesleri atarak suyunu çıkarınız. Mide yanması esnasında hazırladığınız çiğ patates suyuna, yarım çay bardağı havuç suyuda ekleyerek tüketebilirsiniz.
Patates suyu ciltteki yağların arındırılmasında ve tonik olarak kullanılabilir. Patates suyu, yaklaşık 10-15 dakika bekletilmesi gerekir.
K Vitamini İçeren Gıdalar: Ülser tedavisini en önemli vitamini K vitaminidir. Mide dokusundaki zarın iyileşmesi açık olan yaraların düzeltilmesinde etkili olur. Ispanak, lahana, kuşkonmaz, avokado, soya, çavdar unu, aspir yağı ve yonca K vitamini içeren ve ülsere fayda sağlayan besinlerin bazılarıdır.
Patates suyu, kabızlık, mide yanması gibi sindirim sistemi problemlerine karşı en iyi savaşçılardan biridir. Eğer sindirim sistemi ile ilgili sorunlar yaşıyorsanız patates suyu tüketmeyi deneyebilirsiniz. İltihapları kurutarak eklem ağrılarını azaltıyor.
Mide iltihaplanmasına iyi gelen besinler arasında yoğurt, çilek, nane, yeşil yapraklı sebzeler, zencefil, karambol tohumu, papatya ve az protein içeren besinler tüketilmelidir. Bu besinler mide için en sağlıklı ve asit oranı düşük besinler arasına girmektedir.
Patates suyu kanser hücrelerini öldürür, şeker hastalığına iyi gelir, gastrit için en etkili tedavidir ve tansiyonu düşürür. Modern tıp kadar etkili olan bir diğer tedavi yöntemi ise doğal tedavi yöntemidir. ve patates suyunun inanılmaz faydaları vardır.
Bütün halinde soyulmuş patates buzdolabında soğuk suda üzeri kapalı bir şekilde en fazla 24 saat bekletilebilir. Bir iki damla limon suyu veya sirke ile kararmaları önlenebilir. Patatesin kesildikten sonra kararması veya pembeleşmesi zararlı bir durum değildir.
ÖZET: Patates yumruları Önemli miktarda nişasta, C, B1, B2, B3 ve B6 vitaminleri ile P, K, Mg, CI ve S içermektedir. Protein içeriği düşük olmakla beraber biyolojik değeri oldukça yüksektir.
Patates kızartması ve fast food, karaciğeriniz için kötü bir seçimdir. Doymuş yağdan zengin gıdaları tükettiğiniz zaman karaciğer sağlığınızı bozarsınız. Çükhü en uç noktada siroz olabilecek karaciğerin enflamasyonuna bu besinlerin fazla tüketimi yol açabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri