Cihaz iç ve dış mekanda bulunan hassas sensörleri aracılığı ile bulunduğu mekanı 7/24 kontrol etmekte ve hava kalitesini düzenlemektedir. Sercair Sensitive sayesinde küf, rutubet gibi rahatsızlıklardan ve bunlardan kaynaklanan sağlık sorunlarından kolayca kurtulursunuz.
Hava temizleme cihazları, hava kirletici olarak da adlandırılan toz, küf, rutubet, mikrop ve bakterilerin temizlenmesini sağlıyor.
Bir hava temizleme cihazı havaya nem katmaz. Bu yüzden astım, bronşit ve sinüzit gibi pek çok solunum yolu rahatsızlığını şiddetlendirebilecek aşırı kuru havanın yok olmasına yardımcı olmaz. Bir nem cihazı ise havadaki nemi artırır. Bu sayede ortamdaki bağıl nem artar ve kuru hava koşulları iyileşir.
Hava temizleyiciler
Ancak, iki makine de farklı sorunlara çözüm sağlar diyebiliriz. Hava temizleyicileri, havayı alerjenlerden ve kirleticilerden arındırmak, ayrıca küf ve kokularla mücadele etmek için tasarlanmıştır.
Nem alma cihazlarının birincil görevi, havadan kaynaklı oluşan aşırı nemi ortadan kaldırmak ve odanın nem seviyesinin düşmesini sağlamaktır. Bu cihaz, havayı temizlemez ya da filtrelemez.
İlgili 34 soru bulundu
Bir nem alma cihazı, normalden daha fazla insanın ortak alanları paylaştığı durumlarda, pencerelerde yoğuşmanın oluşmasını ve duvarlarda, giysilerde ve mobilyalarda küf oluşmasını önlemeye yardımcı olacaktır.
Doğru cevap hayırdır, bir hava temizleyici özellikle bir odayı soğutmaz. Ancak bu, kullanımlarının bir odadaki havayı daha serin hale getirmediği anlamına gelmez. Bunu, kullanıldıklarında oluşan hava akımı nedeniyle yapabilirler.
Bugün hemen hemen her markadan, her bütçeye uygun hava temizleme cihazlarına ulaşabilmemiz mümkün. Hava temizleyiciler bulunulan ortamın havasını birçok bakteri, virüs ve mikroptan arındırdığı için alerjik reaksiyonlar, enfeksiyonlar ve hastalıklara karşı açık ve etkili bir koruma sağlıyor.
Nem kontrolü, iyi havalandırma, su sızıntılarının düzeltilmesi, düzenli temizlik ve rutin denetimler küf oluşumunu engellemek için etkili adımlardır.
Bir sprey şişesine beyaz sirke doldurun ve küflenen alanlara sirke sıkın. Sirkeyi yüzeyde yaklaşık bir saat bekletin. İki su bardağı suya bir tatlı kaşığı karbonat dökün ve karıştırın. Yine bir sprey şişesi yardımıyla karışımı, daha önce sirke döktüğünüz yüzeye sıkın.
Hava temizleyicinizi sürekli açık bırakmanız önerilir. Bu, filtrenin sadece temiz havayı korumak için çalışmakla kalmayıp, aynı zamanda evinize girebilecek yeni kirleticileri de temizlediği anlamına gelir.
Karbonatı, evin rutubet oluşabilecek noktalarına yerleştirin. Bu sayede rutubet oluşma riski düşecektir. Son zamanlarda çok popüler olan kaya tuzu lambası, fazla nemi içine çeker. Evin farklı bölgelerine koyabileceğiniz kaya tuzu lambası, hem ortama hoş bir koku yayar, hem de rutubetin azalmasına yardımcı olur.
Evdeki nem oranı nasıl düşürülür gibi sorulara karşı verebileceğimiz en basit cevap havalandırma yöntemidir. Evinizde yüksek nem oluşmasının nedeni biraz da havasızlık kaynaklıdır. Bunun için evinizi düzenli olarak havalandırın. Tüm pencereleri açarak evinize temiz hava girmesini sağlayın.
Kedi kumu çok iyi bir çözümdür. Nemi çekme kapasitesi yüksek olduğundan oldukça işe yarar. Ev içinde çamaşır kurutmak nemi arttırır. Kışın, kalorifer peteklerinin önü açık kalmalıdır.
Çok şaşırtıcı olsa da: Kedi kumu. Tıpkı karbonat gibi kedi kumu da nemi içine hapsetme özelliğine sahip. Bu nedenle evinizde sık sık rutubet oluşan yerlere bir kase ya da hava geçirgenliği olan bez bir torba içinde kedi kumu da bırakabilirsiniz.
- Karbonat ve kedi kumunun nemi çekme özelliği bulunur. Bu nedenle evlerin belirli bölümlerine küçük torbalar halinde yerleştirilmelidir. - Kaya tuzu lambası yakmak nemi önlemeye yardımcı olur. - Badana yapılacağı zaman küf ve mantarlara karşı koruyucu boyalar tercih edilmelidir.
Küf, tesisat sızıntıları, duvar yüzeylerinin nemlenmesi ve nemli kalması, oda sıcaklığı değişimi sonucunda duvarların terleme yapması ve yalıtım sistemindeki eksiklikler gibi sorunlar sonucunda oluşabilir.
Pirinç önerisi birçok teknoloji blogunda da geçiyor. Pirinçler nemi emdiği için cihazdaki suyu çekip alıyor.
Hava temizleyici cihazın 30 dakikalık işletimi sonrasında partikül miktarındaki azalma ortalama %69 olmuştur (maksimum %79 ve minimum %62). Cihazın 40 dakika çalıştırılmasından sonra partikül miktarındaki azalma ortalama %80'dir (maksimum %86 ve minimum %76).
Ancak bu hava temizleme cihazlarını kullanmanın sağlık için olumsuz etkileri de belirtiliyor. Çünkü ozon solunduğunda ortaya çıkan reaksiyon, akciğere zarar verir. Bunun sonucunda göğüs ağrısı, öksürük ya da nefes darlığı, boğazda tahriş ve astım görülebilir.
Özellikle küf, bakteri, toz, polen ve evcil hayvan tüyleri başta olmak üzere tetikleyici alerjenleri ortadan kaldırmasıyla ön plana çıkan hava temizleyiciler, düzenli olarak kullanıldığında ve HEPA filtreli elektrikli süpürgeler ile desteklendiğinde yaşam kalitesini önemli ölçüde artırabilir.
Hava temizleyiciler, içerisinde bulunan gelişmiş filtre sayesinde ortamdaki havayı filtreleyerek zararlı etmenleri havadan ayrıştırır. Böylelikle ortamdaki havanın temizlenmesini sağlar. Hava nemlendiriciler ise havaya su buharı püskürterek havadaki nem oranın dengelenmesine yardımcı olur.
Yüksek verimli partikül hava filtresi anlamına gelen HEPA filtreler, günümüz hava temizleyicilerin en önemli özellikleri içinde yer alır. HEPA filtre sistemi 0,3 mikron (μm) çapındaki toz, küf, polen ve bakteri gibi kirleticileri %99,97 oranında yakalama yeteneğine sahiptir.
Sıcak ve soğuk olmak üzere iki tip buhar makinesi bulunmaktadır. Bu iki türün de amacı buhar üreterek havadaki nemi dengelemek ve rahat nefes alınmasını sağlamaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri