Filtreler (yukarıdaki resimde A ve B olarak gösterilmiştir) yıkanamaz veya elektrikli süpürge ile temizlenemez. Bu filtrelerin değiştirilmesi gerekir. Hava temizleme cihazınızın modeline uygun değiştirme göstergelerini öğrenmek için lütfen kılavuza bakın.
Cihazın plastik kısımları yağsız kuru bir bezle veya yumuşak fırçalı elektrik süpürgesi kullanılarak temizlenebilir. Hava temizleyicinin üzerindeki kumaş çıkarılamaz. Kumaşı yağsız kuru bir bez veya yumuşak fırçalı elektrikli süpürge kullanarak temizleyin. Hava kalitesi sensöründe biriken toz performansı etkileyebilir.
Soğuk ve bol su ile hava filtresi yıkanıyor. Hava filtresi yıkanır mı sorusunun yanıtı da bu şekilde ortaya çıkıyor. Filtrenin su ile temizlenmesi gerekiyor. Ancak bu işlemde filtrenin ön ve arka yüzüne dikkat edilerek temizlenmesi gerekli.
Hava Filtresi Nasıl Temizlenir? Yerinden çıkarılan filtreye, özel olarak üretilmiş temizlik spreyleri uygulanır. Bir süre sonra spreyin çözmeye başladığı tortu, su ile temizlenir ve kuruması için bekletilir. Bu noktada dikkatli olunması gerekir.
Ön filtreyi temizleyebilir veya yıkayabilirsiniz (aşağıdaki resimde C olarak gösterilmiştir). Diğer filtreler (aşağıdaki resimde A ve B olarak gösterilmiştir) yıkanamaz ve değiştirilmeleri gerekir. Sahip olduğunuz modele uygun değiştirme göstergelerini öğrenmek için lütfen kullanıcı kılavuzunuza bakın.
İlgili 45 soru bulundu
Cihazı kapatın ve fişini prizden çekin. Panelin alt kısmını çekin (hava temizleme cihazınızın modeline göre ön veya arka kısmında yer alır) ve cihazdan çıkarın (aşağıdaki resme bakın). İki klipsi aşağıya doğru bastırın ve ön filtreyi kendinize doğru çekin. Ön filtreyi musluk suyuyla temizleyin.
Filtre değişimi gerektiğinde sizi uyarır. Bir kez kurduktan sonra fan hızı çevre koşullarına göre otomatik olarak ayarlanır. Yıkanabilir ön filtresini ister elde ister çamaşır makinesinde yıkayabilirsiniz.
Filtreyi vurarak temizlerken bu deforme olabilir, böylece artık sızdırabilir ve motorun içine filtrelenmemiş hava ulaşabilir. Havayla temizleme sırasında filtre kağıdında küçük çatlaklar veya delikler oluşması riski bulunur. Ayrıca filtre kağıdının ince gözenekli yapısı bozulur.
Hava filtresi değiştirilmez ve tıkanırsa araçta kısa vadede performans, uzun vadede ise motor kaynaklı sorunlar ortaya çıkar: Aracın çekiş gücü azalır. Araç hızlanma süresi artar. Motor silindirlerinin verimi düşer.
Aracın önemli parçalarından biri olan hava filtresi çok küçük parçacıkları bile süzerek aracınızın performansını artırır. Aracınızın hava filtresi kirlenirse veya tıkanırsa, motora alınan havanın filtreden geçişi zorlaşır. Bu durumda aracınızın yakıt kullanımı artar ve motor çekişi düşer.
Temizligi için önce gazyagiyla yikaniyor sonra ılık sabunlu suyla yıkanıyor, kurutuluyor ve tekrar 10'luk yag ile yaglanıp yerine takiliyor. Yıka geç 😆 Şaka bir yana güzelce yıkayın, iyice kuruduktan sonra takın.
Hava filtresinin ömrü, filtre tipine, kullanım koşullarına ve yol şartlarına bağlı olarak değişebilir. Genellikle, hava filtresi yılda bir kez veya 10.000- 15.000 km'de bir değiştirilmelidir.
Hava temizleyicinizi sürekli açık bırakmanız önerilir. Bu, filtrenin sadece temiz havayı korumak için çalışmakla kalmayıp, aynı zamanda evinize girebilecek yeni kirleticileri de temizlediği anlamına gelir.
Bugün hemen hemen her markadan, her bütçeye uygun hava temizleme cihazlarına ulaşabilmemiz mümkün. Hava temizleyiciler bulunulan ortamın havasını birçok bakteri, virüs ve mikroptan arındırdığı için alerjik reaksiyonlar, enfeksiyonlar ve hastalıklara karşı açık ve etkili bir koruma sağlıyor.
Bir hava temizleyicinin ortak özelliği, havayı üniteden geçirmesi ve temiz hava akışı oluşturmak için filtre ortamı aracılığıyla toz, toz akarları, polen ve küf sporları gibi kirleticileri gidermesi veya hapsetmesidir.
“Hava Filtresi Kirli İse Motor Nasıl Bir Karışımla Çalışır?” sorusunun cevabını şu şekilde vermemiz mümkün: Eğer motorun çektiği hava doğru bir şekilde filtrelenmez ise kirli ve tozlu hava motora ulaşır. Motora ulaşan bu kirli ve tozlu hava yakıtla karışarak motorun kirli bir yakıt tüketmesine yol açar.
Kirli hava filtresinin öncelikle motor performansını ve yakıt verimliliğini azalttığı bilinse de, motorun aşırı ısınmasına da katkıda bulunabilir. Tıkalı bir hava filtresi, motora hava akışını kısıtlayarak hava-yakıt karışımının hatalı olmasına neden olur.
Hava filtreleri aracın kilometresi, modeli, markası ve filtrenin durumuna bağlı olarak değiştirilir. Genellikle 10 bin veya 15 bin kilometre sonrası periyodik olarak hava filtrelerinin değiştirilmesi tavsiye edilir.
Tıkalı bir hava filtresi motorun ısınmasına yol açar. Isınan motor da istenilen performansı gösterme konusunda yetersiz olabilir. Tıkalı hava filtresini değiştirmek aracın performansını arttırmaya yardımcı olacaktır. Araca yeni bir hava filtresi takıldığı zaman motor havayı daha rahat bir şekilde alır.
Hava filtresinin temizlenmesinde basınçlı hava kullanılır. Bilgi: Eğer araç fazla yakıt tüketiyorsa zengin karışımla çalışıyor denir.
Hava Filtreleri ile Yakıt Verimliliği Arasındaki Bağlantı
Hava filtresinin durumu yakıt verimliliğini doğrudan etkiler. Temiz bir hava filtresi, temiz havanın motora düzgün bir şekilde akmasını sağlayarak, hava-yakıt karışımının yanma için ideal bir oranda olmasını sağlar.
HEPA filtreler her ne kadar dışarıdan yıkanılabilir gözükse de yıkandığı zaman filtre içindeki elyaflar zarar görür. Hiçbir şey olmamış gibi gözükse de cihazınız işlevini yitirir ve her ne kadar temiz görünse de cihazınız nihayetinde zarar görmüş olur.
Hava temizleme cihazını, stratejik olarak işlevsel bir yere yerleştirin. Tercihen bir hava akışının mevcut olduğu bir yere, bir pencereye bakan veya bir pencerenin yakınındaki bir kapıya yakın konuma hava temizleyiciyi konumlandırın.
Bu yıkanabilir HEPA 12 filtre, alerjilere neden olan zararlı parazitleri %99,5' varan oranda yakalar. En iyi performans için HEPA filtrenin 6 ayda bir temizlenmesi ve 2 yılda bir değiştirilmesi gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri