Avrupa Birliği yasalarıyla uyum amacıyla evcil hayvan pasaportu çıkarılabilmesi için pasaportun çıkarılacağı evcil hayvana mikroçip takılmalıdır. Bu işlemi özel veteriner kliniklerinde ya da il ve ilçe tarım müdürlüklerinde gerçekleştirebilirsiniz.
Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından belirlenen pet pasaportu ücreti 2.389,66 TL'dir (2023).
Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgınına karşı İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerindeki yoğunluğun azaltılması için 'tekpencere.tarbil.gov.tr' adresi üzerinden gerçek ve tüzel kişiler İl/İlçe Müdürlüklerine şahsen başvuru yapmasına gerek olmadan doğrulanabilir hayvan pasaportunu dijital ortamdan ...
Pet pasaportunu çıkarma süresi değişiklik göstermektedir. Veteriner hekimler tarafından hazırlanan hayvan pasaportu ortalama 2 hafta içerisinde tamamlanmakta ve teslim edilmektedir. Hayvan pasaportu çıkartmak için gerekli olan unsurlardan birisi de evcil hayvanlara mikro çip takılmasıdır.
Sığır cinsi hayvan pasaportları tekpencere.tarbil.gov.tr adresindeki "belge al" kısmından e-devlet şifresi ile doğrulanarak alınabilmektedir. Alınan pasaportların resmi geçerliliği bulunmaktadır.
İlgili 28 soru bulundu
1. Hayvanlar, “Kedi, Köpek ve Gelinciklerin Kimliklendirilmesi ve Kayıt Altına Alınmasına Dair Yönetmelik” hükümlerine göre kimliklendirilmiş, içerisinde hayvana ve sahibine ait bilgileri içeren ev hayvanı pasaportuna sahip olmak zorundadır. 2. 3 aylık yaştan küçük hayvanlar anneleri ile yurt dışına çıkabilirler.
Evcil Hayvan Pasaportunun asıl amacı, evcil dostlarınızın yurtdışına ya da yurtdışından ülkeye girişlerinin düzenlenmesi ve denetlenmesi için bir aracı sağlamaktır. Evcil pasaportu içeriğinde ise, dostunuzun kimlik bilgileri, sahiplik bilgileri, aşı kayıtları ve sağlık kontrolleri yer almaktadır.
Mikroçip fiyatları, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Türkiye Veteriner Odası ile imzaladığı protokol desteği sayesinde makul fiyatlar üzerinden gerçekleştirilir. 2023 yılındaki kedi mikroçip aşılama fiyatları ise Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı il ve ilçe müdürlüklerinde 75 TL iken özel veteriner kliniklerinde bu fiyat ...
Evcil hayvanınızın kuduz aşılamasının ve periyodik aşılamasının uygun şekilde yapılmış olması gerekmektedir. Pet pasaportu yurt dışına yapılacak bir seyahat için alınıyorsa, veteriner hekiminize yurt dışı çıkış formunu doldurtmalısınız.
Pasaportlar Basımı Gerçekleştirildikten Kaç Gün sonra Teslim Edilir? Pasaportlar basımı gerçekleştirildikten sonra 56 il merkezine 1 gün, diğer il merkezlerine 2 gün, ilçe merkezlerine en geç 4 iş günü içinde PTT kargo tarafından teslim edilebilmektedir.
Şunu bilmekte fayda var. Evcil hayvanınız hamile ise ya da 4 aydan küçük ise maalesef seyahat pasaportu hazırlanamaz. Ayrıca veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nün güncel verilerine göre pet pasaportu ücreti 2.389,66 TL'dir.
Kedilere çip fiyatları ile köpeklere çip fiyatları arasında herhangi bir fark bulunmamaktadır. Özel kliniklerde gelincik, köpek ve kedi çip ücreti 150 - 250 TL arasında değişmektedir. Mikroçip implantasyonu ücreti ise 75 TL olarak belirlenmiştir.
Köpeğinizin veya Kedinizin aşılarını yaptırdığınız veteriner klinik kedinizin veya köpeğinizin kimliğini yani aşı karnesini sizin için hazırlar. Bu belge için yapılan aşılara ek olarak bir ücret talep edilmez. Yani Kedi ve Köpeğinize kimlik çıkartmak için ekstra bir ücret ödemenize gerek yoktur.
Öncelikle 0888 228 12 12 numaralı Pegasus Çağrı Merkezi'ni arayarak beraberinizde taşımayı planladığınız evcil hayvan için rezervasyon yaptırmalısınız. Uçuşlarımızda sadece kedi, köpek ve kuş (sadece iç hatlarda) taşımacılığı yapılabilmektedir.
Yeni doğan ev hayvanının sahibi, doğum tarihinden itibaren en geç 3 ay içinde Bakanlığın il veya ilçe müdürlüğüne başvuracak. Mikroçip takılarak pasaport düzenlenen ev hayvanları 15 gün içinde, ev hayvanlarına yapılan aşılar ve sahip değişikliği gibi bilgileri en geç 15 gün içinde kaydedilecek.
Hamile evcil hayvanlarınızı ve 10 haftadan küçük kedi ya da köpek yavrularınızı uçuşlarımıza kabul edemiyoruz. Evcil canlı hayvanın çipi olması gerekmektedir. Kafes, canlı hayvanın sahibi tarafından temin edilir. Uçuşlarımızda her bir yolcu için en fazla iki evcil hayvan kafesi kabul edilir.
Hayvan, ISO mikroçip (15 haneli) ile tanımlanmalıdır. Mikroçip kuduz aşısından önce implante edilmelidir. Hayvanın gecerli bir kuduz aşışı olması gerekir. Yavru hayvanlarda kuduz aşısına en erken 12 haftada (= en az 84 gün) izin verilir.
Kayıtlı ev hayvanlarının ölümü ya da kaybolması halinde en geç 60 gün içinde ev hayvanı sahibi, durumu il veya ilçe müdürlüğüne bildirecek. Terk edilmiş hayvanı bulan kişiler, bu hayvanları sahiplenmek isterse başvurularını il/ilçe müdürlüklerine yapacak.
CEVAP: Terk edilmiş ev hayvanı, bulan kişi tarafından sahiplenilmek istenmezse hayvan, bakımevi bulunan en yakın belediye tarafından havyan bakımevine götürülecek. Evcil hayvanlarını terk eden kişilere ise yeni yılla birlikte 6 bin 72 lira idari para cezası uygulanacak.
*Zorunlu bir uygulama haline getirilen mikroçip takılması son olarak 31.12.2022 tarihine kadar gerçekleşecek. Bu tarihe kadar evinde köpek, kedi ve gelincik besleyen kişilerin uygulamaya dahil olmaması halinde cezai yaptırıma çarptırılarak 10 bin TL ödeyecekler.
-Tercih ettiğiniz veterinerde ilk muayenesi sonrasında size bir kimlik belgesi/pasaport çıkartılır. Uygulanan aşı ve tedaviler tarihleri ve kullanılan malzemelerle birlikte burada yer alır. -Mikroçip için ise bu kimlik belgeleri ile birlikte ilçe gıda, tarım ve hayvan müdürlüklerine başvurabilir.
Veteriner Hekimiz tarafından Sağlık Sertifikası hazırlanmalıdır. Bağlı olduğunuz Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğünden " Menşei Şahadetnamesi" almanız gerekmektedir. Bu belgeleri tamamladıktan sonra Tarım İlçe- İl Müdürlüğü'ne başvurularak Uluslararası Sağlık Sertifikası alınır.
Buna göre, ev hayvanı sahibi; kedi, köpek ve gelinciklerin kimliklendirilmesini sağlamak, doğum, ölüm, kayıp, sahip değişikliğiyle ilgili bilgileri Bakanlığın il veya ilçe müdürlüğüne bildirmekle yükümlü tutuldu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri