Kremanın içinde bulunan yumurta sarısının proteinleri, ısının etkisiyle birbirlerine fazlaca yapışarak pıhtılaşır ve kremanın kesilmesine neden olur.
Püf Noktası:
Kremayı eklerken yavaş yavaş eklemelisiniz. Yahut bir kaseye çorbanın suyundan alarak, içerisine kremadan ekleyip, kremanın ılımasını sağlayabilirsiniz. Böylelikle kremanızın kesilmesinin önüne geçmiş olursunuz.
Buzolabınızın bir köşesinde bekleyen kremanın bozulup bozulmadığını anlamak istiyorsanız size bir önerimiz var. Bir bardak sıcak suya bir kaşık krema koyup karıştırın. Krema suyun içerisinde beyaz pullar oluşturuyorsa bu bozulduğuna işarettir. Kaliteli ve bozulmamış bir krema suyun içerisinde homojen kalmalıdır.
Ancak, çırpma işlemine devam edilirse, yağ damlacıkları koloidi tahrip ederek tereyağı oluşturacak şekilde birbirine yapışacaktır. Az yağlı krem (ya da süt) iyi kırılmaz, daha yüksek yağlı krem daha kararlı bir köpük üretir. Krem genellikle bir çırpıcı, elektrikli veya el mikseri, veya bir mutfak robotu ile çırpılır.
*Kremanın kıvamı çok koyu olursa istediğiniz kıvama getirmek için süt ekleyebilirsiniz. *Sütü fazla eklemeyiniz çünkü buzdolabında kalınca katılaşıyor.
İlgili 45 soru bulundu
Kremanın içinde bulunan yumurta sarısının proteinleri, ısının etkisiyle birbirlerine fazlaca yapışarak pıhtılaşır ve kremanın kesilmesine neden olur.
"1- Buzdolabında soğutulmuş 300 ml (1,5 su bardağı) sütü ve 50 g yumuşak margarini derin bir çırpma kabına alın. 2- Üzerine toz karışımı ilave edin ve önce düşük sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. 3- Hazırladığınız kremayı beklemeden kullanın."
Hazır paketlerde satılan sıvı krema, çorba, makarna, et ve tatlı tariflerinde kullanılarak yemeğin lezzetini arttırmaktadır. Özellikle ağır yemeklerin tadını hafifletmek ve aroma katmak amacıyla kullanılır.
Çırpılmış krema, havanın küçük kabarcıklara bölünmesiyle, kremanın içine yayılıp hareketsiz hale gelmesiyle sıvı ve havanın iç içe geçmesi sonucu oluşur. Kremada stabil bir köpüğün anahtarı, tüm sıvıyı ve havayı bir arada tutmaya yetecek kadar yağ kürecikleri oranıdır.
Karıştırma kabına kremayı koyun ve istenilen sertlik elde edilene kadar zaman ayarı yapılmadan hız 3'te çırpın, fazla çırpmayı önlemek için dikkatlice izleyin. Çırpma telini çıkarın ve çırpılmış kremayı ihtiyacınıza göre kullanın.
İnek sütü kreması, emülgatörler (yağ asitlerinin mono ve digliseritleri), kıvam arttırıcı (Sodyum aljinat ve karragenan; yenilebilir deniz yosunu özlerinden elde edilmiştir). En az %30 süt yağı içerir. Sütte doğal olarak bulunan süt şekerini içerir.
Ambalaj açıldıktan sonra 1 hafta içerisinde tüketilmektedir. Açıldıktan sonra streçle sarılmalı veya hava almaz bir kap içine konulmalıdır. Ambalaj açıldıktan sonra 1 hafta içerisinde tüketilmektedir. Uzun süre bekletilmemeli ve buzdolabında muhafaza edilmelidir.
Kullandıktan sonra, kalan kremayı dolapta saklayabilirsiniz. Donduktan sonra, kullanacağınız kadarını ısıtıp kullanabilirsiniz.
Krem tartar, tartarik asitten elde edilen bir potasyum tuzudur. Kimya alanında bu şekilde tanımlanmaktadır. Mutfakta ise; adeta kıvam verici ve mayalama özelliği olan bir katkı maddesi olarak bilinir. Krem tartar, yumurta aklarının çırpılmasından sonra sönmemesini sağlayan kıvam verici bir malzeme olarak kullanılır.
Kremalı Makarna İçin Malzemeler :
1/2 paket makarna. 1/2 paket sıvı krema. 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen. 1 tatlı kaşığı tereyağı
*En iyi krema performansı, kullanımdan önce en az 12 saat boyunca +4 derecede beklemiş olan kremadan alınır. *Kremanın kıvamını aynı boy ve eşit sıcaklıkta olan tavalarda kontrol edilir. *Krema soğukken, kıvamı test edilmemelidir.
Her süt kaynatışınızda bir kabın içine kaymakları toparlayın ve buzdolabında dondurun. Oda sıcaklığında buzlarını çözdürüp, çırpıcı yardımıyla hafifçe çırpın. Çok çırparsanız tereyağı elde edersiniz, az çırparsanız süt kreması.
Tencereye süt, şeker, nişasta ve un alınır eriyene kadar çırpılır. 1 paket sıvı krema boşaltılır ve çırpmaya devam edilir. Daha sonra ocağa konulur orta ateşte devamlı çırparak koyulaşana kadar pişirilir. Koyulaşıp göz göz olmaya başlayınca 1-2 dakika daha pişirilir ve ocaktan alınır.
Buzdolabında soğutulmuş 300 ml (1,5 su bardağı) sütü ve 50 g yumuşak margarini derin bir çırpma kabına alın. Üzerine toz karışımı ilave edin ve önce düşük sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Hazırladığınız kremayı bekletmeden kullanın.
Sıvı kremanın en çok kullanılan tarifleri ise sıvı kremalı tatlılar ve pastalardır. Özellikle yaş pastalarda kullanılan kremaların, cheesecakelerin, milföylü tatlıların, trileçelerin, sıvı kremalı sütlü tatlıların mutlaka olması gereken malzemesidir. Yoğun süt yumuşaklığıyla tariflere eklendiği anda lezzetini katlar.
Krema yoğurda hafif bir kabarıklık ve yumuşaklık katıyor. İçinde krema olduğu için light yoğurt kullanabilirsiniz, zeytinyağı eklemedim. Ama görüntü için üstünde biraz gezdirebilirsiniz. Limon suyu taze bir lezzet katıyor.
Soğuyan kekin üzerine önce sade sonra da nutellalı kremayı sürün. Borcamı streç filmle kaplayıp en az iki saat soğutun. Ganaj : Kremayı kaynama noktasına getirip ocaktan alın. Çikolataları doğrayıp kremanın içine atın, bir çimdik tarçını da ekleyip iyice karıştırın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri