100 gram haşlanmış patates kaç kalori? 1 küçük porsiyon (100 gr) 1 adet haşlanmış patates kalori değeri 93 kcal. 1 orta porsiyon (200 gr) haşlanmış patates 183 kcal. 1 büyük porsiyon (300 gr) haşlanmış patates 279 kcal.
- 1 adet küçük porsiyon yani 100 gram haşlanmış patatesin kalori değeri yaklaşık 93 kaloridir, - 1 adet orta porsiyon yani 200 gram haşlanmış patatesin kalori değeri yaklaşık 183 kaloridir, - 1 adet büyük porsiyon yani 300 gram haşlanmış patates 279 kaloridir.
Bu nedenle patatesi kalorisi en düşük olacak şekilde diyet listelerine dahil etmek gerekmektedir. Patatesin özellikle haşlanıp bol yeşillikle tüketilmesi diyet yapanların tercih ettiği bir şekli olarak belirtilmektedir. Patates besin değeri fazla olan içinde fazlaca C vitamini bulunduran bir besin kaynağı olmaktadır.
Pişirilme şekline göre patates kalori değerlerinin değiştiğini belirterek çiğ patates kalori değerleri detaylarıyla şu şekildedir: 1 adet küçük boy (170 gr) patates 131 kcal. 1 adet orta boy (213 gr) patates 164 kcal. 1 porsiyon (200 gr) patates 164 kcal.
175 gr haşlanmış patates şu besin değerlerini içerir:
3.1 gr protein. 0.2 gr yağ 26.1 gr karbonhidrat.
İlgili 23 soru bulundu
Patatesi haşlayarak tüketirseniz, faydalarını daha çok görürsünüz. Ayrıca haşlanmış patatesi kurallarına uygun tüketirseniz hem kilo alabilir hem de kilo verebilirsiniz. 100 gram bir adet haşlanmış patatesin içinde 93 kcal bulunur. Salatası ülkemizde aşırı tüketilen patates, cilt ve saç bakımı için de kullanılır.
- 1 adet küçük porsiyon yani 100 gram haşlanmış patatesin kalori değeri yaklaşık 93 kaloridir, - 1 adet orta porsiyon yani 200 gram haşlanmış patatesin kalori değeri yaklaşık 183 kaloridir, - 1 adet büyük porsiyon yani 300 gram haşlanmış patates 279 kaloridir.
Patatesleri yağsız ve tuzsuz haşlayıp fazla küçük parçalara ayırmadan, biraz dinlendirdikten sonra bol limon, yeşillik ve arzu ettiğiniz baharatlarla enfes bir salata hazırlayabilirsiniz. Nişasta içeriği yüksek bir kök sebze olduğu için ölçülü miktarlarda tüketmekte fayda var elbette.
Nişasta içeriği çok yüksek olan patates, bir karbonhidrat kaynağıdır. 100 gram patateste 77 kkal enerji, 17 gram karbonhidrat, 2 gram protein ve 0,1 gram gibi eser bir miktarda yağ yer alır. Orta boy bir patates ise 200 gramdır.
Kadınların günde yaklaşık 2 bin kaloriye, erkeklerin ise 2 bin 500 kaloriye ihtiyacı olmaktadır.
Lezzetli ve farklı tariflerle yapılan haşlanmış patates, beyaz ekmek yerine tüketilebilecek besinler arasındadır. Küçük veya orta boy bir patatesin doyurucu özelliklerini deneyimlemek için yan yemek olarak kullanabilirsiniz.
Metabolizmanın çalışmasına destek olması için haşlanmış patates ile beraber yoğurt tüketimi de önerilmektedir. Son zamanlarda kısa sürede kilo vermek için uygulanan şok diyetler arasında, sıkça tercih edilen bir diyet türüdür.
Pek çok tüketim şekli bulunan patatesin en sağlıklı ve masum tüketim şekli ise haşlama şeklinde tüketilmesidir. Patatesi haşlayarak tüketmek, içeriğinde bulunan lifler sayesinde uzun süre tok kalmayı sağlar. Haşlama patates bilinçsiz bir şekilde tüketilmedikçe kilo almaya sebep olmaz.
1 kilogram vücut ağırlığını kaybetmek ortalama olarak 7.700 kalori açığı gerektirir. Pratik olarak, günlük 500-1000 kalori eksikliği, haftada yaklaşık 0.5-1 kg kayıp sağlar. Ancak, bu değerler genel rehber niteliğindedir ve bireysel faktörlere bağlı olarak değişebilmektedir.
Tam yağlı bir bardak sütün 128 kcal, yarım yağlı bir bardak sütün 94, yağsız 1 bardak diyet (light) sütün ise 62 kcal olduğunu belirtirsek bu yargı daha da somutlaşabilir. Diyette süt tüketimi, kısıtlı kalorili bir menü için gerekli vitamin ve mineral takviyesini sağlayacağı gibi tok tutma özelliğine de sahiptir.
Kalori yönünden oldukça zayıf olan yoğurdun 100 gr.'ında bulunan kalori değeri 112 kcal, 180 gr. ' lık orta büyüklükteki 1 kase yoğurtta bulunan kalori değeri ise, 112 kcal' dir. Çok iyi bir kalsiyum deposu olan yoğurt, az yağlı olarak tüketildiğinde ise mükemmel bir protein kaynağı olmaktadır. 1 kase (180 gr.)
Patatesi bu şekilde tüketmek, daha iyi bir sindirim için fayda sağlayabilir. Haşlanmış patates ayrıca, kan şekerinin ani yükselmesinin önüne geçmeye de yardımcı olabilir. Haşlanmış patates suyunun faydaları ise kabızlık ve bazı sindirim sorunlarının düzeltilmesinde katkı sağlamak olarak sayılabilir.
Sebzeler: Bazı sebzeler sıfır karbonhidrat içeriğine sahiptir veya karbonhidrat içerikleri çok düşüktür. Örneğin, lahana, brokoli, ıspanak, kuşkonmaz, kabak, avokado, marul, enginar, kereviz, roka, mantar ve biberler gibi sebzeler sıfır veya çok düşük karbonhidrat içeriğine sahiptir.
Buzdolabında saklanan haşlanmış patatesler üç ila dört güne kadar taze kalacak. Bu süre boyunca patateslerin tazeliğini korumak için buzdolabının sıcaklığının 4 dereceye veya altına ayarlandığından emin olun.
Şok diyetlerin uzun süreli olarak yapılmasının sağlık problemlerine yol açabileceğini belirten Diyetisyen Gülçin Işık, 3 günde 5 kilo vermeyi sağladığına inanılan patates diyeti hakkında merak edilen soruları yanıtladı.
Patates diyeti, hızlı kilo vermeye yardımcı olan bir diyet çeşididir. Diyetin temel kalori kaynağı patatestir ve özellikle haşlanmış olarak tüketilmektedir. Patates iyi bir lif, vitamin ve mineral kaynağıdır. Patates diyeti haftada yaklaşık yarım kilo kaybetmeyi sağlayabilir.
Patates lif açısından zengin bir besin olmasının yanı sıra bünyeyi uzun süre tok tutma özelliğine de sahip. 100 gram kabuksuz pişmiş patateste 93 kalori bulunuyor, dolayısıyla kalorisi de düşük bir gıda. Patates diyeti de onun bu özelliklerinden yararlanarak kısa sürede hızlı kilo vermek isteyenlerin yardımına koşuyor.
100 gr ev yoğurdunun içeriğinde 3,5 gr yağ, 3,5 gr protein ve 4,5 gr karbonhidrat bulunur. 1 yemek kaşığı ev yoğurdu yaklaşık olarak 13 kalori (kcal) değerindedir.
Ortalama kalınlıktaki ve 30 gram ağırlığındaki 1 dilim peynir (kibrit kutusu büyüklüğünde) 93 kcal değerindedir. Az yağlı beyaz peynir kalori değerleri ise şu şekildedir: 1 yarım dilim (12.5 gr) az yağlı beyaz peynir 23 kcal. 1 ince dilim (15 gr) az yağlı beyaz peynir 28 kcal.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri