Bu detay en önemlilerinden biri. Bu nedenle de hastane çantası, hastane çıkış çantası olarak da bilinir. İçinde mevsimlik bebek battaniyesi, alt değiştirme bezi, tulum, çıtçıtlı body, önlük, banyo havlusu, emzik, biberon, pişik kremi, yelek, hırka, çarşaf gibi ürünler olur.
Çantanın içinde hem annenin hem de bebeğin ihtiyaç duyacağı kıyafetler bulunur. Hastane doğum çantasında her zaman rahat giysilere ihtiyaç duyulacaktır. Bunun yanı sıra doğum sonrası kullanılmak üzere hijyenik ped, iç çamaşırı, emzirme sütyeni, terlik ve kişisel hijyen ürünleri de çantanın içinde olmalıdır.
İlgili 25 soru bulundu
Bebek hastane çıkışında mevsime uygun kıyafetler, temizlik ve bakım ürünleri ve puset yanınızda bulundurmanız gereken eşyalar arasında yer alır.
Çantanıza bebeğinizin doğumu sonrasında sizin ve bebeğinizin ihtiyaç duyabileceğiniz giysileri ve eşyaları koymanız gerekiyor. Doğum çantalarının olmazsa olmazı hastane çıkış setleridir. Bebeğiniz dünyaya geldikten sonraki birkaç günü karşılayacak ihtiyaçlarını bebek hastane çıkışı seti ile giderebilirsiniz.
Çorap, eldiven ve şapka. Şapka ve battaniye dahil eve gidiş giysisi. Prima Yenidoğan gibi özellikle yeni doğan için yapılmış yaklaşık 20-30 bebek bezi.
Doğum çantası, erken doğum ihtimaline hazırlıklı olmak için en geç 32. haftada hazırlanmalıdır. Doğum çantası hazırlamadan önce ilk olarak yapmanız gereken şey, doğum yapacağınız hastanenin size sağlayacağı hizmetleri öğrenmektir.
Bebek kıyafetlerini yıkamak için en ideal zaman, doğum çantası hazırlığına giriştiğin haftalar olabilir. Yani gebeliğinin 32. haftasına itibarıyla hazırlıklara başlayabilirsin.
Kumaş olarak daha çok pamuktan yapılan ve terletmeyen kumaşları tercih etmelisiniz. Doğumdan sonra giyeceğiniz giysiler, kaliteli olmalı. Diğer türlü kalitesiz giysiler terletir, çabuk renk atar ve sağlıksızdır. Bir anne adayı hem doğacak bebeğinin hem de kendisinin sağlığını her şeyden önce düşünmeli.
Bu detay en önemlilerinden biri. Bu nedenle de hastane çantası, hastane çıkış çantası olarak da bilinir. İçinde mevsimlik bebek battaniyesi, alt değiştirme bezi, tulum, çıtçıtlı body, önlük, banyo havlusu, emzik, biberon, pişik kremi, yelek, hırka, çarşaf gibi ürünler olur.
Normal doğum kaçıncı hafta olur? Normal doğum, hamileliğin 38.- 40. haftaları arasında gerçekleşir. 37. hafta öncesindeki doğumlar erken doğum, 42. hafta sonrası doğumlar ise geç doğum olarak adlandırılır.
6. Hastanede giymek için terlik: Doğumdan sonra ayaklarınız şişebileceği için mümkünse rahat, belki bir numara büyük bir terlik tercih edilebilir. Çorap, sabahlık, ped, emzirme sütyeni, doğumdan sonra giyilecek rahat kıyafetler de çantaya konması gerekenlerden..
Doğumdan sonra emzirme işleminden sonra annenin kullanması için göğüs pedi ve diğer pedler unutulmamalıdır. Doğum erken gerçekleşirse bebeğin olası süt emmeme durumuna karşın göğüs pompası ve bebeklere uygun olan biberon takımlarının da çantaya dahil edilmesi gereklidir.
Bebeğin İhtiyacı Olan Her Şey Bu Çantanın İçinde!
Devlet destekleri arasında; doğum yardımı ve süt parası sayılabilirken özellikle bebek doğar doğmaz karşılaşılacak ihtiyaçlar için “bebek paketi” ya da “doğum çantası” uygulamaları dikkat çeker.
Anne adayları için çok heyecanlı bir süreç olan doğum çantası hazırlığının, hamileliğin 32. haftasında tamamlanması önemlidir.
1 numara bebek bezi çeşitleri oldukça fazladır. Bu çeşitlilik kalite bakımından da farklılık gösterir. Numara olarak değişiklik gösterse de yeni doğan için bir numara idealdir ve ilk altı ay kullanıma müsaittir.
1-3 ay aralığındaki çocukların vücut ölçüleri, kiloları ve ergonomik yapıları göz önünde bulundurularak uygun boyutlarda üretilen 2 numaralı seçenekler güvenle kullanılır.
1. gün: Bebek ilk 12-24 saatinde ilk bezini ıslatır. 2. gün: Günde en az 2 adet ıslak bez beklenir. 3-5 gün: Günde en az 3-5 ıslak bez beklenir. 6. gün ve sonrası: Bebeğin günde en az 6-8 bez ıslatması gerekir.
Hastane çıkışı takımlar zıbın, çıt çıtlı body, yelek, patikli alt, patikli tulum, şapka ve eldiven gibi bebeğinizin rahatlıkla giyebileceği kıyafetler ile önlük, ağız bezi, göbek bağı kuşağı, mendil, kundak,battaniye ve takı yastığı gibi aksesuarlardan oluşur.
10'lu hastane çıkışı setlerinde kıyafetlerin yanında; battaniye, eldiven, şapka, çorap, önlük, ağız bezi gibi aksesuarlar yer alıyor. Hastane çantanıza içerisinde tüm ihtiyaçların bulunduğu bu tip bir ya da iki seti ve tek parça ya da takım olarak kullanabileceğiniz birkaç kıyafeti eklemeniz yeterli oluyor.
Acil gereksinimler ve yedek kıyafetleri içermesi bakımından 5'li hastane çıkışı alternatifleri tercih edilebilir. İç zıbın, dış zıbın, patikli pantolon, eldiven ve şapka gibi eşyalardan oluşan 5'li takımların paketler farklı parçalar kullanılarak kombinlendiği için hem şık hem de kullanışlıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri