Havuç suyu amniyonu arttırır, anne adaylarına zindelik verir ve bebeğin gelişimine olumlu katkı sağlar. İçeriğindeki A vitamini sayesinde kan basıncı düzenler ve daha sağlıklı bir hamilelik geçirmeye imkan verir. Havuç suyunun iyi geldiği diğer bir durum ise cinselliktir.
Havuç suyu içerdiği bazı etkin maddeler bakımından aynı zamanda mükemmel bir seksüel hormon grubu uyarıcısı, aktifleyicisi ve dengeleyicisidir. Bu nedenle, geçici olarak cinsel isteksizliğe veya yaşlılığa bağlı giderek azalan iktidarsızlığa karşı mükemmel bir önleyici ve de takviye edicidir.
Havuç suyu güçlü bir antioksidant olan beta- karotenden zengin olduğu için hücre dejenerasyonunu önler. Yaşlanma sürecini yavaşlatır. Biraz limon ve zeytinyağı ekleyerek hazırlanan havuç salatası zihni açar, öğrenmeyi hızlandırır.
Potasyum ve posa içeriği ile kolesterole, hipertansiyona karşı savaşır. Safra kesesi ve karaciğer enzimlerini düzenlenmesi üzerinde çok etkilidir. İçerdiği E vitamini ile kanser oluşumunu engelleyici özelliği vardır. Havuç suyu güçlü bir antioksidant olan beta- karotenden zengin olduğu için hücre dejenerasyonunu önler.
Keçiboynuzu testosteron seviyenizi yükseltmeye yarayacak bitkilerdendir. Havuç, her gün içeceğiniz bir bardak havuç suyu ile testosteron seviyenizi yükseltebilirsiniz.
İlgili 22 soru bulundu
B12 vitamini ihtiyacını karşılayan mucize besin aynı zamanda libidoyu da artırarak cinsel yaşamı düzene sokuyor. Yapılan araştırmalar, B12 seviyesinin cinsel hayat üzerindeki etkilerini gözler önüne serdi. Araştırmalara göre, B12 vitamin eksikliği cinsel isteksizliğin en büyük sebeplerinden biri.
Karotenoid bakımından zengin olan havuçlar çeşitli kanser türlerine karşı vücudu korumaya yardımcı olur. Özellikle prostat, kolon ve mide kanserlerine yakalanma ihtimalini düşürür. Dolaşım düzeyi yüksek olan karotenoidleri alan kadınlarda da meme kanseri riskinde azalma görülür.
Havuç suyu nasıl içilir? Havuç suyu hazırlarken sebzelerin taze olması çok önemlidir. Ayrıca taze sıkılmış portakal, elma veya greyfurt suyu ile havuç suyunu karıştırarak içebilirsiniz. Havuç suyunun bu saydığımız faydalarından yararlanabilmeniz içinse belli aralıklarla düzenli olarak içmeniz önerilmektedir.
Havuç, mideyi kuvvetlendirir ve midenin sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olur. Bağırsakların hareketlenmesine ve görevlerini daha sağlıklı bir şekilde yerine getirmesini sağlar. Zararlı parazitleri temizleme özelliği vardır. Zararlı yağları yakmaya yardımcı olur.
Her gece yatmadan önce içilen bir bardak havuç suyu güzel bir uyku sağlar. Aynı zamanda gün içinde çalışan dersleri hafızada tutar.
Sebzeler tamamen püre haline geldikten sonra elde ettiğiniz karışıma bir miktar su ekleyebilirsiniz. Kullandığınız havuç miktarına bağlı olarak yaklaşık bir bardak önceden kaynamış suyu hazırladığınız karışıma ekleyin ve su eşit dağılana kadar iyice karıştırın.
Organik havuç pestisit içermez; bu da soyulmadan kullanabileceğiniz anlamına gelir. Havuçlarınızı yiyecek işlemcisine veya blender'inize yerleştirin ve püre haline gelene kadar çalıştırın. Gerekirse, onları parçalamasına yardımcı olması için az miktarda su ekleyin. Böylece blender çok daha rahat çalışacaktır.
Havuç, barındırdığı besin öğeleri ile birlikte hafızayı güçlü tutmayı başarıyor, öğrenme becerisini artırıyor, zekâ gelişimine katkıda bulunuyor.
Cinsel Gücü Artıran Besinler Tüketin
Zencefil, çilek, muz, incir, bal, vanilya, avokado, fındık, istiridye, kereviz, yumurta, havyar, kuşkonmaz, kırmızı biber gibi afrodizyak etkili besinler, sağlıklı bir cinsel yaşam için gerekli olan önemli vitamin ve mineralleri de içinde barındırır.
Muz içerdiği yüksek minerallerden dolayı afrodizyak besinlerde üst sıralarda yer alır. Magnezyum, potasyum ve B vitamini libidoyu artırmak için önemlidir. Erkeklerde cinsel isteği artırmak için bilinen bromeliad enzimler içerir. İçerdiği yüksek potasyumdan dolayı orgazm için önemli besinlerdendir.
Zengin bir A vitamini kaynağı olan havucun ya da havuç suyunun günlük düzenli tüketilmesinin, göz sağlığı açısından oldukça faydalı bir eylem olduğu bilinmektedir. Havucun içinde bulunan beta karoten ve A vitamini, var olan miyopluğun ilerlemesini engelleme ve kataraktan koruma özelliklerine sahiptir.
Muz özellikle mideye çok faydalıdır. Mideyi güçlendirir ve korur. Ülser ve gastrit rahatsızlığı olanlara çok iyi gelir. Kabızlığı giderir.
İçinde bulunduğumuz grip mevsiminde doğal gıdaların önemi çok daha iyi... İçerdiği vitaminlerle tam bir şifa deposu olan havuç; akciğer, meme, prostat ve mesane kanserinden koruyor. Siyah üzüm kadar kan yapan havucun etkisini görmek için her gün 1 tane yemek gerekiyor...
Pütürlü tüketmek istemeyenler havuç suyunu bir süzgeç yardımı ile süzebilir. Elde edilen havuç suyu limon ve zencefil ile karıştırılarak içilebilir.
Havuç suyunun saymakla bitmeyecek faydaları vardır. Bu nedenle bu kadar zengin olan bir besini sık sık tüketmemiz gerekmektedir. Ancak bu besin genel olarak yemeklere ve salatalara katılarak kullanılır. Akciğer kanserinden kalp krizine, kronik baş ağrısından Alzheimera kadar önleyici etkileri bulunmaktadır.
Havuç özellikle uykudan önce yendiğinde gece boyunca vücudun temizlenmesine yardımcı oluyor. Gün boyu yediklerimizden ve çevresel faktörlerden dolayı vücudumuza giren toksin maddelerin atılması sürecinde havuç çok büyük etki yaratıyor.
Havuçta nişasta çok az bulunmaktadır. Önceleri glisemik indeksi yüksek olduğundan, havuçtan kaçınmak önerilirdi. Oysaki havuç, düşük-orta glisemik indeksi olmasına karşın glisemik yükü düşük bir besin olarak sınıflandırılmaktadır.
Havuç gibi sebzelerin ve meyvelerin vitaminlerinin kaybolmaması için kalın doğramak gerektiğini kaydeden Enç, "Ayrıca meyveleri tok karnına değil; aç karnına ya da yemekten 2-3 saat sonra tüketmek daha faydalıdır. Yeşil renkliler folik asit açısından çok iyi bir kaynaktır.
Havucun Zararları
Riskli bir durum olmayıp belli bir süreden sonra cilt eski rengine döner. Fakat çok fazla havuç tüketiminde A vitamini görevini yapamaz hale gelebilir. Bu durum yüzünden bağışıklık, cilt, göz kemik sorunları oluşabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri