Çiğ sütü derin bir tencere içine alın ve orta ateşte kaynatın. Kaynadığında üzerinde bir kabuk oluşana kadar bekleyin. İyice kaynayan sütü ocaktan alın ve üzerini kapatarak 1 gece dinlendirin. Ertesi gün, sütün üzerinde oluşan kaymakları cam kavanoza doldurun ve buzdolabında muhafaza edin.
Buzdolabında soğutulmuş 300 ml (1,5 su bardağı) sütü ve 50 g yumuşak margarini derin bir çırpma kabına alın. Üzerine toz karışımı ilave edin ve önce düşük sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Hazırladığınız kremayı bekletmeden kullanın.
İnek sütü kreması, emülgatörler (yağ asitlerinin mono ve digliseritleri), kıvam arttırıcı (Sodyum aljinat ve karragenan; yenilebilir deniz yosunu özlerinden elde edilmiştir). En az %30 süt yağı içerir. Sütte doğal olarak bulunan süt şekerini içerir.
Krema, sütün homojenize edilmesi işleminden önce yüzeyinde biriken yağ tabakasının toplanması ile elde edilir. Bu nedenle yüksek oranda yağ içeren bir bileşendir. Paketli kremalar farklı yoğunluklarda ya da formlarda hazırlanabilir.
İlgili 45 soru bulundu
Her süt kaynatışınızda bir kabın içine kaymakları toparlayın ve buzdolabında dondurun. Oda sıcaklığında buzlarını çözdürüp, çırpıcı yardımıyla hafifçe çırpın. Çok çırparsanız tereyağı elde edersiniz, az çırparsanız süt kreması. Tarifimizde detaylı olarak süt kaymağını nasıl elde edeceğinizi anlattık.
1 fincan tuzsuz kaju fıstığını birkaç saat suda bekletin. Kabuklarını ayıklayın ve ¾ su bardağına biraz tuz ekleyerek çırpın. Pürüzsüz hale gelene kadar bu işleme devam edin ve gece boyunca buzdolabında bekletin. Bu kremayı soslarınızda ve çırpılmış tatlılarınızda kullanabilirsiniz.
Un ve nişastayı eleyerek derin bir kap içerisine ekleyin. Üzerine yumurta, süt, şeker ve vanilya özütü ekleyerek mikserle karıştırın. Krema harcını ocağa alın ve kısık ateşte devamlı karıştırın. Kıvam aldığında ocaktan alın ve içerisine tereyağı ilave edin.
Az yağlı krem (ya da süt) iyi kırılmaz, daha yüksek yağlı krem daha kararlı bir köpük üretir. Krem genellikle bir çırpıcı, elektrikli veya el mikseri, veya bir mutfak robotu ile çırpılır. Çırpılmış krema genellikle şeker, vanilya, kahve, kakao, çikolata, portakal vb. ile tatlandırılır.
Sıvı kremanın en çok kullanılan tarifleri ise sıvı kremalı tatlılar ve pastalardır. Özellikle yaş pastalarda kullanılan kremaların, cheesecakelerin, milföylü tatlıların, trileçelerin, sıvı kremalı sütlü tatlıların mutlaka olması gereken malzemesidir. Yoğun süt yumuşaklığıyla tariflere eklendiği anda lezzetini katlar.
Hazır paketlerde satılan sıvı krema, çorba, makarna, et ve tatlı tariflerinde kullanılarak yemeğin lezzetini arttırmaktadır. Özellikle ağır yemeklerin tadını hafifletmek ve aroma katmak amacıyla kullanılır.
Pişirmeden hazırlayacağınız bu kremayı özellikle doğum günü pastalarında rahatlıkla kullanabilirsiniz. 50 gr. yumuşak margarin veya tereyağ ve 1.5 su bardağı soğutulmuş süt ile iyice karıştırılarak yapılır.
50 g yumuşak margarin veya tereyağ ve 300 ml (1,5 su bardağı) soğutulmuş süt ile çırpılarak hazırlanır.
Tereyağını eritip unu ekleyin ve rengi sararıncaya kadar kavurun. Et suyunu azar azar ekleyip karıştırın. Muhallebi kıvamına gelince krema, tuz ve karabiber ekleyip 1 dakika kaynatın ve ocaktan alın.
Pastacı Kreması İçin; orta boy derin bir tencere içine 1 adet yumurta kırın. Üzerine 1 yemek kaşığı nişasta, 2 yemek kaşığı un ve 2 yemek kaşığı toz şeker koyun. Son olarak karışım üzerine 2 su bardağı süt dökün. Tel çırpıcı yardımı ile iyice karıştırın.
Krema, homojenizasyondan önce süt yüzeyinden toplanan yüksek yağ içeriğine sahip kaymak veya süt ürünü. Homojenize olmayan sütte daha az yoğunluktaki yağ yavaşça yukarıda toplanır. Sanayide bu süreç krema makinesi olarak adlandırılan ve santrifüj gibi merkezkaç kuvveti yardımıyla çalışan bir makineyle hızlandırılır.
Öncelikle un, tuz, yumurta sarısı ve limon suyu güzelce karıştırılır. Sonra mikserle azar azar süt ilave edilerek mikserin en yüksek devrinde 10 dakika boyunca çırpılır. Sonra cam bir kaba alınır ve 2 saat boyunca buzdolabında tutulur. Sonra kıvam almış olacak kullanabilirsiniz.
Tencereye kuru malzemeler alınır ve süt yavaş yavaş eklenir. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirilir ve arada bir karıştırarak soğumaya bırakılır. Soğuduğu zaman 2 paket toz krem şanti eklenip mikserle on dakika çırpılır. Yaş pasta için kullanılabilir veya puding gibi de yenilebilir.
Kreması için; süt, un ve tuzu çırpalım ve sürekli karıştırarak 3-4 dakika pişirelim. Kıvamı ne sulu ne katı olacak. Hafif akışkan kıvamlı olması gerekiyor. Haşladığımız makarnayı bir sudan geçirip, içine kremayı ve mantarlı iç harcımızı ilave edip karıştıralım.
Örnek olarak; kremanın yağ oranı % 40 isteniyorsa; 100 lt sütten (3,6-0,1) / 0,40= 3,5/0,40= 8,75 kg krema alınır. edilir.
Püf Noktası:
Kremayı eklerken yavaş yavaş eklemelisiniz. Yahut bir kaseye çorbanın suyundan alarak, içerisine kremadan ekleyip, kremanın ılımasını sağlayabilirsiniz. Böylelikle kremanızın kesilmesinin önüne geçmiş olursunuz.
Yoğurt eklenip yoğunlaşana kadar çırpılır. Sırasıyla süt, nişasta ve tuz eklenir. Bir müddet daha çırpılır. Pişirmeye gerek yok zaten çorba veya yemeğin içinde pişecek.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri