Tek yapman gereken sıcak su eklemek ve karıştırmak. Knorr Çabuk Çorba Ezogelin zamanı az olanlar, öğrenciler, çalışanlar, evde lezzetli bir şeyler atıştırmak isteyenler için ideal bir üründür. Çünkü çabuk çorbanın 1 paketi, 1 fincan sıcak su ile sadece 1 dakika boyunca karıştırılarak hazır hale gelir.
Genelde hazır çorba paketleri içerisindeki malzeme ölçüsü 4 kişiliktir. 1 paket çorba hazırlamak için 1 litre soğuk su içerisine '5 su bardağı su' paketteki malzeme ilave edilir. Ardından tencere kaynayıncaya kadar karıştırılır ki, malzeme tencerenin tabanına oturup yanmasın diye.
Hazır Şehriyeli Tavuk Çorbası
Ardından tüm paket hazır çorba bu suyun üzerine dökülür. Meydana getirilen karışım, kısık ateşte kaynayana dek yavaş yavaş pişirilir. Çorbanız kaynamaya başladıktan sonra bir beş dakika daha karıştırarak ocaktan alabilirsiniz.
eğer çorbanızı sulu sepil içmek yerine daha kıvamlı içmeyi seviyorsanız mutlaka tarifinden 1 bardak daha az su koymalısınız. içine tavuk bulyon ve bir parça tereyağ atmanız olayı damak zevkinize eminim yaklaştıracaktır.
İlgili 29 soru bulundu
Tek yapman gereken sıcak su eklemek ve karıştırmak. Knorr Çabuk Çorba Ezogelin zamanı az olanlar, öğrenciler, çalışanlar, evde lezzetli bir şeyler atıştırmak isteyenler için ideal bir üründür. Çünkü çabuk çorbanın 1 paketi, 1 fincan sıcak su ile sadece 1 dakika boyunca karıştırılarak hazır hale gelir.
Süt kullandığım çorbalarda kullandığım unu mutlaka kavuruyorum. Süt unun çiğ tadını ve kokusunu destekler ve daha fazla hissedilmesine neden olur. Çorbanın un kokmaması için unun çiğ kokusu çıkana kadar kavrulması gerekir bu nedenle. Unu kullandığım malzemeye göre malzemeden önce veya sonra kavurabiliyorum.
1 paket Knoor Şehriyeli Tavuk Çorbası'nı (51g) 5 su bardağı (1 litre) sıcak suya ilave edelim. Kaynayana kadar karıştıralım. Kısık ateşte 5 dakika pişirdikten sonra dinlendirip servis edelim.
Hazır çorbaların sık tüketimi ile metabolizma ve bağırsak florasında bozukluk oluşabilir ve kalp-damar rahatsızlıkları, kanser, metabolik sendrom gibi birçok hastalığa davetiye çıkarabilir.
Genelde hazır çorba paketleri içerisindeki malzeme ölçüsü 4 kişiliktir. 1 paket çorba hazırlamak için 1 litre soğuk su içerisine '5 su bardağı su' paketteki malzeme ilave edilir. Ardından tencere kaynayıncaya kadar karıştırılır ki, malzeme tencerenin tabanına oturup yanmasın diye.
Tutmaç çorbası yapımı için; öncelikle derin bir tencere içine 1 litre sıcak su koyup, kaynamaya bırakın. Kaynayan suyun içine 1 çay bardağı erişte ekleyin. Ardından tencereye 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek ve 1 çay bardağı haşlanmış nohut koyup, karıştırın. Erişteler yumuşayana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.
Ketılda su kaynatılır (veya varsa etin kemik suyu ) düdüklü tencereye dökülür. Kaynar suya zeytinyağı ve baharatlar eklenir . tencerenin kapağı kapatılır. Ne kadar ağır ağır ve uzun süre pişse o kadar güzel oluyor benim unutarak 4 saat pişirdiğim bile oldu ama 50 dakika sonra da tamamen hazır oluyor normalde.
Tencereye yağları koyuyoruz ve tereyağı eriyince unu ekliyoruz, kahverengi olana kadar kavuruyoruz. Sonra suyu ekliyoruz ve topaklanmaması için bir yandan çırpma teliyle hızlı bir şekilde karıştırıyoruz. Kaynamaya başlayınca 10 dakika kaynatıyoruz. Piştikten sonra tuzunu ve biberini ekleyip, ocağın altını kapatıyoruz.
Tereyağı ve Sıvı yağ eritilir, yağ yanınca salça koyulur ardından nane ve pul biber koyularak su ilave edilir. Yıkanan mercimekle birlikte Yarım limon da kabuklarıyla doğranarak çorbaya ilave edilir. Kaynadıktan sonra 10 dk orta ateşte pişer.
Yoğurt, yumurta, un ve bir miktar su çırpılır. Su bir tencerede kaynatılır, yoğurtlu karışıma yavaş yavaş eklenerek birlikte ocağa alınırlar. Buğday ve nohut eklenerek karıştırılır. Tereyağı ve nane başka bir tavada kızdırılarak üzerlerine dökülür ve servis edilir.
Mercimek Çorbası
Yüksek lif içeriğiyle pekliğe iyi gelir ve kalın bağırsakların çalışmasını düzene sokar. Hemoroit ve diğer kalın bağırsak sorunlarında iyileştirici etkiler yapar. Mercimek içerdiği yüksek orandaki demir ve folik asit nedeniyle kansızlığı önler.
Çorba içinde suyla beraber besin öğelerini içerdiği için midede daha uzun süre tutulur ve bizi daha uzun süre tok tutar. Çorbanız posa yönünden zenginse bu tokluk hissiniz daha uzun sürecektir. Sebze veya mercimek içeren çorbalar bu duruma uyan en iyi örneklerdir.
Bazı yemeklerin günlük tüketilmesi uygun, bazı yemekler ise 2-3 gün buzdolabında bekletildikten sonra kullanılabilir. Sebze çorbaları da buzdolabında bekleyebilir. Ancak yoğurt, etli ve tavuklu çorbalar günlük olarak tüketilmelidir. 12 saati geçmemesine özen gösterilmelidir.
Unutmayın içinde yoğurt, süt, yumurta olan çorbalara tuz mutlaka çorba kaynadıktan sonra eklenmelidir ve hemen çorba karıştırılarak tuz çorbanın içinde eritilmelidir. . .
Blenderı kızdırmaya gelmez: Çorba gibi çok sıcak sıvılar
Zira çok sıcak bir sıvıyı blender içine hapsedip "çalıştır" düğmesine bastığınızda makinenin içindeki baskı ve buhar kapağın açılmasına ve sıvının mutfağın her yerine dağılmasına sebep olacaktır.
Çorbanız çok koyu olursa bir miktar sıcak su ekleyerek çorbanızın kıvamını açabilirsiniz. Eğer çorbanız çok sulu olduysa ayrı bir tavada yağ ve unu kavurup kıvamını koyulaştırabilir ya da çorbanızı bir süre daha kaynatabilirsiniz. Böylelikle çorbanın içindeki fazla su buharlaşacaktır.
Çorbalarınıza un veya nişasta ekleyerek kıvamını artırabilirsiniz. Ancak miktarını doğru ayarlamalısınız. Un çorbaya çok koyulduğu zaman kıvamı epey koyu olur. Bu kıvamı azaltmak için çorbanıza sıcak su ekleyebilirsiniz.
Karıştırma kabınıza yumurtanın sarısını ve limonun suyunu alın, güzelce çırpın. Bu karışımı çorbanız kaynarken yavaş yavaş ilave edin. Bu terbiye daha çok taneli çorbaların içerisinde kullanılır. Bu terbiye çorbanıza hem kıvam hem de ekşi bir aroma vererek daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.
Yapılışı: Porselen bir kasede yumurta sarısıyla süt çırpılır, üzerine sıcak çorbadan bir kaşık ilave edilerek tekrar karıştırılır ve hepsi çorbaya ilave edilir. Çorba 5 dakika daha kaynatılarak ocaktan alınır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri