Ayarlar > Sistem > Ekran'a gidin ve HDR kullanseçeneğinin açık olduğundan emin olun.
Başlat'ı seçin ve ardından ayarları arayın. Sistem > Görüntü > Ayarlar'ı seçin. Üst kısımda, denetlemek istediğiniz ekranı seçin. HDR veya HDR kullan'ı seçin.
Bu terim, Windows cihazlarınıza yüksek dinamik aralık (HDR) içeriği getiren Windows 10'daki özellikleri ifade eder. HDR içeriği, size geleneksel içerik (bazen standart dinamik aralık (SDR) içeriği denir) ile karşılaştırıldığında daha iyi parlaklık ve renk özellikleri sunar.
İlgili 39 soru bulundu
Ayarlar > Sistem > Ekran 'a gidin ve Windows HD Color başlığı altında HDR kullanma seçeneğinin açık olduğundan emin olun.
Monitör HDR özelliğini desteklemektedir. Monitörü Windows 10 kaynağa bağlar ve monitörün HDR özelliğini etkinleştirirseniz monitörde görüntülenen oyun ve uygulama görüntüleri daha parlak ve canlı olacaktır.
Sistem Ayarlar > Görüntü >seçin. Birden fazla ekran varsa, üst kısmında HDR özellikli ekranınızı seçin. HDR Kullan'ı seçin,ardından Diğer seçenekler ( >). Otomatik HDR'yi açma.
Android telefonlarınızda, tabletlerde HDR nasıl açılır merak ediyorsanız telefon modellerine göre farklılık göstermektedir. Birçok Android telefonda kamera açıkken ekranın herhangi bir yerinde HDR simgesi görünecektir. Üzerine dokunarak aktif/pasif arasında geçiş yapabilirsiniz.
HDR ne anlama geliyor? HDR, çok parlak veya çok karanlık sahnelerde içeriğin ayrıntılarını yansıtan bir teknik olan Yüksek Dinamik Aralık anlamına gelir. Kontrast aralığı genişletilmiş bile olsa daha doğal ve gerçekçi bir görüntü sunar.
HDR teknolojisi, karanlık ve aydınlık sahneler arasında daha fazla ayrım sağlar, böylece en karanlık ve en parlak alanlar arasında daha fazla detay görülmesine olanak tanır. Geleneksel görüntüleme teknolojilerine kıyasla, HDR daha geniş bir renk gamı ve daha derin bir renk doygunluğu sağlar.
HDR, yüksek dinamik aralık anlamına gelir. Oyuncular, HDR destekli oyunları yine HDR destekli monitörlerde çok daha keyifle oynayabilirler. HDR içerikler daha iyi renk ve parlaklık aralığı sayesinde kkullanıcılara normal SDR içeriğinden daha sürükleyici ve gerçekçi bir oyun deneyimi sunar.
Bundan yıllar öncesinde yaşıyor olsaydık ve elimizdeki yazılımsal temelli HDR destekli oyunlar, Half-Life 2 ve The Elder Scrolls IV: Oblivion gibi yapımlarla sınırlı kalsaydı, bu soruya yanıtımız “hayır” olurdu. Ancak bugün gelinen noktada, hem oyunlar hem de filmler için HDR destekli bir monitör şart diyebiliriz.
Photoshop'u açın. Dosya > Otomatikleştir > HDR ile Birleştir'i seçin. Bilgisayarınızdan görüntüleri seçin.
Genel olarak, HDR teknolojisi, daha gerçekçi ve canlı renkler sunarak, daha belirgin ayrıntılar sağlayarak, kullanıcıların daha zengin bir deneyim yaşamalarına yardımcı olur. Bu nedenle, HDR özelliği olan bir monitör, hem oyun oynayanlar hem de diğer kullanıcılar için tercih edilebilir bir seçenektir.
HDR fotoğraf çekim modu ile elde edilen fotoğraflarda renk yoğunlukları daha canlı ve yoğundur. Standart fotoğraf çekim modlarında renkler daha parlak ve ışıltılı görünürken, HDR çekim modu karartılmış görüntüden gelen renk yoğunluğunu da kullanarak renklerin daha koyu ve tok görülmesini sağlar.
Bazı iPhone modellerinde, HDR'yi elle de denetleyebilirsiniz. iPhone XS, iPhone XR, iPhone 11 modelleri, iPhone SE (2. nesil) ve iPhone 12 üzerinde Ayarlar > Kamera bölümüne gidin, sonra Akıllı HDR'yi kapatın. Sonra kamera ekranında kapatmak veya açmak için HDR'ye dokunun.
HDR dahildir (sadece HDR modelleri). HDR modellerinde [Ayarlar] — [Görüntü ve Ses] — [Resim] — [Gelişmiş ayarlar] — [Video seçenekleri] içinde [HDR modu] öğesi vardır.
Yüksek dinamik aralık anlamına gelen HDR, fotoğrafçılıkta fotoğrafın en aydınlık ve karanlık alanlarındaki ayrıntıları yakalamanın yollarından biridir. Bu teknik özünde aynı sahnenin birden fazla görüntüsünü çekip her birinden en iyi öğeleri almak için görüntüleri birleştirmeyi içerir.
Ekranınız söz konusu olduğunda, HDR içeriğini de destekleyebildiğinden emin olmanız gerekir. HDR uyumlu ekranlar minimum Full HD 1080p çözünürlüğe sahip olmalıdır.
Yüksek Dinamik Aralık anlamına gelen HDR, görüntü ve video içeriğinde, ekran panellerinde ve grafik oluşturmada kullanılan, ışık ve rengin maksimum-minimum değerleri arasındaki farkı artıran teknolojileri tanımlamak için kullanılmakta.
HDR özelliği FPS düşürür mü? Düşürmez.
HDR hem karanlık hem de aydınlık görüntüleri detaylı bir şekilde gösterebildiği için, gün ışığına tekrar çıktığınızda ayarlarınızı senaryodan senaryoya değiştirmeye ve parlaklık seviyesiyle oynamanıza gerek kalmaz. HDR görüntü, performanstan taviz vermeyip görüntü kalitesini arttırdığı için tavsiye edilen bir araçtır.
HDR10, birçok büyük şirket HDR10 protokolünü uyguladığı için çoğu küresel monitör markası tarafından yaygın olarak benimsenen bir standarttır. Blu-Ray Association, HDMI Forum ve UHD Association tarafından ortaklaşa tanımlanan HDR10, HDR video içeriğinin sıkıştırılmış iletimini destekler.
HDR, aşırı uçlar arasında daha geniş bir renk ve açık aralığı ve daha fazla ayrıntı gösterebilir. Renkler HDR içeriğinde daha parlak ve benzersizdir. Buna ek olarak, bir sahnenin parlak bölümleri daha aydınlıktır, bu süre de koyu olabilir, böylece tüm ayrıntıları görebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri