Havadaki alerjen hacmini hafifletmeleri, zararlı kimyasalları filtreleyerek evdeki havaya karışmalarını engellemeleri, havadaki küflü etmenleri yok etmeleri, astım semptomlarını rahatlatmaları ve hava yollu bulaşan hastalık riskini azaltmaları, hava temizleyicilerin en yaygın yararları arasında yer alır.
Hava temizleme cihazları, özellikle astım hastaları ve solunum yolu rahatsızlıkları olanlar için rahat bir nefes almanın tek yolu. Örneğin yaşlılar ve çocukların, bağışıklık sistemleri daha zayıf olduğu için alerjiye yatkınlıkları da yüksektir.
Bugün hemen hemen her markadan, her bütçeye uygun hava temizleme cihazlarına ulaşabilmemiz mümkün. Hava temizleyiciler bulunulan ortamın havasını birçok bakteri, virüs ve mikroptan arındırdığı için alerjik reaksiyonlar, enfeksiyonlar ve hastalıklara karşı açık ve etkili bir koruma sağlıyor.
Hava temizleyiciler aynı zamanda alerji ya da astımdan muzdarip olanlar için de son derece faydalı olabilir. Çünkü alerjilere neden olan genellikle havadaki partiküllerdir. Bu partikülleri ortamdan uzaklaştırmak için bir hava temizleyici cihaz kullanmanız, alerji semptomlarını hafifletmenize de çok yardımcı olacaktır.
Evet, GM Air Purifier hava temizleyicisi bronşit ve astıma iyi egelir.
İlgili 34 soru bulundu
Bronşiti olanlara en temel olarak önerilen yöntemlerden biri de bol sıvı tüketimi. Başta su olmak üzere çeşitli bitki çaylarını da gün içinde doktorunuzun onayladığı miktarlarda tüketerek bronşlarınızın rahatlamasını sağlayabilirsiniz.
Hava temizleyicileri, toz veya duman gibi havadaki partikülleri filtreler ve temiz havayı odaya geri döndürür. Astımı olan kişiler, bu cihazların iç mekan astım tetikleyicilerini azaltmaya yardımcı olduğunu görebilir.
Hava temizleyici, eski havayı tazeleyerek, solunum yolu enfeksiyonlarını, nörolojik sorunları tetikleyebilen veya astım hastalarında semptomları ağırlaştırabilen iç mekan kirleticilerinin neden olduğu sağlık sorunlarının olasılığını azaltır.
Hava temizleyiciler, havanın içerisindeki kirleticileri havadan en etkin biçimde uzaklaştıran cihazlardır. Bu ürünler aynı zamanda alerji ve astım şikayetleri olan kişiler için de son derece faydalıdır.
Hava temizleyici cihazın 30 dakikalık işletimi sonrasında partikül miktarındaki azalma ortalama %69 olmuştur (maksimum %79 ve minimum %62). Cihazın 40 dakika çalıştırılmasından sonra partikül miktarındaki azalma ortalama %80'dir (maksimum %86 ve minimum %76).
Hava temizleyicinizi sürekli açık bırakmanız önerilir. Bu, filtrenin sadece temiz havayı korumak için çalışmakla kalmayıp, aynı zamanda evinize girebilecek yeni kirleticileri de temizlediği anlamına gelir.
Hepa filtreli hava temizleme cihazları bir çok önde gelen sağlık kuruluşları tarafından tavsiye edilmektedir (Amerikan Alerji Astım & İmmünoloji Akademisi, Amerikan Akciğer Derneği, İngiliz Alerji Derneği, vs.).
Hava temizleyiciler, içerisinde bulunan gelişmiş filtre sayesinde ortamdaki havayı filtreleyerek zararlı etmenleri havadan ayrıştırır. Böylelikle ortamdaki havanın temizlenmesini sağlar. Hava nemlendiriciler ise havaya su buharı püskürterek havadaki nem oranın dengelenmesine yardımcı olur.
Her ikisinin de avantajları olsa da, alerji söz konusu olduğunda iyi bir hava temizleyici daha iyi bir çözümdür. Nemlendiriciler semptomları hafifletebilir ve vücudunuzun alerji mevsimi ile başa çıkmasına yardımcı olabilir. Hava temizleyiciler ise evde soluduğunuz havadaki alerjenleri aktif olarak temizleyebilir.
Hava temizleme cihazları havadaki virüs ve bakterileri de hapsederek soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıkların bulaşıcılığını azaltır. Hava nemlendiricilerin böyle bir fonksiyonu bulunmamakla birlikte hastalık esnasında oluşan burun tıkanıklığı gibi semptomların daha hafif atlatılmasına yardımcı olur.
En iyi hava temizleme cihazı kategorisinde adından sıklıkla söz ettiren bazı başarılı markalar bulunur. Bunlar; Dyson, UFO, Fakir, Daikin, Winix, Xiaomi, Delonghi, Electrolux, Samsung ve SMGOZON olarak sıralanabilir.
Hava Temizleyiciler Neleri İyi Yapar? Yapılan testlerde hava temizleyicilerin havadaki tozu, dumanı ve poleni filtrelemede iyi olduğu kanıtlandı. Hava temizleyicileri üzerinde yapılan çok sayıda çalışma, HEPA filtrelerinin kullanılmasının partikül maddede yüzde 50 veya daha fazla azalmaya yol açtığını göstermektedir.
Hava temizleyiciler toz, polen ve mini parçacıklar gibi havada dolaşan kirleticileri azaltarak odadaki hava kalitesini yükselten cihazlardır. Yüksek kaliteli hava temizleyiciler sigara dumanı, yemek dumanı veya parfüm tarzındaki istenmeyen kokuları da ortamdan arındırabilir.
Astım hastaları için ortamdaki havanın en uygun nem miktarı %30 ile 50 arasındadır ve sıcaklıkların yükseldiği ve nem oranının %60'ı geçtiği durumlarda evden çıkmamalıdır. Bulunulan ortamlarda nem oranını azaltmak amacıyla klimalar tercih edilmelidir.
Astım hastalığına hangi hava iyi gelir? Astım hastalarına iyi gelen hava %30-50 arasında nem oranına sahip olan havadır.
Bu nedenle ozon hava temizleyici kullanmanın insan sağlığı üzerindeki etkilerini sizin için paylaşıyoruz. Ozon hava temizleyicilerinin en önemli etkisi kokuları gidermesidir. Sigara, yemek, evcil hayvan gibi rahatsız edici kokuları engelliyor. Bu hava temizleyiciler, bulundukları ortamda oksijen miktarını arttırır.
Akciğeri temizleyen besinler genellikle C vitamini ve karotenoid yönünden zengin olan besinlerdir. Elma, yeşil çay, zerdeçal, sarımsak, soğan, biber, balkabağı, kekik, zencefil, siyah fasulye, mercimek, pazı ve yeşil sebzeler akciğerleri temizleyen besinler arasında yer alır.
Kronik bronşitin en yaygın nedeni sigara içmektir. Sigara içicilerinin tamamına yakınında kronik broşit tespit edilmektedir. Hava kirliliği, bulunan çevrede veya işyerinde toz ya da zehirli gazlar da uzun süreli maruz kalındığında kronik bronşite neden olabilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri