Havuçları buzdolabının sebze rafında 2-3 haftaya kadar saklayabilirsiniz. Saklama esnasında havucu elma, armut gibi olgunlaşan meyvelerin yanına koymayın.
Buzdolabına daha sonra kullanmak için koyduğunuz havuçları yıkamayın. Havuçlar, buzdolabınızın sebze çekmecesinde elma gibi etilen üreten meyve sebzelerden ayrı saklanmalıdır. Havuçları yeşil yaprakları ile beraber saklamayın. Yapraklar köklerden nemi çekerek havuçların kurumasına neden olur.
Havuçları dondurmak için önce kesmen ve dondurucuya koymadan önce, zararlı olabilecek bakterileri öldürmek için haşlaman gerekir.
Havuçların derin dondurucu da depolama süresi 12 aydır. Şoklama yöntemi ile 3 dakika süre ile kaynar su içerisine bıraktıktan sonra musluk suyu altında soğutun, süzün ve poşetledikten sonra üzerine ambalajlama tarihini yazın, dondurucuya kaldırın. Dilediğiniz yemek ve salatalarda kullanabilirsiniz, afiyet olsun.
Havuçlar soyulup halka halka doğranır. Süzgece konup yıkanır. Suyu süzdürüldükten sonra buzdolabı poşetine konup derin dondurucuda saklanır. Dilediğiniz zaman dilediğiniz miktarda çıkarıp yemek, pasta, tatlı ve salatalarda kullanılabilir.
İlgili 28 soru bulundu
Havucun yeşillik ve yaprak kısımlarını keserek temizleyin. Ardından plastik poşete koyup ağzını hava almayacak şekilde kapatın. Havuçları buzdolabının sebze rafında 2-3 haftaya kadar saklayabilirsiniz. Saklama esnasında havucu elma, armut gibi olgunlaşan meyvelerin yanına koymayın.
Meyveler: Ahududu meyvesi, çilek, yaban mersini, böğürtlen, kuş üzümü, kızılcık gibi meyveler buzlukta muhafaza edilebilir. Bu meyveler ile birlikte; muz, mango, ananas, şeftali, yeşil erik, kırmızı erik ve kiraz gibi sert çekirdekleri olan meyveler de derin dondurucuda muhafaza edilebilir.
Taze, soyulmamış havuçların nemli kalması gerekir, bu yüzden onları saklamanın en iyi yolu havuçları suyla birlikte buzdolabına koymaktır. Havuçları kapalı bir torba veya büyük bir kaba koyun ve ardından tamamen suyla kapatın. Kabı kapak veya plastik sargı ile kapatın.
Çok daha farklı bir yöntem ile daha uzun süre buzdolabında tutabilirsiniz. Bunlardan biri, onları suda bekletmek. Bu şekilde uygun şekilde saklandığında, havuç buzdolabında bir aya kadar kalabilir.
Olgun olmayan demet yapılmış havuçların depolama ömrü üst yaprakların pörsüme süresi ile sınırlıdır. %95-100 bağıl nem içeren 0 °C sıcaklıktaki bir depoda 2 hafta kadar depolanabilir. Tazeliğin korunması açısından buzlama metodu tavsiye edilmektedir. Taze tüketim için olan havuçları tamamen olgun değildir.
Bu sorunun yanıtı evettir.
Tam taneli pirinç (esmer, kırmızı veya siyah):
Daha uzun raf ömrü için buzdolabı veya dondurucuda saklanması tavsiye edilmektedir.
1 gün dolapta bekletilmesi tadını daha güzel yapıyor ama gün içerisin de yaparsanız da 3-4 saat buz dolabında bekletmeniz yeterli olacaktır. Afiyet olsunn.
Buzdolabında sebze ve meyveleri çok iyi saklamak için buzdolabı poşetlerinden yardım alabilirsiniz. Her sebze ve meyve için ayrı saklama kabı kullanmamak, farklı kokuların dolap içine yayılmasına neden oluyor. Kötü koku oluşumuna engel olmak için her birini ayrı kaplarda muhafaza edebilirsiniz.
Kararmış muz, yumuşamış havuç, sararmış maydanoz gibi bozulduğu sanılan meyve ve sebzeler kastediliyor… Bu haldeki meyve sebzeler, taze ve en yüksek kaliteye sahip hallerindeki gibi çiğ olarak tüketilemez belki ama bazı tariflerin içerisine katılabilir.
Havucun Zararları
Riskli bir durum olmayıp belli bir süreden sonra cilt eski rengine döner. Fakat çok fazla havuç tüketiminde A vitamini görevini yapamaz hale gelebilir. Bu durum yüzünden bağışıklık, cilt, göz kemik sorunları oluşabilir.
Bir adet havucun yarısı, vücudumuzun günlük A vitamini ihtiyacını tam kapasitede karşılayabiliyor. Havuçta bol miktarda bulunan karoten, sağlıklı büyümeyi, deri ve saçları canlı tutmayı, enfeksiyonlara karşı direnç kazanmayı sağlıyor. Ayrıca düzenli havuç tüketiminin, gece görüşünü de geliştirdiği bilinmekte.
Tadı ve rengi yetiştirildiği bölgeye göre değişiklik gösteren havucun, sağlık açısından birçok faydası vardır. Bağışıklığı destekleyerek, kanser riskini azaltır ve yaraların iyileşmesinde etkili olur. Besleyici ve lezzetli olan havuç, beta karoten, lif, K1 vitamini, antioksidan ve potasyum içermektedir.
Havuç bir uzun gün bitkisidir. Optimum sıcaklık isteği 16-18°C' dir. Minimum sıcaklık isteği 9°C, Maximum sıcaklıkisteği ise 28°C dir. -5 ile -7°C'leri arasında donma başlar.
Marul ve kıvırcık gibi yapraklı sebzeleri yıkamadan ve baş kısmından ayırmadan buzdolabında saklayınız. Yapraklarının ezilmesini ve solmasını yavaşlatmak için kapalı sert bir kaba koyunuz. Kabın üst kısmına gıda ile teması uygun olan bir kağıt havlu koyarak fazla nemi alabilirsiniz.
Öncelikle maydanozların sap ve yaprak kısımlarını birbirinden ayırın. Sap kısımlarını sirkeli suda 10 dakika bekletin ve kurulayın. Saplarını ve yapraklarını ayrı ayrı cam kavanozlara doldurun ve kapaklarını kapatın. Bu şekilde buzdolabına alarak 7-10 gün arası taze bir şekilde saklayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri