Ek gıda döneminde çoğu zaman anneler muhallebi yerine ikindi öğününü yoğurttan yana kullanmaktadır. Ek gıda döneminde bebeğin tanıştığı her yeni gıda gibi 3 gün aralıkla sadece 1 çay kaşığı miktarında başlayıp herhangi bir alerjik reaksiyon görülmezse yarım ile tam çay bardağı seviyesine çıkılmalıdır.
4-6 ayda Genellikle ikindi öğünü ek gıdası olan yoğurt, muhallebi yerine de verilebilir. Hazırlanışı: Süt kaynatılır, elin dayanabileceği sıcaklığa (40 C) kadar soğutulur. Bir litre süte 1-2 çorba kaşığı süt içinde sulandırılmış bir çorba kaşığı yoğurt maya olarak eklenir ve yavaşça karıştırılır.
Yoğurdunuzu anne sütü veya devam sütüyle mayalayabilirsiniz. 1 çay bardağı ev yapımı bebek yoğurdu 100 ml ( ilk günler kaşık ucuyla denemelere başlayın ve ilerleyen günlerde bu miktarı 1 çay bardağı ölçüsüne çıkarın.) Yoğurt vermek için uygun saat ikindi saatleridir.
Yoğurdun tadını henüz bilmeyen bebeğinize ilk önce 1 çay kaşığı kadar yoğurt tattırıp daha sonraki günlerde yavaşça arttırabilirsiniz. Evinizde hazırlayacağınız yoğurtlu meyvenin yapımında tek bir meyveyi ya da diğer çeşitli meyveleri karıştırarak uygulayabilirsiniz.
İlgili 34 soru bulundu
Bir kase yoğurt içine zencefil, zerdeçal birer çay kaşığı, nane, biraz susam ve çörek otu, birkaç ceviz içi, bir tatlı kaşığı zeytinyağı bir küçük salatalık ekleyin. Seveceğiniz gibi miktarları değiştirin ya da canınız tatlı mı çekti meyveli yoğurt yapın. Meyveleri doğrayıp kuruyemişler ekleyin.
Yoğurt altı suyu (YAS) yoğurdun süzülmesiyle ortaya çıkmaktadır. YAS işlenmesi zor ve maliyetli olduğundan dünya genelinde yoğurt üreticileri için sorun oluşturmaktadır.
YAPILIŞI: Yoğurdun mayasını buzdolabından çıkarttıktan sonra bir müddet dinlendirip ılık anne sütüyle karıştırın.
Mayaladığınız yoğurdu 2 gün süresince bebeğinize güvenle yedirebilirsiniz. İNEK SÜTÜ İLE YOĞURT MAYALANIR MI? Mayalanma işlemi inek sütünün alerjik özelliklerini büyük oranda azaltır. Ancak çok ağır inek sütü alerjisi olan bebeklerde yoğurt da alerji yapabilir.
Dolayısıyla ek gıdaya başlayan bebeklere ilk günlerde birkaç çay kaşığından fazla yoğurt yedirilmemelidir. Eğer kızarıklık, deri döküntüsü vb. alerjik belirtiler gözlemlenmiyorsa yoğurdun miktarı yavaş yavaş artırılabilir. İlerleyen aylarda ise bebeğin de isteğine göre yarım veya tam çay bardağı yoğurt yedirilebilir.
Son yıllarda 1 yaş altı bebekler için belli başlı büyük firmalar tarafından hazır bebek yoğurtları da üretildi. Bunların tüketiminde sakınca yoktur.
Muzlu yoğurt tarifi Nasıl yapılır? Muzun 2/3′ünü püre olacak şekilde blender'dan geçirin. 5 kaşık yoğurdu ve bir çorba kaşığı balı içine ekleyin. Karışımı düşük hızda blender'dan geçirin. Ardından kaselere veya bardaklara boşaltın.
Altıncı aydan itibaren meyve ve sebze püreleri, yoğurt, şekersiz muhallebi, doğal pekmez, az miktarda yumurta sarısı ile ek besinlere başlayabilirsiniz."
İlk 6 ay: sadece anne sütü!!! Anne sütü yetmiyorsa ek olarak formül mamalar. -yoğurt: 5 aylıktan sonra az miktarda başlanabilir, genelde ikindi öğünü olarak verilir: (15.30-16.00), ekşi ve süzme yoğurt verilmemelidir.
1/2 bebek kavanozu kadar yoğurt ta verebilirsiniz. Önemli olan her gün her besini vermek değil ek gıda ve anne sütü miktarını günlük beslenmede dengelemenizdir.
Anne sütü, yumurta sarısı, yarım muz ve biraz lor peyniri kahvaltısında olmalıdır. Çok az miktarda tereyağı, biraz ceviz ezmesi de temin edilerek tüm malzemeler püre haline getirilebilir. Bir diğer kahvaltı alternatifi ise pekmez, yumurta sarısı, peynir ve bebe bisküvisinden oluşan bir püredir.
Yoğurt yaklaşık 6- 7 saat mayalanmaya bırakılır.
Süt, yoğurt gibi proteini yüksek, aynı zamanda dengeli karbonhidrat ve yağ içeren besinler, doyurucudur ve daha uzun süre tok tutar.
Bir tatlı kaşığı yoğurdu küçük bir kasede 1-2 kaşık sütle iyice çırparak sütümüze ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Etrafını güzelce sarıyoruz. 6-7 saat sonra bebeğimiz için günlük yoğurdumuz hazır. Afiyet olsun.
Sütün fermantasyonuyla elde edilen yoğurt; yüksek kalsiyum oranı, protein, fosfor ve özellikle B2, B6, B12 içeriğiyle yaşamın her döneminde tüketilmesi gereken son derece besleyici bir üründür. Yoğurt, bebeğinizin ihtiyacı olan kalsiyumun ve yağın kaynağıdır, içeriğindeki kültürlerle kalsiyumun emilimini artırır.
Yapımında bebe bisküvisi, muz ve ceviz kullanılan meyveli yoğurdu 8. aydan itibaren verebilirsiniz.
Ara Öğün : Yoğurt zamanı!
½ küçük kavanoz (yarım çay bardağı) yoğurt bebeğiniz için ideal bir ara öğün olabilir. Çünkü yoğurt iyi bir kalsiyum kaynağıdır.
Süt en çok da kalsiyum ihtiyacımızı gidermesi için önerilir, oysa yoğurt da peynir de en az süt kadar kalsiyum içerir. Yoğurt ve peynir mayalanarak hazırlandığından, üstelik probiyotik zengini olduklarından fazladan sağlıklıdır. Süt yerine yoğurt ve peyniri rahatlıkla tüketebilirsiniz.
Yoğurdu büyük kaşıklarla derin çukurlar açarak alırsanız geniş boşluklara hemen su dolacaktır. Ayrıca yoğurt alırken plastik veya metal kaşıklarla değil de tahta kaşıklarla almaya özen gösterirseniz yoğurdunuz sulanmayacaktır. Ayrıca yoğurdu mayaladığınız kabı dolaba taşırken sallamamaya dikkat etmelisiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri