Eskiden yolcuların yurt dışından işlenmemiş altın getirmesinde herhangi bir sınır bulunmuyordu fakat bu altını Türkiye'ye getirmek çok zordu. Şimdi ise beş kilogramı aşmayan işlenmemiş altın prosedüre takılmadan yurda sokulabilecek.
Yolcular, beraberlerindeki kendilerine ait değeri 15.000.-ABD Dolarını aşmayan ve ticari amaç taşımayan ziynet eşyası niteliğinde kıymetli madenlerden ve taşlardan yapılmış eşyayı yurda getirebilirler ve yurt dışına çıkarabilirler.
En fazla 5 kilogram ağırlığında standart işlenmemiş altının yolcu beraberinde yurda getirilmesi, Hazine ve Maliye Bakanlığınca belirlenecek esaslar dahilinde mümkün olacak.
Türk parasında 25.000 TL, dövizde ise 10.000 Avro ve eşiti efektif üzeri miktarı yurtdışına çıkarmak isteyen yolcuların gümrük memuruna beyanda bulunması zorunludur. Bu miktarlar altındaki nakitlerin beyan edilmesi zorunlu değildir. Vb. Bu nakitler sadece bankalar aracılığıyla çıkarılabilir.
Sözcü Ahland, Türkiye gibi Avrupa Birliği üyesi olmayan ülkelerden gelen yolcuların beraberlerinde en fazla 430 euro değerinde altın takı bulundurabileceklerini belirterek, bu miktarın üzerindeki takıların gümrüğe tabi olduğunu ve mutlaka önceden resmi makamlara bildirilmesi gerektiğini vurguladı.
İlgili 31 soru bulundu
Güvenlik kontrolünde alarmların ötmesini istemiyorsanız, el bagajınızı X-ray cihazına bırakmadan önce anahtar ve cep telefonu gibi eşyalarınızı üzerinizden çıkarmayı unutmayın. Saatiniz, küpeleriniz, yüzüğünüz ya da kolyeniz de alarmın çalmasına neden olabilir.
Para ve mücevherler
Nakit para, altın, gümüş gibi değerli takılarınız ve gözlük, saat gibi önemli aksesuarlarınız her an elinizin altında, el bagajınızda olsun.
Güvenli Bir Seyahat İçin…
Asla nakit paranı ya da finansal araçlarını bagaja verdiğin bir bavula koyma. Yanında bulundurduğun nakit paranı olabildiğince göz önünde tutmamaya çalış. Güvenlikten geçerken gözün içinde yüklü miktarda nakit bulundurduğun ya da değerli eşyalarını taşıdığın çantanda olsun.
Gram altın en son 29.03.2024 - 23:59 tarihinde güncellenmiştir. Bu veriler doğrultusunda 1000 Gram Altın 2330600 Türk Lirasına karşılık gelmektedir.
Türkiye Cumhuriyeti ile vatandaşlık bağı bulunmayan ve ülkemize giriş tarihinde 18 yaşını doldurmuş olan yolcuların beraberinde bir takvim yılı içerisinde kendisinin maliki olduğu en fazla 5 kilogram ağırlığında standart işlenmemiş altını ülkemize getirmeleri serbesttir.
Delici kesici aletler, makas, jilet, bıçak, silah, çekiç, matkap, saç maşası, 100 ml'yi aşan sıvılar, yanıcı herhangi bir madde, patlayıcı madde, tornavida, saç kurutma makinesi, vb. malzemeler uçuş güvenliğini tehlikeye atacağı için kesinlikle el bagajında taşınamaz.
Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 sayılı Karar'ın 7/c. maddesinde yer alan “yolcular, beraberlerindeki kendilerine ait değeri 15.000 ABD Dolarını aşmayan ve ticari amaç taşımayan ziynet eşyası niteliğinde kıymetli madenlerden ve taşlardan yapılmış eşyaları yurda getirebilirler ve yurtdışına çıkarabilirler.
Yurtdışından gelen her gönderinin gümrüğe takılması gayet doğaldır. 75 eurodan ucuz olan gönderiler düşük ihtimalli de olsa gümrüğe takılabilir. Örneğin çok büyük bir koli geldiyse ve üzerinde fiyat olarak 20 dolar yazılmışsa gümrük memuru buna inanmayabilir ve paket içerisindeki ürünü görmek isteyebilir.
Yiyecek ve içecekler, kozmetik ürünleri, yüksek fiyatlı marka ayakkabı ve çantalar, cep telefonu, bilgisayar ve tabletler gümrüğe takılan eşyalar arasında yer alır. Bu eşyaların dışında herhangi bir sorun ya da zarar teşkil etmeyen tüm mallar vergisi ödendiği takdirde ülkeye sorunsuz bir şekilde girmektedir.
Sadece ağırlıklarına göre fiyat farkı oluşur. Külçe altın 1000 gr ürünü ise külçe altın 1 kg ürünüdür. Altın genelde gram şeklinde telaffuz edildiği için 1000 gram olarak söylenmesi daha yaygındır. Altın ziynet eşyası için kullanıldığında genellikle yüzde yüz saflık aranmaz.
20 gram altın ne kadar ve kaç TL? Gram altının bugünkü alış fiyatı 2277,49 TL, satış fiyatı 2277,82 TL'dir. Gram altın en son 28.03.2024 - 05:42 tarihinde güncellenmiştir. Bu veriler doğrultusunda 20 Gram Altın 45556.4 Türk Lirasına karşılık gelmektedir.
Uçak içerisine hiçbir sebeple kesici, delici, yanıcı, yakıcı ve ezici eşyalar alınmaz. Ayrıca ilaç gibi kullanmanızın elzem olduğu bir eşyayı mutlaka reçeteli şekilde taşımalısınız. Reçete yerine doktor raporu da sunabilirsiniz.
Gerek döviz bürolarının gerekse büro sahiplerinin üzerinde bulundurduğu nakit paranın kısıtlanmasıyla ilgili herhangi bir yasal mevzuat bulunmazken, para taşınması ve transferiyle ilgili de herhangi bir yaptırım bulunmuyor.
Türkiye'den Avrupa'ya uçakla seyahat edenler, havaalanındaki gümrük kontrolünde kötü bir sürpriz yaşıyor. Gümrük memurları, kadın yolcuların kolundaki altın takılara el koyuyor. Yolcu aynı zamanda para cezası ödemek zorunda kalıyor.
Cevap: Yolcular, beraberlerindeki kendilerine ait değeri 15.000 ABD Dolarını aşmayan ve ticari amaç taşımayan ziynet eşyası niteliğinde kıymetli madenlerden ve taşlardan yapılmış eşyayı yurda getirebilirler ve yurtdışına çıkarabilirler.
Memurların kolye, bilezik, küpe ne varsa çıkarmanızı isteyeceğinden hiç şüpheniz olmasın. Ciddi zaman kaybını önlemek ve arkanızdaki yolcuları bekletmemek için ya en başından çıkartıp güvenlik torbalarına koyun ya da hiç takmayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri