(7) Güz ve/veya bahar döneminde kayıt yeniletmeyen (pasif) öğrenciler yaz okulundan ders alabilirler. MADDE 5 – (1) Yaz okulu kayıtları, Fakülte Kurulu tarafından belirlenen tarihler arasında yapılır.
Yaz okuluna güz ve bahar dönemi kayıt yenileten veya yeniletmeyen bütün öğrenciler girebilir.
Duyurulan yaz okulu kayıt tarihleri arasında kayıt yaptıramayan öğrenciler; sonradan yaz okulu kaydı için herhangi bir hak iddia edemez, rapor dâhil mazeret ileri süremez ve yaz okulu hakkını kaybeder.
b) (Değişik:RG-17/5/2016-29715) Yaz okulunda öğrenciler; alt yarıyıllara ait hiç almadıkları, alıp da sınavına girme hakkı elde edemedikleri, alıp da başarısız oldukları veya AGNO'larını yükseltmek istedikleri dersleri alabilir.
II ve Blok Uygulama dersleri, yaz okulunda alınabilir. okulundan ders alamazlar. talepleri dikkate alınmaz. derslerden en fazla 5 (beş) ders seçebilirler.
İlgili 32 soru bulundu
(7) Güz ve/veya bahar döneminde kayıt yeniletmeyen (pasif) öğrenciler yaz okulundan ders alabilirler.
Kayıt yeniletmeyen öğrenciler de başvurabiliyor
Bu durum; pasif durumdaki öğrencilerin de yaz okuluna kayıt yaptırabileceği anlamına geliyor. Bu öğrenciler her hangi bir güz veya bahar döneminde tekrar kayıt yenilediklerinde aktif öğrenci olacaklar ve yaz okulunda başarılı oldukları derslerden sorumlu olmayacaklar.
Öncelikle yaz okulunda istediğiniz dersi alabilirsiniz, dersi alıp kalmış olmak ya da hiç almamış olmak, ya da dersin bir ön koşulunun olması yaz okulunda sorun olmaz. Dersi alacağınız üniversite size o dersi veriyorsa alabilirsiniz. 2.
Yaz okulunda devamsızlıktan kaldığım dersi alabilir miyim? Yaz okulunda devamsızlıktan kaldığınız, nottan kaldığınız veya hiç almadığınız dersleri alabilirsiniz. Bu konuda kısıtlama yok.
Cevap 6 - Yaz Okulunda bir dersin açılabilmesi için gerekli en az öğrenci sayısı; önlisans/lisans programlarında 20'nin, lisansüstü programlarında 2'in altında olamaz. Eğitim-öğretimin bireysel veya küçük gruplarla yapılmasının zorunlu olduğu hallerde öğrenci sayısı sınırlanmaz.
6.Yaz Okulunda açılan derslere sonradan kayıt yapılabilir mi? Açılmış kesinleşen derslere olan sonradan kayıt yaptırılabilir.
Yaz okulu kayıt süresi uzatılmayacaktır. Belirtilen tarihler arasında her ne sebeple olursa olsun, Yaz Okulu ücretini ödemeyen öğrenciler, 2022-2023 Öğretim Yılı Yaz Okulu kayıt hakkını kaybeder. Öğrencilerin yaz okulunun yapıldığı öğretim yılı bahar dönemindeki öğrencilik statüsü değişmez.
14) Yaz Okulunda alınan bir dersten öğrenci kalmış ise bu ders öğrencinin Genel Not Ortalamasını etkiler mi? Yaz öğretiminde alınan tüm notlar genel not ortalamasına dâhil edilir.
1- Yaz okuluna güz ve bahar döneminde kayıt yenileten-yeniletmeyen, yarı yıl fark etmeksizin tüm Açıköğretim Sistemine göre öğretim yapan Fakültelerin öğrencileri kayıt yaptırabilir. 2- 2018-2019 öğretim yılında son kez yapılacak üç ders sınavına girme hakkı bulunan öğrenciler isterlerse yaz okuluna başvurabilirler.
Yaz okulu öğretim süresi 25 öğretim gününden az olmamak üzere en az beş haftadır. Bu süre 35 öğretim gününden az olmamak üzere yedi haftaya çıkarılabilir. Yaz okulu sonu sınavları bu sürenin dışındadır.
Daha önce aldığım bir dersi yaz okulunda aldığımda devam zorunluluğu var mıdır? Evet, vardır. Bir dersin bulunduğu eğitim-öğretim döneminde devam zorunluluğunun yerine getirilmiş olması bu dersin yaz döneminde devam zorunluluğunu ortadan kaldırmaz.
Bir dersten devamsızlıktan kalan öğrenci bu dersin bütünleme sınavına girebilir mi? Hayır.
Üniversitede devamsızlıktan kalırsanız, o dersten başarısız sayılacaksınız. Buna bağlı olarak da o dersi tekrar almak zorundasınız. Bu yüzden devamsızlıktan kalmamaya özen göstermenizde fayda var. Eğer, son sene kalırsanız, okulu 1 sene uzatabilirsiniz.
Evet.
AÖF'de ders geçme notu 35 puan olarak belirtilmiştir. 35 puanın altında kalan her not FF harfi ile gösterilir. AA ile CC arası "Geçer" notudur. CD ile DD arası "Koşullu Geçer" notudur; Genel Not Ortalaması 2,00 ve üzerinde ise bu derslerden geçer, altında ise akademik yetersizlik uyarısına göre işlem yapılır.
Öğrenciler istedikleri takdirde, aynı yaz dönemi içerisinde ikiden fazla üniversitede aynı anda yaz okulu yapamazlar. 3. Diğer üniversitelerden alınan derslerin notları Üniversitemizin kredili sistemdeki harf notuna çevrilerek öğrencinin transkriptine işlenir.
“Pasif öğrenci, kayıtsız geçirdiği yarıyıllara ait öğrenim ücretinin üçte birini ve kayıt yaptırılacak yarıyıla ait ÖSYM bursluluk oranlarına göre hesaplanmış öğrenim ücretinin tamamını ödemek koşuluyla ertesi yarıyıl başında kaydını yenileyebilir.”
2015-2016 Eğitim Öğretim yılı Bahar yarıyılında ders kaydı yapan öğrenciler Öğrenci Bilgi Sisteminde "Aktif", ders kaydı yapmayan öğrenciler ise "Pasif" olarak gözükecek, bilgileri YÖKSİS'e bu şekilde aktarılacaktır. Öğrenim durumu "Pasif" olarak gözüken öğrenciler, öğrencilik haklarından yararlanamayacaklardır.
Pasif Öğrenci Derse Girebilir mi? Pasif öğrencilerin derslere girmesi, üniversitelerin yönetmeliğine aykırıdır. Pasif statüdeki öğrenci, üniversitenin derslerini alamadığı gibi, üniversitenin kütüphane ya da diğer öğrenci hizmetlerinden de çıkarılabilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri