Monin Noisette Hazelnut Syrup, Fındık Şurubu, 700 ML. Vanilya ve karamelle birlikte önemli üç özel kahve lezzetinden biri olan Monin Fındık Şurubu badem ve vanilya dokunuşu ile birlikte, fındığın taze lezzet ve aromasını verir.
Uluslararası ve özel kokteyl hazırlanmasında barmenlerin tercih ettiği aromalı şuruptur. Kokteyllerde pasta,kek pudding özel talılarda ve çay kahve benzeri sıcak içeceklerde aroma ve şurup olarak 1/8 oranında kullanılır Ayrıca sıcak ve soğuk su ile 1/8 oranında sulandırılarak içilir . Servis önerisidir.
Monin Fındık Şurubu 700 Ml
Kullanım Alanları: Alkollü ve alkolsüz kokteyllerde, kremalarda, krem, şantilerde, keklerde, pastalarda, yenilebilir buzlarda,ice slush'larda istenilen ölçüde pratik olarak kullanılır.
Fındıkları kıralım ve toz şeker eridikten sonra tencereye ekleyelim. Tencerenin altını kısalım. İlk 20 dakika boyunca 10 dakikada bir karıştıralım. Yaklaşık otuzuncu dakikada fındıklar yumuşayınca ve su tamamen çekilince kalan 200 ml suyu ekleyelim ve 10 dakika boyunca, 5 dakikada bir karıştırarak ocaktan alalım.
Karamel şurubu 250 gram şeker ve 250 gram sıcak su ile birlikte yapılan bir bitkisel şuruptur. Karamel şurubu şeker ile birlikte yapılır ve bir miktar da karamel ilave edilerek yapılan bir şuruptur.
İlgili 38 soru bulundu
Şeker ısınmış tencerede karıştırarak eritilir. Şeker tamamen eridikten sonra, su dikkatli bir şekilde karıştırarak ilave edilir. Hemen topaç oluyor devam karıştırılır, zamanla geri eriyor.
En Çok Tercih Edilen Kahve Şurupları Hangileridir? Kahve ile en çok tercih edilen standart aromalar çoğu kişinin tatlı tariflerinden de aşina olduğu Karamel Şurubu, Vanilya Şurubu ve Fındık Şurubu şeklinde sıralanır. Monin şurup çeşitlerinde bu aromaların şekersiz versiyonları da bulunmaktadır.
Badem, Vanilya, Ahududu, Nane, Karamel, Fındık veya Irish Cream şurubu. Fındık veya Vanilya şurubunu şekersiz olarak da tercih edebilirsiniz.
Karamelize şeker anlamına gelen karamel, bejden kehribara ve koyu kahverengiye değişen zengin, tatlı, yapışkan bir sıvı oluşturmak için şekerin suda eritilmesiyle yapılır. Tatlı olarak tek tat olarak veya pudinglerde, tatlılarda, keklerde ve bisküvilerde kullanılan karamel, meyve gibi diğer tatlarla da iyi uyum sağlar.
Tozşeker ve suyu bir kapta ısıtarak şerbet haline getirin. Şerbete fındık şurubu ve votkayı ilave edip soğumaya bırakın. Cam şişeye aktardığınız liköre fındık içlerini ilave edin. Kapağını sıkıca kapatıp 1 gün beklettikten sonra servis yapın.
Yapılışı: Şurupları bardağa alın. Bu esnada sütü köpürene kadar kaynatın ve şurupların üzerine dökün. Kahveyi de ekledikten sonra servis edin.
Kahvelerde ve pastalarda tercih edilen vanilya şurubu, çileğin üzerine damlatıldığında bu meyveyi daha da dayanılmaz kılacak etkiye sahiptir. Vanilya tozu mutfaklarda, özellikle şeker ve kakao eşliğinde pasta ve tatlılarda tercih edilir.
NYU Langone'da diyetisyen olan Dr. Leah Kaufman, kokteyllerin yapımında kullanılan şekerli şuruplar nedeniyle çok fazla kalori içerdiklerini söyledi. İçeceklerdeki alkol miktarının da kaloriyi yükselttiğini söyleyen Leah, alkolsüz kokteyllerin bile büyük ölçüde zararı azaltmayacağı konusunda uyardı.
Özellikle son dönemde popüler olan vanilya, karamel, fındık gibi kahveye eklenen ekstra maddelerin şeker oranı bir hayli yüksek olduğunu hatırlatan Uzm. Dyt. Gözdenur Çavuş, “Ancak bunların vücuda zararı oldukça fazla. Bu katkı maddelerinin şeker içeriği çok yüksek ve bu fazla şeker vücutta yağlanmaya sebep oluyor.
Süt tercihi: Çoğunuzun da bildiği gibi yağlı, yağsız, soya ve laktozsuz gibi ek seçenekler sunulur. Ancak herhangi bir özel seçim yapmazsanız standart olarak yarım yağlı süt kullanılır. Bunun sebebi ısıtılan sütün belirli kıvama ulaşması için en ideal yağ budur.
BUNLARI BİLİYOR MUYDUNUZ? Starbucks® Signature Espresso Roast, 1984'ten beri Starbucks® içeceklerinin temelini oluşturuyor. Starbucks® harika bir bardak kahve için yalnızca %100 arabica kahve çekirdeklerini kullanır.
Yumuşak içimde ise asidite azdır ve kahve gövdesi orta ya da düşük seviyededir. Bu sayede kahvenin aromaları aslında daha geri planda kalmış olur. Yumuşak içimli kahveler daha az kavrulmuş, su ile yumuşatılmış ya da içine süt/şeker eklenmiş olabilir.
Kahveyi (ve eklediyseniz şekeri) su ile iyice ıslanacak ve çözünecek şekilde karıştırın. Cezveyi kısık ateşte üzerinde köpük oluşuncaya kadar kaynama derecesine yaklaşmasını gözleyin. Kaynamaya başlamadan önce kısık ateşten alarak üst tabakada kabaran kahve köpüğünü fincanlara eşit miktarda pay edin.
Tuzlu Kahve Sözsüz Bir İletişim Aracıdır
Tuzlu kahve ile ilgili en çok anlatılan hikayelerden biri, tuzlu kahvenin görücü usulü evliliklerde bir tür sözsüz iletişim aracı olarak kullanıldığıdır. Yani aslında tuzlu kahve, gelin tarafından damat adayına istediği evliliğin olup olmayacağına dair verilmiş bir cevaptır.
Limon kahve karışımı, enerji verici özelliği sayesinde sizi zinde hissettirir. Eğer enerjinizin bitmeye başladığını hissederseniz 1 bardak limonlu kahve içebilirsiniz. Bu karışım, metabolizmanızı hızlandırarak daha hızlı kilo vermenize yardımcı olur. Bu nedenle doktorunuza da danışarak diyet listenize ekleyebilirsiniz.
Vanilya Şurubu İçin:
Şeker bal rengi alınca içine kalan şekeri ve sıcak suyu ekleyip karıştırın. Şeker eriyip kaynamaya başlayınca ateşin altını kısın, vanilya çubuğunun tohumlarını ve kabuklarını tavaya ekleyip 2-3 dakika da kısık ateşte birlikte pişirin.
Meyve sıkacağınız ile, (yoksa limon sıkacağı da olur) greyfurtları ve portakalı sıkıyoruz içerisine de 1 çay kaşığı toz şeker ilave edip kadehlere paylaştırıyoruz. Afiyet olsun. Cilt için Çok faydalıdır. Sindirim sistemi işleyişini düzenler ve dengeler.
Cezve yada tencereye şeker ve su katılır. Harlı ateşte 5-6 dakika kaynatılır. Üzerine yarım çay kaşığı tuz atılır ve tüm malzeme yoğunlaşana kadar pişirilir.
Vanilin, vanilyanın içindeki kokuyu sağlayan ana maddedir. Vanilyada birçok tat verici ya da aroma bulunur. Bu aromalar arasından kimyasal olarak yalnızca vanilin taklit edilebilmektedir. Yani paketle satılan şekerli vanilin aslında vanilyanın bir taklididir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri