Duvardaki lekeleri ılık suya biraz arap sabunu veya bulaşık deterjanı ilave edip yumuşak bir bezle bastırmadan siliniz. Daha sonra iyice kurulayınız. Boyalı duvarlarınızı iyice silip kuruladıktan sonra nişastalı suya batırdığınız renksiz süngerle silerseniz bir sonraki temizlik işlemlerini kolaylaştırmış olursunuz.
Mutfak duvar lekeleri genellikle sıcak su ve bulaşık deterjanı ile ovularak çıkarılabilir. Yağ lekesi inatçıysa, son çare Yağ Çözücü kullanmak olacaktır. Yağ Çözücü sonrası bulaşık deterjanıyla yüzeyin üzerinden geçtiğinizden emin olun.
1 litre suyun içinde, 1 çay bardağı sirke ve 1 paket karbonatı karıştırın. Elde edilen suyun içine temizleme bezini batırıp çıkarın ve bezi nemlendirin. Duvardaki yağ, parmak izi, yemek kalıntısı ve kuruyan lekeleri bu karışımla çok rahat temizleyebilirsiniz.
Duvar silme suyuna az miktarda karbonat, sirke, rendelenmiş beyaz sabun, arap sabunu veya mayi sabunu gibi temizlik malzemelerinden birini seçerek ekleyebilirsiniz.
Yağlı boya kullanılan duvarları silmeden önce duvarları hafif bir şekilde ya da bolca ıslatmalı ardından fırça ile duvarlarınızı temizlemelisiniz. Yağlı boya duvar temizliği için bir kovanın içerisine nişasta, su ve deterjan ekleyerek duvarlarınızı etkili bir şekilde silebilirsiniz.
İlgili 44 soru bulundu
Yarım kova suyun içine sıvı sabunu ya da rendelenmiş kalıp sabunu ekleyin. Eğer suyunuz biraz ılık olursa sabunun çözünme hızı artar ve suya daha çabuk karışır. Duvarı temizlemek için bir temizleyici sünger ya da uzun saplı temizleme bezlerini kullanabilirsiniz. Erişemediğiniz detaylar için mop kullanabilirsiniz.
Duvarlar için: Asperox Sarı Güç'ü duvar yüzeyine* püskürtüp kısa bir süre bekledikten sonra nemli bir sünger veya bez ile silin. Spor Ayakkabılar için: Asperox Sarı Güç'ü spor ayakkabınızın* kirlenenen alanlarına püskürtüp kısa bir süre bekledikten sonra nemli bir sünger veya bez ile silin.
Başlamadan önce duvarları bir bezle silin ve herhangi bir yüzey tozunu temizleyin. Domestos sprey gibi çamaşır suyu bazlı bir temizleyici püskürtün, ellerinizin korunduğundan ve odanın iyi havalandırıldığından emin olun.
6.DUVAR LEKELERİ
Kovanın içerisine biraz su doldurun ve bulaşık makinesi tabletini içerisine atın. Artından bir sünger yardımı ile duvarda bulunan lekeleri silebilirsiniz. Fakat bastırmamaya özen gösterin duvarın boyası çıkabilir.
Duvar silmek için hangi deterjan kullanılır? Duvar silmek için yüzey temizleyici, arap sabunu ve bulaşık deterjanı kullanabilirsiniz. İnatçı lekeler için duvar silme suyuna sirke ve karbonat ekleyebilirsiniz.
Göz kararı ve ihtiyacınız kadar karbonatı ılık su ile karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı duvarınızın ufak ve görünmeyen bir kısmında test edin eğer boyaya zarar vermediyse rahatlıkla temizlemeye devam edebilirsiniz. Hazırladığınız bu karbonatlı karışımı duvara ovalayarak, fazla bastırmadan uygulayın.
DUVAR KAĞIDI
Eskiyen duvar kağıtlarını çıkarmak kadar zor bir şey yok. Fakat yumuşatıcı ile kolay bir yolu var. Bir kapak sıvı yumuşatıcıyı bir litre suyla karıştırın ve solüsyonu duvar kağıdının üzerine sıkın. Sadece yarım saat bekleyin sonrasında rahatça temizlenebilir.
Boyaların lekelerini çıkarmak için Sol Oil Ex yağ çözücü kimyasal ürününü kullanabilirsiniz. Lekenin üzerine püskürterek bez yardımıyla silin. Ardından ılık su ile temizleyin. Duvardaki boya lekelerini çıkarmak için sirke de oldukça etkilidir.
Kurumuş boya lekesi
Özellikle duvardaki lekeler tam bir baş belasıdır. Ancak duvardaki bu lekelerden kolayca kurtulmanın yolları vardır. Kurumuş boya lekesi için en etkili yöntem alkol ve alkol içeren çözeltilerdir. Eğer yağ bazlı bir boya lekesi ile uğraşıyorsanız yağ çözücü maddeler de işinize yarayacaktır.
En basit yöntem Bim mağazasında satılan Güldal marka yağ çözücüyü alıyorsun iki fıs fıs yapıyorsun iki dakika bekle kurula geç hiç leke kalmıyor.
Karbonat ve Su
Karbonat, duvardaki is lekesini çıkarmada etkili bir doğal temizleyicidir. Bir miktar karbonatı bir miktar suyla karıştırarak pasta kıvamı elde edin. Bu pastayı bir sünger veya temiz bir bezle lekenin üzerine uygulayın ve hafifçe ovun. Karbonat, duvar yüzeyindeki is kalıntılarını çözer ve temizler.
Bunun için; 2 su bardağı su, 1 su bardağı beyaz sirke ve yarım çay bardağı limon suyunu bir kovada karıştırın. Temiz bir bezi bu karışımda ıslatarak duvarlarınızı nazikçe silebilirsiniz. - Temizlenebilir duvar kağıtlarınız varsa bir kovaya ılık su ve deterjan ekleyin.
Ev temizliğinde kullanılan malzemeler süpürge, faraş ve fırçadır. Toz almak içinse sünger yerine ıslak mendil ve kağıt havlu kullanılabilir. Yağ sökücüler ve çamaşır suyu dışında, elma sirkesi ve karbonat da fayansları ve yerleri silerken kullanılabilir.
Bulaşık Deterjanı ile Cam Silme
“Cam silme suyuna ne eklenir?” sorusunun yanıtlarından biri olan bulaşık deterjanı, kolay cam silme uygulamalarından birini gerçekleştirmenizi sağlıyor. Kiri hızlı bir şekilde camlarınızı arındıracak bu karışımı hazırlamak ise oldukça kolay.
Beyaz duvarlar için çamaşır suyu
Çamaşır suyu, su ile seyreltilerek kullanılırsa duvarlardaki is lekelerini çıarabilir. Karışımı yine temiz bir bez ya da sünger yardımıyla lekeli duvarlarınıza uygulayabilirsin. Uygulama sonrası mutlaka birkaç kez durulama yapman gerekiyor.
En temiz ev ve ofis ortamları için cif bir temizlik ürünü olarak idealdir. Duvarların boyanamaması durumunda silerek temizliğin sağlanması tercih edilebilmektedir. Duvarlarda silinir boya kullanmak sık sık boya yapmak istemeyen ya da boya yapma durumu olmayan kişiler için uygun bir yöntemdir.
Eğer silinebilir duvar kağıdı tercih ettiyseniz sprey kitinin içine sıvı yüzey temizleyiciyi suyla karıştırarak uzak mesafeden püstkürtme işlemi yaparak duvarlarınızı silebilirsiniz. Önerimiz bu işlemi öncelikle duvarın bir bölümünde denemeniz, doku değişimi veya kalkma olmadığı takdirde işleme devam edebilirsiniz.
Otomobil, motosiklet, bisiklet gibi araçlarda oluşan yağların temizliğinde ve jant temizliğinde! Masa, sandalye ve PVC pencere gibi plastik yüzeylerde! Masa, sandalye ve PVC pencere gibi plastik yüzeylerde! Stor perde, derz arası ve halı temizliğinde!
Ocak, fırın, davlumbaz, aspiratör, musluk, lavabo, mutfak tezgâhı, mutfak dolapları, mermer, fayans ve seramik yüzeyler, alüminyum, paslanmaz çelik, tencere ve tava, bahçe mobilyaları, PVC, motosiklet, bisiklet, otomobil jantı gibi araçlarda oluşan yağ ve kirleri temizlemede güvenle kullanılabilir.
Kış aylarının gelmesiyle kalorifer petekleri açılmaya başladı. Bu petekler ısıyı yayarak evi ısıtıyor ancak bu ısı duvarlarda leke oluşumuna neden olur. Eğer evi çok havalandırmıyorsanız zamanla duvar köşelerinde sarı ve siyah lekeler oluşmaya başlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri