Hataydan alınacak hediyelik eşyalar nelerdir diye gezerken araştırma yaptığınızda karşınıza; Hatay temalı çeşitli tasarımlarda magnet hediyelikler, Hatay çayı, peştemal, keşan, çay kolonyası, fındık, anzer balı, hasır iskemle gibi hediyelikler çıkacaktır.
Hatay'ın birçok çeşit lezzetinden başlıcaları: Nar Ekşisi, Biber salçası, Domates salçası, Kırma yeşil zeytin, Tuzlu yoğurt, Antakya peynirleri ( dil peyniri, örgü peyniri, Antakya çökeleği ), Hatay Kekiği Humus, Künefe, Cevizli Biber, Kağıt Kebabı, Kömbe, Semirsek, Aşşur, Ceviz Reçeli, Kırma Zeytin, Sakal Kaldıran, ...
Hatay, peynir yapımı dendiğinde akla gelen pek çok ilden biridir. Hatay'ın yöresel peynirleri olan Sokma Peynir, Carra Peyniri, Sürk Peyniri, Çörekotlu Yaprak Peyniri, Testi Peyniri, Sünme Peyniri ve Tuzlu Künefe Peyniri, sevdiklerinize alabileceğiniz hediyelerdir.
Hatay'ın Neyi Ünlü? Oruk, köfte, öcce, şıhıl mahşi, tepsi oruğu, aşur, içli köfte, kabak borani, balıkçıl pilavı, tepsi kebabı, lepeç, keşşir pilavı, kıbbıl nane, baharatlar, zahter, zeytin, zeytinyağı, biber çeşitleri ise Hatay'ın diğer ünlü yemekleridir.
İlgili 26 soru bulundu
Yüzyıllardır şehirde yaşayanlara hizmet veren çarşıda defne sabunundan nar ekşisine, zeytin yağından meyan kökü şerbetine, künefeden tepsi kebabına kadar yöreye özgü lezzet ve ürünlerini bulabilmek mümkün.
UNESCO tarafından gastronomi şehirler ağına alınan Hatay'ın meşhur tatlısı künefe, Kurban Bayramı'nda da sofraların vazgeçilmezi oluyor. Hatay'ın meşhur tatlısı künefe, bayram sofralarının vazgeçilmez lezzeti olmaya devam ediyor.
Arkadaşa hediye seti içerisinde kupa, ayıcık, kalem, ajanda, çerçeve & albüm, kar küresi, masa saati, biblo, dekoratif aksesuar, bardak altlığı, yastık, kahve fincanı, çikolata gibi ürünler bulunur.
HatayYöresel Hambeles Meyvesi (Murt /Beyaz Mersin) 1 Kg GenellikleAkdeniz ikliminin hakim olduğu Hatay'ın köylerinde yetişen hambeles, murt ya damersin gibi farklı adlarla da anılmaktadır.
Kurutulmuş ya da taze dağ kekiği, zahter, meyan kökü ve daha onlarca çeşit baharat da bölgede yetişen doğal ürünlerdendir. Tüm bu saydığımız ürünleri Ulu Camii Caddesi'nde yer alan Peynirciler Çarşısı'ndan bulabilirsiniz. Adı Peynirciler Çarşısı olsa da farklı dükkânlar da yer almaktadır.
Yani muskat, dövülmüş damla sakızı, yenibahar, tarçın, karanfil, zencefil ve mahlep. Bir kömbe kalıbı ve bu baharatlardan hazırlayacağınız bir kömbe baharatıyla siz de Hatay'ı evinize getirebilirsiniz.
Hatay'da, iftar sofralarının vazgeçilmez içeceği olan meyan kökü şerbeti yoğun ilgi görüyor.
Zırh ve odun ateşinden çıkan lezzet: Tepsi kebabı
UNESCO tarafından 2017 yılında dünyanın 26'ıncı gastronomi şehri seçilen Hatay'da yörenin en meşhur yemeği tepsi kebabı yöre halkı tarafından Lahm-ı Sini olarak adlandırılıyor.
Ev yapımı zahter, havuç reçeli, çökelek, tuzlu yoğurt, kırma zeytin, güveçte peynir, katıklı ekmek gibi sayısız lezzet kahvaltınızı süsler.
Kişiye özel bir bileklik, kol saati, duvar saati, masa saati, deri kemer isabetli bir seçim olabilir. Yine kendi ismini taşıyan bir viski seti, bira bardağı, şampanya veya şarap kadehleri zengin de olsa o erkeğin hediye olarak almaktan mutluluk duyacağı bir hediye olabilir.
Kitap, defter, ajanda, kahve, kahve fincanı, kahve demliği, hobi seti, mum, anahtarlık, çikolata, lokum, bitki çayı, şık bardak altlıkları, hafif kolonyalar, fotoğraf albümü – çerçevesi, renkli kalemler, ofis eşyaları, aksesuarlar ve daha birçok ürün… Teşekkür hediye kutusu içerisine hepsini yerleştirebilirsiniz.
Doğum günü hediyesi fikirlerinde kitap, ajanda, kupa, çikolata seti, çerçeve, biblo, dekorasyon ürünleri, çiçek, saat, kalem, çanta, giyilebilir teknoloji, kutu oyunları, atkı, eldiven, şapka, pijama takımları, eşofman takımı, ayakkabı, takı ve küçük ev aletleri öne çıkar.
Antakya mutfağının kebap öncesi sıcak pideyle beraber ikram edilen meşhur mezeleri, zengin kahvaltıların da baş tacıdır. Zahter salatası, çökelek salatası, zengin, cevizli biber, cercerun, hummus, zeytin piyazı, zeytin onallaması, kahvaltılık toz zahter… Böylece uzayıp giden bir liste verebilirim.
Etimoloji. Hatay, 1930'larda ortaya atılmış bir yer adıdır. Osmanlı döneminde bugünkü Hatay'ın kapsadığı topraklar İskenderun ve / veya Antakya olarak adlandırılıyordu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri