Bebeklerde hazır mama 2 yaşına kadar kullanılabilir. 1 yaşını geçtikten sonra ihtiyacına göre hazır mamayı kesebilir ya da arttırabilirsiniz.
Bebekler devam sütünü 3 yaşına kadar kullanabilirler. İlk 6 ay 1 numara, 6-9 ay 2 numara, 9-12 ay 3 numara, 1-2 yaş 4 numara, 2 yaşından sonra ise 5 numara mama kullanılabilir.
Her 30 ml su için 1 ölçek Aptamil 1 Bebek Sütü kullanmalısınız. *Aptamil 1 bebek sütü doktorunuzun önerisine göre doğumdan itibaren bebeğinizin 6 ayı dolana kadar kullanılır.
Tamamlayıcı beslenmeye geçilmesi ile beraber anne sütü ile beslemeye de mümkünse 2 yaşına kadar devam edilmelidir. Bebeğinizin yaşına, gelişimine ve sağlık durumuna göre en uygun mamayı doktorunuz size önerecektir.
Mamanın tamamı bitmemiş ise kalan mamayı kullanmayın, dökün. Yenmemiş mama oda ısısında 1 saat beklediyse atılmalı yerine yenisi yapılmalıdır. Hazırlanmış ama bebeğe içirilmemiş formül mama buzdolabında 24 saat kadar saklanabilir. Mamaya fazladan su katmayın.
İlgili 22 soru bulundu
Hazırlanmış ürünü ise 1 saat içerisinde bebeğinize yedirmeli ya da içirmelisiniz. Kuru ve serin bir yerde saklamalı, direk güneş ışığına maruz bırakmamalısınız. Kavanoz ürünlerini ise kuru ve serin bir yerde saklamalısınız. Kavanoz kapağını açıldıktan sonra 48 saat içinde tüketilmeli.
Açılan akıllı kutu kapağın ortasından bastırılıp, tam kapandığından emin olunmalıdır. Karton kutu kullanıyorsanız arzunuza göre ürünü folyosundan çıkarıp temiz cam bir kavanozda muhafaza edebilirsiniz. Hazırlanmış ürün 1 saat içinde tüketilmelidir.
Biberon, tercihen 1 yaş sonrası bardak kullanımına geçerek bırakılmalıdır. Ayrıca 1 yaş sonrası gece beslenmesinin de kesilmesi önerilir. Böylece biberon kullanımı daha da azalmış olur. Gün içinde biberonla sadece süt, su ve meyve suyu verilmelidir.
Bebeğin gece iyi uyuması için uyumadan önce muhallebi verilmesi ya da gece beslenmesinde cicibebe ilave edilmiş devam sütü / inek sütü verilmesi söyleniyor. Anneanneler, babaanneler, komşular ve hatta arkadaşlar söz birliği etmişcesine bunu öneriyor.
2 yaşındaki bebeğin kilosu ve boyu, cinsiyetine göre farklılık gösterir. 24 aylık erkek bebeklerin kilosu ortalama 12,5 kilogram, boyu ise ortalama 88 santimetredir. Aynı yaştaki kız bebeklerde ise kilo ortalama 11,9 kilogram ve boyu ise 86,8 santimetredir.
Mamayı azaltmadan önce bebeğinizin kilosunu kaydedip mamayı azaltmaya başladığınızda 3-7 gün aralarla aynı şekilde ağırlık kontrolü yaptırın. Mama miktarını kademeli olarak azaltın. Mama miktarını birkaç güne bir aldığı total miktardan 30 ml olacak şekilde azaltın. Bu süreçte emzireme sayısını giderek artırın.
0-12'nci aylar arasında inek sütüne başlanmaması önerilir. 1 yaşından sonra bebek, inek sütünü sindirmeye hazırdır. Fosfor, kalsiyum ve çinkodan zengin olan inek sütü bebeğin diş, kemik sağlığı ve kas gücü için önemli bir besin kaynağıdır.
Detaylı Ürün Açıklaması Aptamil 1 Bebek Sütü, anne sütü ile beslemenin mümkün olmadığı durumlarda doktor tavsiyesiyle 6. aya kadar kullanılabilir. * Aptamil 1 Bebek Sütü 'nün 250, 350, 800, 900, 1000 ve 1200 gramlık paketleri bulunmaktadır.
Formül mama ile devam sütü arasında aslında hiç fark yok. Her iki ürün de aynı sadece farklı şekilde adlandırılıyor. Devam sütü almaya karar verdiyseniz 1, 2 ve 3 gibi farklı numaralarda ürünlerle karşılaşabilirsiniz.
*Bebek ilk günler 30 cc (2 yemek kaşığı ) *6. Ayda 180 cc (1 çay fincanı ) *1 yaşında 240 cc ( 1 su bardağı )
0-2 yaş arasında akşam uykusuna yatış saati genellikle 18:30-19:30 civarında, 2-4 yaş arasında ise 20-20:30 civarında olmalıdır.
21-36 ay arası çocukların büyük kısmı günde 1 kez yarım saat ile 3 saat arası öğlen uykusuna ihtiyaç duyarlar. 2 yaşında günde 10-12 saat uyurlar. Oyun çağı çocukları ise gün içinde 12-14 saat uyur. 1-3 kez gündüzleri uyurlar; ancak bunun akşam uykusuna yakın bir dönemde olmamasına özen gösterilmelidir.
Genellikle 6'ncı aydan sonra gece uyandırıp beslenme zorunluluğu ortadan kalkar. Bazı görüşlere göre ise 3 aydan sonra gece beslenme ihtiyacı kalmaz, gece uyanmadığı zaman uyandırıp beslemek gereksiz. Bu ihtiyaç yaygın olmasa da 9'uncu aya kadar da uzayabiliyor.
Yukarıda belirttiğim şekilde bir gündüz beslenmesi düzeni olan 1 yaşındaki bir çocuk gece aç kalmaz. Çocuk uyumadan önce süt içmeye çok alışmışsa yarım saat önce sadece anne sütü ya da devam sütü verilebilir (içine bisküvi katılmamış). Yalnız biberonuyla yatmasına izin verilmemelidir.
Eğer karşı çıkarsa aşamalı olarak sütü azaltın. Her 2 gecede 1 biberonun içindeki sütü 25-30 ml azaltarak içine su ekleyin. Biberondaki süt 50 ml kaldığında artık sadece bardaktan su vermeyi teklif edebilirsiniz. Suyu biberondan vermemeye dikkat edin.
Anne sütünün sindirimi kolaydır ancak bebeklerin mide kapasiteleri küçük olduğu için az ve sık beslenir. Bu nedenle de gece acıkmaktadır. Eğer bebek gece kendiliğinden uyanmıyorsa 2-3 saatte bir bebeği uyandırıp emzirmek gerekebilir.
Mama hazırlamak için su önceden kaynatılıp yaklaşık 50 dereceye kadar ılıtılmış olmalıdır. Hazırlanan mamayı bebek tamamen bitirmezse buzdolabında 1–2 saat bekletip sıcak suya biberonu oturtup ılıştırarak veya mikrodalga fırında ılıtılarak tekrar verebilirsiniz.
Anne sütüne yakın içeriği ile bebeğin gelişimine katkı sağladığı bilinen bu mamayı kullanan anneler memnun kaldıklarını söylüyor. Bebeklerinin boy ve kilo gelişimlerinin iyi olduğunu ve hastalanmadıklarını söylüyorlar. Aynı zamanda tadı da anne sütüne yakın olduğundan bebekleri severek içtikleri için oldukça memnunlar.
Anne sütüne en yakın mama olarak bilinir bu arada. Bebek mama karşılaştırma yaptığımızda da gördüğünüz üzere Aptamil'in daha iyi olduğunu görebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri