HDD'ler hareketli yapıları nedeni ile ortalama 5 yıl gibi bir süre hayatta kalabilir. Bu sürenin sonunda sektör hataları gibi veri işlemede tutarsızlıklar ortaya çıkabilir. Öte yandan yeni nesil SSD sürücüler için ortalama 10 yıl gibi bir ömür biçilir.
Harici hard disklerin ömrü, 5-10 yıl arasında değişebilir.
Herhangi bir şekilde hard disk, yüksek voltaj elektriğe maruz kaldığında diskte bozulma sorunu meydana gelebilir. Diskin kendi korunaklı dış yapısı bulunsa da, yere düşmesinden kaynaklı olarak sorunlar oluşabilir.
Bilgisayarınızda düşük performans hissediyorsanız, programlarda geç açılma, dosyaları veya uygulamaları aratırken ani yavaşlamalar bunun başlıca Hard Disk Bozulması nedenleri arasında gelir. Bilgisayarlarımız gün içinde kısa süreli ve nadir şekilde donmalar veya çökmeler yaşayabilir.
Yakın tarihli bir çalışmada SSD'lerin ömrünün yaklaşık 10 yıl olduğu belirlendi ki bu fena bir süre değil.
İlgili 19 soru bulundu
SSD'nizi sıfırlamak ya da biçimlendirmek için yola çıktığınızda tüm verilerin silineceğini bilmeniz gerekir. Bazı durumlarda silinen veriyi geri getirmek mümkün olsa da çoğunlukla bu işlem geri alınamaz. Bu nedenle, SSD sıfırla işleminden önce verilerinizi harici bir diske yedekleyerek işleme başlayabilirsiniz.
Düzenli toz temizliği yapmak. Kaliteli virüs koruma programları kullanarak, düzenli virüs taramaları ve temizlemesi yapmak. Voltaj koruyucu cihazlar ve kesintisiz güç kaynakları kullanmak. Prizlerin topraklı ve sigortalı olması
Hdd tamir edilmez sadece içindeki bilgiler kurtarılabilir.
Hard disk plaka ve okuyucu ucu zarar gören hdd tamiri yapılamamaktadır. Hasarlı harddiskten sadece veri kurtarma işlemi yapılmaktadır. Tamir ile çalıştırılan hdd plak ve iç hasarlarından dolayı kısa zaman içersin de tekrar bozulacağından dolayı onarımı yapılmamaktadır.
Zarar gören hdd bozulduğundan dolayı bilgisayar tarafından görmemektedir. Ayrıca elektrik gidip gelmesi yüksek voltaj sorunundan dolayı taşınabilir harici harddisk veya sabit harddisk zarar görebilmektedir. Bozuk disk profesyonel müdahale ile içerisindeki dosya kurtarma işlemi yapılmaktadır.
Kafa Vuran Hard Disk Tamir Edilir Mi? Kafa vuran hard disk tamir edilebilir lakin bu durum hard diskin yeniden eskisi gibi çalışacağı anlamına gelmemektedir. Tamir işleminin esasında, hard diskiniz ile uyumlu yeni okuyucu uç takılır ve sadece içerisinden verileriniz alınabilir.
Bilgisayarların harddiskinde sorun var ise dosyaları açıp kapatırken ya da programları başlatırken uzun süre beklemek gerekir. Bunun yanı sıra donma ve sistemin tamamen çökmesi, sürekli olarak yeniden başlatma ya da kapanması gibi pek çok belirti vardır.
Megapat. Manyetik diskteki sektörler zamanla yıpranır ve bu sektörlere veri yazmak, veri okumak ve verilere erişmek güçleşir. Yıpranmış sektörlere veya okunamaz sektörlere disk okuyucu kafası geldiği zaman bu sektörler harddiske epey zaman kaybettirir. Bunun gibi gecikmeler disk performansını genel olarak yavaşlatır.
Bilgiler Hard diskte manyetik diskler üzerinde saklanırken RAM da çipler üzerinde saklanır. RAM geçici hafıza (elektrik kesilince içeriği silinen), Hard disk ise kalıcı hafızadır. HDD Performans Kriterleri Dönüş Hızı: ➢ Plakların dönüş hızıdır ➢ rpm (rotate per minute) şeklinde ifade edilir.
DVD sürücüsünün yerine özel bir hazne ile harddisk takılarak, laptopta iki harddisk kullanılabilir. Kaç tane alabileceğiniz, bilgisayarınızdaki anakart üzerinde bulunan harddisk girişlerine bağlıdır.
Hard diskte yer alan verilerin kurtarılabilmesi için profesyonel destek gerekir. Tam olarak uzmanlığı bulunmayanların hard disklere müdahalede bulunması, geri dönüşü olmayan sonuçlara yol açabilir. Bu nedenle verilerinizin kurtarılmasını istiyorsanız mutlaka teknik destek almalısınız.
Arızalı okuyucu başlıkları, (Kafa Vurma Sesi) harddisk plakalarına çarpar, eğer şansınız varsa plakaları çizmez, şansınız yok ise hasarlı durumda iken sürekli harddiski çalıştırdıysanız plakaları çizer. Bu durumda plakaları çizilmiş bir harddiskten veriler kurtarılamaz.
Bozuk Sabit Diski Onarmak İçin Tam Disk Denetimini Çalıştırın. Bu PC veya Bilgisayar'ı açın, sabit diske sağ tıklayın ve Özellikler'i seçin. Araçlar > Hata denetimi sekmesi > Şimdi Denetle'ye tıklayın. Yerel diski denetle'yi seçin ve Başla'ya tıklayın.
Windows komut sistemini açtıktan sonra, ''chkdsk C: /r /f'' komutunu yazmalı ve ardından ''Enter'' tuşuna basmalısınız. Komut verirken yazdığınız ''C'' harfi, Windows diskinizin harfi olacaktır. Bu noktada onarım yapmak istediğiniz diskin ve bölümün baş harfini doğru ve eksiksiz bir şekilde yazmanız gerekmektedir.
ssd normal harddisklerden farklıdır. SSD disklerin sadece kart devresi tamir yapılabilmektedir. SSD tamiri yapılarak veri kurtarılması mümkün olmaktadır. Öncesinde bozuk ssd disk tamiri için analiz yapılır ve dosya kurtarım durumu tespit edilir.
SSD daha düşük güçlerle çalıştığından dolayı ısı konusunda avantajlıdır. Üstelik bir hareket olmadığından dolayı ısınmayı arttıracak bir durum söz konusu değildir. Daha az ısı daha yüksek performans sunar. Ancak HDD modellerinde plaka hareketleri ile birlikte ısınma meydana gelir.
hayır bulaşmaz eğer hdd'de bir veya daha fazla virüs varsa o virüs(ler) hdd içinde kalırlar ve siz onları açmayana kadar da hiç bir yere bulaşmazlar.
Hız ve dayanıklılık önemliyse, SSD tercih edilebilir. Büyük depolama alanı gerekiyorsa ve bütçe sınırlıysa, HDD daha uygun olabilir. Ayrıca, birçok kullanıcı SSD ve HDD'yi bir arada kullanarak hem hızlı performans hem de büyük depolama alanı elde eder.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri