Muz, üzüm, mango, ananas, greyfurt, yaban mersini, erik, portakal, vişne ve armut gibi meyveler, bu diyette uzak durulması gereken meyvelerdir.
Mandalina, portakal, greyfurt ve limon gibi meyveler C vitamini ve çok miktarda lif içerir. İçerdikleri bol su ve düşük kalori değerleriyle, kilo vermek isteyenler için mükemmel bir tercih olacaklardır.
Diyette meyve tüketiminde zararlı bir etki görülmesinin en önemli etken meyvedeki fruktozun yüksek olmasıdır. Diyette dahi olsa meyve tüketimi aşırı olursa içerisindeki fruktozun obezite, tip 2 diyabet ve metabolik sendrom gibi sorunlara yol açtığı bilinmektedir.
İlgili 43 soru bulundu
Meyveler diyette olan ya da olmayan herkes tarafından belli porsiyonlarla düzenli bir şekilde tüketilmelidir. Çünkü meyvelerin için çok sayıda mineral ve vitamin bulunduğundan vücudun bunlara ihtiyacı vardır. Mevsimine göre çeşitlenen meyveler limitleri aşmadan herkes tarafından güvenle tüketilebilir.
Elma sağlıklı besinler arasında her zaman en üst sıradadır. Besin içeriği yüksek bu meyve kilo alımı da olmak üzere neredeyse tüm sağlık sorunlarına iyi gelir. Lifle doludur ve kalorisi düşüktür. Diyetinize mükemmel bir katkı sağlar. 100 gramı 58 kalori içerir.
Diyette ara öğünlerin baş tacı olan meyveler, sağlıklı ve hızlı zayıflamanın en ideal besinleridir. Hızlı kilo verdiren ve yağ yakıcı özelliği fazla olan lifli besinleri diyette gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz.
Fazla kalorileri almanın en kolay yolu ise yüksek enerjili besinler tüketmektir. Ancak bu besinlerin de sağlıklı olanları tercih edilmelidir. Baklagiller, avokado, yağlı tohumlar, süt ve süt ürünleri gibi yiyecekler, sağlıklı kilo almaya yönelik yiyeceklerden bazılarıdır.
Metabolizma hızını arttıran, yağ yakmaya yardımcı besinlerden destek alabilirsiniz. Hem ara öğünlerde, hem de tatlı krizlerinde imdadımıza yetişen meyveler içerisinde, yağ yakan yapıda bulunanlar tercih etmeniz yararınıza olacaktır.
Bir diyet programı uyguluyorsanız ara öğünlerde tükettiğiniz kuru yemiş ya da kuru meyve gibi gıdalar, açlık hissini ortadan kaldırmak için adeta bir kurtarıcı! Badem, ceviz ya da fındık gibi kuru yemişleri tüketerek hem enerji depolayabilir hem de sindirim sisteminizdeki sorunlara kısa sürede veda edebilirsiniz.
Yaygın iddiaların aksine meyve yemek için günün en iyi zamanı diye adlandırılabilecek bir zamanı yoktur. Yani kişiler günün herhangi bir saatinde yedikleri meyvelerden aynı oranda faydalanabilirler.
Pürüzsüz cilt için: Salatalık (15 kalori / 100gr.)
Bol su ve lif içerdiği için çok düşük kalorili diyette sınırsız olarak önerilir.
Diyet listelerinin vazgeçilmezi olan kepek ekmeği, vücutta depolanmadan dışarı atılır. Bu sayede kilo almanıza neden olmaz. 1 dilim kepek ekmeği 54 kaloridir. Magnezyum, potasyum ve selenyum bakımından oldukça zengin olan keten tohumlu ekmek yüksek oranda lif içerir.
Kilo vermek için mutlaka limon, portakal, yaban mersini, muz, armut, böğürtlen, ahududu, greyfurt, avokado, mango, elma, kayısı, şeftali, erik, kiraz, vişne, karpuz gibi meyveleri tüketmelisiniz.
Türk kahvesi de sade olarak tüketildiği takdir de oldukça faydalı bir içecek olarak ifade edilebilir. Türk kahvesi içmek kilo aldırmaz aynı zamanda zayıflamaya da yardımcı olmaktadır.
Türk toplumunun en çok tükettiği çaylardan biri olan siyah çay, tek başına kilo aldırmaz. 1 fincan çay 1 kalori içerdiği için bu oranın kilo almaya etkisi çok yoktur. Gün içinde 10 bardak çay içseniz dahi yine de kilo almanız beklenmez.
Genel olarak sağlıklı bir kişinin tüketmesi gereken meyve porsiyonunu kadınlar için 2-4 porsiyon , erkekler için ise 3-5 porsiyon olarak düşünebiliriz.
Tam buğday ekmeğinin B vitamini, diyet lifleri ve pek çok vitaminler açısından zengin oluşu diyet besini olmasını sağlıyor. Kahvaltı ve ana öğünler için ekmek tüketmek isteyenler tam buğday ekmeğini tercih edebilir. Sandviç ve hamburger ekmeklerinde de tam buğday ekmeği tercih edilirse; alınacak kalori bir nebze düşer.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri