Havuç: Beta-karoten açısından zengin olan havuç yumurtalıklardan yumurtlama (ovülasyon) oranlarını artırırken, oluşan hamileliğin düşükle sonuçlanma riskini de azaltıyor.
Yumurta kalitesini artırmak için; mercimek, bezelye, fasulye, ceviz, fındık, muz ve yeşil yapraklı sebzeler gibi magnezyum bakımından zengin besinler tüketmeye özen gösterebilirsiniz. Ayrıca doğal maden suları da magnezyum bakımından zengin bir içecektir. Günde bir su bardağı doğal maden suyu tüketebilirsiniz.
Yumurta belirli bir çapa ulaştığında çatlatma iğneleri yardımıyla yumurtlama gerçekleştirilir. Bu dönem, gebelik şansının en yüksek olduğu zaman dilimidir. Yumurtlama, çatlatma iğnesinden sonra yaklaşık 36 saat sonra gerçekleşir.
Yumurta Çatlaması Belirtileri
Memelerde hassasiyet ve ağrı görülür. Karın bölgesinde şişlik meydana gelir. Yumurta çatlaması ile tat ve koku hassasiyeti artar. Mide bulantısı yoğun olarak hissedilir.
Yumurtanın hem kalitesini ve sayısını artırmak için öncelikle sağlıklı ve dengeli beslenmek gerekir. Özellikle içerdikleri kolin, inositol, folik asit, omega 3, A ile D vitamini ve aminoasitler sayesinde yumurta kalitesini artıran faydalı besinleri düzenli olarak tüketmek çok önemli.
İlgili 18 soru bulundu
Her ay yaklaşık olarak 3 ile 30 yumurta olgunlaşır ve içlerinden en olgun yumurta salınır. Yumurtlama dönemi olarak bilinen zaman dilimi yumurta foliküllerinin hormonlar tarafından uyarılmasıyla başlasa da, gebelik için gerekli olan yumurtanın salınımı 24 saat sürer.
Çinko içeren besinlere örnek olarak kırmızı et, kümes hayvanları, kabuklu deniz ürünleri, fındık, fasülye ve süt ürünleri sayılabilir. Magnezyum alımı doğurganlığı artırmaktadır. Magnezyum içeren besinler badem, fındık, fıstık, ceviz, muz, kuru baklagiller ve yeşil yapraklı sebzelerdir.
Yumurta çatlaması ile beraber ortalama bir gün içerisinde gebelik oluşumu gerçekleşir. Elbette burada önemli olan gebelik dönemi için, spermin yumurtayı döllemesi ve hemen arkasından da çatlama dönemini gerçekleşmesidir.
Yumurta çatladığını bir göstergesi de kasıklarda ağrıdır. Kasık ağrısı yumurta çatlaması ile yumurtayı taşıyan folikül sıvısının karın iç zarında yaptığı irritasyona bağlı oluşur. Yumurta çatladığı gün görülür ve genelde bir gün devam eder.
Yumurtalar olgunlaştığında ve 16-20 mm büyüklüğüne ulaştığı zaman yumurta çatlatma iğnesi denilen Ovitrelle ya da Pregnyl ilaçları yapılır. İlaç uygulamasından sonra yumurtalar 40 saat içinde gelişerek karın boşluğunda çatlar ve kendiliğinden yumurtlama olur.
Ceviz: Omega 3 yağ asitleri, magnezyum ve lif açısından zengin olan ceviz antioksidan etkiyle yumurta kalitesini artırıyor.
Yaklaşık 18-20 cm. çapına ulaşan bu kese, iki adetin arasına denk gelen 14. günde çatlar ve içerdiği yumurta tüpler tarafından yakalanır. Bu döneme denk gelen cinsel ilişki sırasında, vajinaya boşalan spermlerden tüplere ulaşmayı başaranlardan bir tanesi bu yumurtanın zarını delerek içine girer ve yumurtayı döller.
0 Numaralı Kod: Organik Yumurta
Bu kod, yumurtanın organik bir şekilde beslenen tavuktan alındığını ifade eder. Bu kod sayesinde tavuğa yetiştirildiği süre boyunca hiç hormon verilmediği ve tamamen organik yem ile beslendiği anlaşılır. Yumurta türleri arasında en sağlıklı olan yumurta çeşididir.
Sperm kalitesi açısından 2-3 günlük aralarla cinsel ilişkiye girmenin hamile kalma olasılığını arttırdığı uzmanlar tarafından dile getirilen bir konudur. Düzenli bir şekilde gün aşırı cinsel ilişkiye girmek hamile kalmayı kolaylaştıran bir yöntem olarak uzmanlar tarafından tavsiye edilen bir durumdur.
DÖLLENME NE ZAMAN GERÇEKLEŞİR? Cinsel birleşmeden sonraki ilk birkaç saat içinde döllenme gerçekleşebilir. Döllenmeyi hızlandırmak içinbazı yerlerde kalçanızın altına yastık koyarak 20-30 dakika yatmanız ve yerçekiminden faydalanarak spermlerin yumurtaya ulaşmasını kolaylaştırmanız gibi öneriler okuyabilirsiniz.
Bazı kadınlarda hormonal sorunlardan dolayı yumurta çatlaması meydana gelmiyor. Bu durumda çatlamayan yumurtalar, yumurtalık kanalına salınmadığı için gebelik oluşmuyor. Bu durum bir çeşit kısırlık olarak kabul edilip, kadının tedavisine başlanır.
Döllenen yumurta rahim astarına girer ve hamilelik oluşur. İlişkiden 7 gün sonra hamilelik oluşur ancak belli olmaz. Ultrasonda da görülmez. Hamileliğin testlerde ve ultrasonda görünmesi için döllenmenin üzerinden 14 gün geçmesi gerekir.
Yumurtanın büyümesi ile olgunlaştığı zaman çatlamasına yakın vajinal akıntı artar. Jel ya da jöle gibi şeffaf kaygan ve sümüksü bir hal alır. akıntı iki parmak arasına alınırsa uzayan bir kıvamdadır. Bu durum yumurtlamadan bir iki gün önce gözlemlenmeye başlanır.
Hamile Kalamama Nedenleri
Erkekte yetersiz sperm sayısı ya da sperm kalitesinin düşük olması, kadınlarda yumurtlama sorunları, yumurtanın yeterli olgunluğa ulaşmaması ya da polikistik over sendromu gibi hastalıklar en sık rastlanılan hamile kalmamama nedenleri olarak öne çıkmaktadır.
Yumurtlamadan 72 saat öncesi ve 24 saat sonrası dışındaki dönemde hamile kalınmaz. Aslında bir kadının 1 ay içinde hamile kalabileceği sadece 4 günlük bir dönem vardır. Bu dönem dışında hamile kalınmaz. Burada önemli olan bu dönemi doğru belirleyebilmektir.
Adet döngüsü düzenli kadınlarda klomen tedavisine herhangi bir gün başlanabilir. İlaca başlanmasının ardından 5 gün sonra yumurta çatlarsa, ilacın dozunu arttırmaya gerek kalmaz.
Proteinden zengin bir beslenme şekli seçmelisiniz. Yağsız süt ve süt ürünleri, balık ve beyaz etler diyetinizde yer almalıdır. Mutlaka bol taze meyve ve sebze alınmalı, bunun yanında makarna, pirinç, baklagiller gibi farklı besin gruplarını da tüketmelisiniz.
Doğurganlığı artıran B vitaminleri ve diğer tüm vitaminleri günlük beslenmenize eklemelisiniz. Yapılan araştırmalarda, magnezyum ve çinkodan zengin besinler hamile kalma olasılığını artırmaktadır. Ceviz, fındık, yeşil yapraklı sebzeler zengin magnezyum kaynaklarındandır.
Eğer 25- 35 günde bir regl oluyorsanız, bu sizin doğurgan bir kadın olduğunuzu gösterir. Güney Pasifik Üreme Merkezi'nde bir doğum uzmanı olan Dr. Wendy Chang, bu güvenilir işaretin kadının her ay yumurtladığı anlamına geldiğini söylüyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri