Hazırlık Sınıfında ilk yıl başarısız olan öğrencilerimizin I. Öğretim Programına kayıtlı olsa dahi harç ücreti ödemesi gerekmektedir.
HAZIRLIK SINIFI Okuyacak İkinci ve Uzaktan Öğretim Öğrencileri Kayıtlı Olduğu Fakültenin Katkı Payını/Öğrenim Ücretini Öder. Üniversite HAZIRLIK Sınıfında İKİ Öğretim Yılı geçiren (YABANCI DİL HAZIRLIK, BİLİMSEL HAZIRLIK, ZORUNLU HAZIRLIK GİBİ...) Öğrencilerin 2. yılları EĞİTİM SÜRESİNDEN Sayılacaktır.
Katkı payı/Öğrenim ücreti zamanında ödenmezse ne olur? Katkı payı zamanında ödenmezse öğrenci kayıt yaptıramaz ve o yarıyıl öğrenim hakkını kaybeder. İlgili döneme ait katkı payını ödemeyen öğrenciler o dönem için öğrencilik haklarından yararlanamaz ve herhangi bir işlem yaptıramazlar.
1-Birinci öğretim programlarında program süresini aşmış olan öğrenciler katkı payı öder. 2- Bir Yükseköğretim Programına kayıtlı iken ikinci bir Yükseköğretim Programına (Çift Anadal Programları hariç) kayıt yaptıran öğrenciler Katkı Payı/Öğrenim ücreti öderler.
Hazırlık sınıfı öğrencilerinin Ders Kaydı yapmasına gerek yoktur.
İlgili 27 soru bulundu
Cevap: Üniversiteye ilk defa kayıt yaptıran öğrenciler, ön kayıt sistemi üzerinden ya da Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından hazırlanan matbu dilekçe/form kullanılarak başvuru yaparak isteğe bağlı hazırlık sınıfına yerleştirilmek istediklerini beyan ederler.
Hazırlık sınıflarında haftada kaç saat ders verilmektedir? Tekrar grupları haricinde, A2, B1, B1+, B2, B2+ ve C1 seviyeleri için haftada 23 saat yüz yüze ders verilir.
Kayıt yaptırmadığı için öğrencilik haklarından yararlanmayanlar, daha sonraki dönemlerde kayıt yaptırmaları halinde, öğrencilik haklarından yararlanmadığı döneme ait katkı payı/öğrenim ücreti ödemez.
Katkı payı / öğrenim ücretinin zamanında ödenmemesi durumunda öğrenci ders kayıtlarını yapamaz ve yatırmadığı dönemin öğrenim hakkını kaybeder. İlgili dönemin öğrencilik haklarından yararlanamaz. Bu süre öğrenim süresinden sayılır.
Öğrenim ücreti ödemekle yükümlü öğrenciler ücret ödemelerini, ÖSYM tarafından merkezi olarak yerleştirildikleri yükseköğretim kurumuna yapacaklardır. ÖSS veya eşdeğeri sınavlarla kayıt olan öğrenciler önceki programlarında almış oldukları bazı dersleri programlarına saydırarak bazı derslerden muaf olmaktadırlar.
8.İsteğe bağlı hazırlık sınıfına kabul edilen öğrencilerin ders kaydı yaptırmalarına gerek yoktur. Bu öğrencilerden ikinci öğretim bölümlerine kayıt yaptıranların, kayıt yaptırdıkları bölümlerine ait öğrenim ücreti (harç) ödemeleri yeterlidir.
Üst üste sekiz (8) dönem katkı payı veya öğrenim ücretinin ödenmemesi ile kayıt yenilenmemesi nedeniyle YÖK kanunun 44/C maddesi kapsamında yetkili kurullarının kararı ve Yükseköğretim Kurulunun onayı ile öğrencilerin ilişikleri kesilebilir.
EĞİTİM HABERLERİ
Karar, Resmi Gazete'de yayımlandı. Öğrencilerin üniversite öğrenimi için ödediği harç miktarına yüzde 36 oranında zam yapıldı. Harç ücretleri; tıp fakültesinde 706 liradan 961 liraya, hukuk fakültesinde 374 liradan 509 liraya, diş hekimliği ve eczacılık fakültelerinde 590 liradan 804 liraya çıktı.
Hazırlık Sınıfında ilk yıl başarısız olan öğrencilerimizin I. Öğretim Programına kayıtlı olsa dahi harç ücreti ödemesi gerekmektedir.
Fakat programın eğitim süresi aşıldığı andan itibaren her dönem için üniversitenin belirlediği tarihler arasında 1. öğretim harç taksidi ödenmelidir. Örneğin, bir lisans öğrencisi 4. yılını tamamladığında eğer alttan dersleri olduğu için okulu uzatırsa güz ve bahar döneminde harç taksiti öder.
İngilizce Hazırlık Programı'nın süresi nedir? İngilizce Hazırlık Programı'nda normal eğitim süresi 1 (bir) akademik yıl, azami eğitim süresi 2 (iki) akademik yıldır.
Öğrenciler, her yıl öğretim birimlerinin özelliğine göre Cumhurbaşkanı Kararı ile belirlenen ve Üniversitemizce ilan edilen miktardaki katkı paylarını, yılda iki kez akademik takvimde belirtilen katkı payı/öğrenim ücreti yatırma ve kayıt yenileme tarihlerinde yatırmak zorundadırlar.
Yukarıda belirtilen Cumhurbaşkanlığı Kararına istinaden, 2023-2024 güz döneminde Üniversitemiz harçlar hesabına öğrenim ücreti yatıran öğrencilerin paraları iade edilecektir.
Ücretin yatırıldığı ilgili banka şubesinden veya internet bankacılığı üzerinden dekont alınabilmektedir. İade İşlemi Süreci Nasıl İşlemektedir? Harç iade başvurusu yapacak öğrenci, iade dilekçesi ve eki banka dekontunu öğrenim gördüğü Bölümün Öğrenci İşleri Birimine verir.
❖ 1.öğretim öğrencileri harç ücreti ödemez.
Türkiye Burslusu kapsamında Üniversitemize yerleşen fakat herhangi bir nedenle bursu kesilen öğrenciler bursu kesildikten sonra yabancı uyruklu öğrenciler gibi öğrenim harcı öderler.
İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ""Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, üniversite harçları geri getirildi. İkinci öğretimin yanı sıra artık birinci öğretim öğrencileri de harç ödeyecek." iddiası doğru değildir.
Zorunlu Hazırlık eğitiminde normal eğitim süresi 1 (bir) akademik yıldır. Bu bir yılın sonunda başarılı olan öğrenciler takip eden akademik yılın başında Üniversite'deki programlarında derse başlarlar; başarılı olamayanlar ise bir yıl daha hazırlık eğitimi almalıdırlar.
Zorunlu hazırlık programında bir öğrencinin eğitim süresi en fazla 2 (iki) yıldır. İsteğe bağlı hazırlık sınıfı eğitimi ise 1 (bir) eğitim-öğretim yılı (Eylül-Haziran) sürer; tekrar edilemez, ek süre tanınmaz.
hazırlık programlarında devamsızlık hakkı dönemlik 46 saattir. 47 saat ve üzeri devamsızlık yapan öğrencilerimiz hazırlık programında başarısız olmuş sayılırlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri