Yerine ise sadece yumuşatıcı bölümüne yarım bardak beyaz sirke dökün. Havluları yıkarken kullanılacak su, soğuk ile ılık arasında olmalı. Makinenizde 40 ila 60 derece arasında bir seçim yapmanız ideal olacaktır. Kurutma işlemi için yüksek ısılar kullanmak da onlara aynı oranda zarar verebilir.
Çamaşır makinelerinde kullanılan şebeke suyu havluların sertleşmesine neden olur. Yıkama programını başlatmadan önce bir miktar sirke ekleyebilir ve şebeke suyunun olumsuz etkisini en aza indirgeyerek daha yumuşak havlulara sahip olabilirsiniz.
Makinenizin deterjan gözüne deterjan ile birlikte bir kaşık kadar çamaşır sodası koyun, bütün beyazlarla birlikte havlular da yumuşacık oluyor.
Havlular kaç derecede yıkanır sorusu, temizlik için oldukça önemlidir. Bu ürünleri yüksek sıcaklıkta yıkamamanız önerilir. Düşük sıcaklıkta temizlenen havlular zarar görmez. Bundan dolayı 30 ya da 40 derecede, hassas program seçmeniz önerilir.
İlgili 18 soru bulundu
Peki, bornoz ve havlu yıkanma sıklığı ne olmalı? Bornoz ve vücut havlularını 3-4 kullanımdan sonra, el ve yüz havlularını ise mümkünse her gün ya da 2 günde bir yıkamalısınız. Eğer söz konusu mutfak havluları ise onları da haftada 2 kez yıkayabilirsiniz.
Amonyak ve sirke
Sirkeyi çamaşır deterjanı bölümüne koyun ve sonra amonyağı ekleyin. Bu ürünleri kullanırken eldiven giyerek ve maske takarak kendinizi koruyun. Makineyi tam devir yıkamaya getirin. Yıkama bittikten sonra havlularınızın ne kadar göz alıcı olduğunu göreceksiniz.
Çamaşır sodası da karbonat gibi sudaki ağır metalleri çöktürerek suyu yumuşatır.
Havluları yıkamadan önce çamaşır makinesinin deterjan gözündeki ürünleri boşaltıp, yumuşatıcı bölümüne yarım bardak beyaz sirke dökebilirsiniz. Havlu ve bornozlarınızı yüksek ısıda ve bol buharla ütülerseniz yumuşadıklarını görürsünüz.
Havlunun etiketinde %100 pamuklu ürün olması doğru adreste olduğunuzu gösterir. Pamuklu havlularda bulunan pamuk lifleri hem ağırlığının 25 katı suyu bünyesinde tutar ve suyu mükemmel düzeyde çeker.
Çamaşırları yumuşak yapmak için çamaşır makinesinin yumuşatıcı bölümüne biraz sirke ekleyebilirsiniz. Beğenilen bir sonuç görmek için yarım su bardağı kadar sirke koymak yeterli olacaktır. Çamaşırlarınızı kuruttuktan sonra, eskisinden daha yumuşak olduğunu fark edebilirsiniz.
"Deterjanınızla birlikte çamaşır makinenize yarım bardak karbonat ekleyin, ardından havlularınızı tipik bir yıkama programından geçirin. Karbonat, herhangi bir birikmeyi gidermeye ve kokuları ortadan kaldırmaya yardımcı olacaktır."
Geniş bir leğene sıcak suyu doldurup içerisine sirke ve karbonat ekleyin. Havluları içine atın ve bir çubuk yardımıyla karıştırın. Sonra bu suda ortalama 20 dakika bekletin. Sonra geleneksel olarak her zamanki gibi makinede yıkayın.
Havlular Kaç Derecede Yıkanır? Havlu, bornoz ve hatta nevresimlerde ideal sıcaklık 30- 40 derecedir. Havlularınızın uzun ömürlü olmasını ve ilk günkü gibi yumuşak kalmasını istiyorsanız 40 dereceyi geçmeyin.
Islak havlu kokusu, özellikle havluyu bir iki kez kullanımda ortaya çıkan nem nedeniyle bakteri ve virüslerin üremesi sebebiyle oluşuyor. Üstelik bakteri üremeye başlamış bir havluyu kullanmaya devam etmek, sağlığınız için de bazı zararlar ortaya çıkarıyor.
3- Havlu kancalarını duş veya küvet yakınında tutun
Özellikle pencere ya da kapı gibi hava akımının yaşandığı bölgelerin uzağına yerleştirmeniz havluların soğumasını engeller. Duşa yakın yerlerde asılan havlunuz hem doğal olarak duş buharından ısınır hem de havluya ulaşmanız için soğuk fayanslara basmanız gerekmez.
Çamaşır yıkamada kullanılan deterjanlar ve yıkama suyunda bulunan kalsiyum ve magnezyum gibi mineraller zamanla çamaşırların dokusunda birikerek bu çamaşırların sertleşmesine neden olur.
Çamaşır deterjanı, limon, tuz ve su, ana malzemelerimiz. 2 litre suyu kaynatın. 3 limonun suyunu sıkın. Kaynayan suya 1 çay kaşığı tuz ilave edin. Limon suyu ve çamaşır deterjanını da ekleyin ve kıyafetinizi yaklaşık 40 dakika bu karışımda bekletin ve sonra yıkayın.
Çamaşır makineleri önce deterjanı alıp yıkama yapıyor. Deterjanı almak için de makinenin deterjan bölmesine su alıyor. Eğer makineniz deterjanı alırken su basıncı yüksek olduğu için yumuşatıcıyı da alıyorsa, çamaşırlarınız yumuşatıcı kokmayacaktır.
Hem sirke hem de sirke ve karbonat karışımı kıyafetler konusunda tam anlamıyla bir yumuşatıcı görevi görecektir. Tereddüt etmeden deneyebilirsiniz.
Havluları yıkamadan önce çamaşır makinesinin deterjan gözüne yarım bardak beyaz sirke dökün. Beyaz sirke suyun ph değerini dengede tutarken havlularınızı daha yumuşak ve daha hijyenik olmasını sağlayacaktır. Yüksek ısıda ve bol buharla havlu ütülemek bornoz ve havlularınızın yumuşamasını sağlayacaktır.
Kimyasal adı sodyum bikarbonat olan karbonat, sodyum tuzlarından biridir. Yemek sodası olarak da anılır.
Sarı lekeleri temizlemek için karbonat da kullanabilirsiniz.
Çeyrek bardak karbonatı sıcak suya batırılmış havluların üzerine serpin. 1 saat kadar beklettikten sonra çamaşır makinesinde soğuk suyla yıkayın. Sararmaların azaldığını belki de yok olduğunu görebilirsiniz.
Bunun temel nedeni ise sandıkların uzun bir süre havasız kalmasıdır. Bu doğrultuda kumaş ya da dantele bağlı olarak farklı malzemeler sandık lekesinden kurtulmak adına kullanılabilir.
Beyaz ve renkli havlular kirlilik derecesine göre yüksek sıcaklıkta bir programda yıkanmalıdır. Yani derece farketmeksizin yüksek sıcak su ayarında yıkanabilir. Sıcak su daha iyi temizlik için beyaz ve renkli havluların temizlenmesine yarımcı olur. Koyu renkli havlular ılık su ayarında yıkanmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri