Tahmis Havuç Dilimi Baklava 1 Kg (10 Dilim) - Antep Fıstıklı
BİR DİLİM BAKLAVA 15 TL
Esnaf tarfaından baklavaların kiloluk fiyatları ise şu şekilde belirtildi: Cevizli baklava: 210-230 TL. Klasik fıstıklı baklava: 250 TL.
*190,00 TL den başlayan taksitlerle! Havuç Dilim Baklava, 1978 yılından bu güne kalite ve lezzetimiz ile fark yaratmaya devam ediyoruz.
Geniş ve kalabalık toplanmalarda tepsi baklava tercih edilirken aile akşam yemeklerinde ise 1 kilo olarak temin edilir. Antep fıstıklı baklava fiyatı kalite ve lezzete göre farklılık gösterse de ideal rakamlar 170 TL ile 220 TL arasında ifade edilir.
İlgili 26 soru bulundu
Baklavanın kilosu 180 liradan başlayıp 350 liraya kadar çıkabiliyor. 4 tane bulunan bir porsiyonun fiyatı ise 40 TL'den başlıyor ve tanesi 10 liraya denk geliyor. Yüksek fiyatlar yüzünden vatandaşın sofrasından uzaklaşmaya bağlayan baklavanın yerini ise tulumba, halka ve şam tatlısı almaya başladı.
1 kilo baklava ortalama olarak 28 ila 30 dilimden meydana gelir.
Standart olarak tepsisi 3.700 gram gelmektedir. İçerisinde 400 Gram Fıstık Vardır. 48 dilimden oluşmaktadır. Hamur yapımında Doğal Baklava unu kullanılmaktadır.
Saklama koşulları: Serin ve rutubetsiz ortamda muhafaza ediniz. Dayanma süresi: Dayanma süresi: Yazın 3 gün, kışın 6 gün. Tepsi Gramajları +/- 50 gr. değişiklik gösterebilir.
Dilim adedi 46-48 aralığında olan Özel Fıstıklı Baklava Tepside çeşidi 18-20 kişilik olarak yuvarlak tepsilerde servis ediliyor. Bu enfes lezzetlere Karaköy Güllüoğlu'nun web sayfası üzerinden ulaşarak sipariş oluşturabilirsiniz.
470,00 TL (1 KG)
Havuç dilimi baklavanızı özel kargo seçenekleriyle Gaziantep'ten şehrinize tazeliğinden ve lezzetinden ödün vermeden gönderiyoruz. Hiçbir koruyucu ve katkı maddesi içermez.
1 KG : (14-15 ADET)
içindeki fıstık ve işçilik. diğer pahalı olan şeyler işçiliği, başımızdakiler de fıstığı ve diğer şeyleri pahalı yapıyor. pahalı olması en mantıklı yiyeceklerden biridir.
Baydı resmen. 500 gr karşılığında da gele gele 6 dilim geldi.
Baklavanın 100 gramında 412 kalori bulunmaktadır. Baklavanın 1 porsiyonu (160 gr) 659 kalori, 1 dilimi (40 gr) 165 kaloridir.
3 Bezeden 50 Kat Kolay Havuç Dilimi Baklava Tarifi İçin Malzemeler. 1 su bardağı süt.
Gaziantep'e özgü şerbetli tatlıların en meşhuru bilindiği gibi baklavadır. Baklava kadar tanınmasa da havuç dilimi baklavası da Antep yöresine has şerbetli tatlılar arasında bulunmaktadır. Bu tatlının hamuru ve iç malzemesi yöresel Gaziantep baklavasıyla aynıdır.
Havuç dilimin alt tarafı hafif ılık olacak şekilde ısıtıldıktan sonra servis edilmesi tercih edilir fakat söze başladığımızda da belirttiğimiz üzere birçok tüketme kombinasyonu var. Tatlının alt tarafının üst damağınızla buluşacak konumda tutulması da tercih edilen tüketme şekillerinden birisi.
Ancak tercih ettiğiniz baklava şerbet oranı daha az kuru baklava ise çok uzun olmamak şartı ile buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Oda sıcaklığında, açık bir alanda ve ağzı kapalı şekilde sakladığınız şerbetli baklavayı 5 gün boyunca bozulma tehlikesi olmadan rahatlıkla tüketebilirsiniz.
Havuç dilim baklava çok daha fazla şerbetli olması ile bilinir ve özellikle havuç şeklinde uzun ve üçgen dilimler kesilir. Yaz-kış mevsimsiz bir lezzet olan havuç dilim baklavayı dilerseniz arasına kaymak dilerseniz de üzerine dondurma koyarak sunabilirsiniz.
Havuç dilimi baklavanın şerbeti soğuk olarak kullanılacağı için, ilk olarak şerbet hazırlanmalıdır. Baklava yufkalarının arası, ılımış olan yağ ile yağlanmalıdır. Baklava, önceden ısıtılmış fırında kontrollü şekilde kızarana kadar pişirilmelidir. Pişen sıcak baklavaya, soğuk şerbet dökülmelidir.
Bu besinin 100 gramında 340 kcal kalori, ayrıca besinin 1 Porsiyon (Orta) yani 170 gramlık miktarında 578 kalori bulunmaktadır.
Ev Baklavası fiyatı
1 KG fiyatı 150.00 TL'dir.
Aslı Börek Soğuk Baklava 400 g - A101. ₺250 ve üzeri siparişinize ücretsiz kargo!
Baklava şerbeti ölçüsü bire birdir, yani şeker ve su oranı eşittir. 1 tepsi baklava şerbeti için 4 bardak su 4 bardak şeker yeterli olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri