Suyu tencereye koyup sapları içerisine atın. Suyu saplarla birlikte tencerenin kapağını kapatıp yarım saat kaynatın. Soğutup patlıcan saplarını içerisinden alın. 5 gün boyunca hazırladığınız kürü sabah ve akşam aç karnına bir bardak için. Elde ettiğiniz suyu buzdolabında saklayabilirsiniz.
Patlıcan sapı suyu, basur (hemoroit) hastalığında doğal tedavi için kullanılıyor. Patlıcanların sapları kaynatılıp içildiğinde ilaç, ameliyat, lazer gibi yöntemlerin dışında doğal bir tedavi görevi görüyor.
10 patlıcan sapı, 12 bardak su, 1/2 çay bardağı limon suyu, 1 tatlı kaşığı tuz. Hazırlanış: Kesilen patlıcan saplarını bir tencereye alın ve malzemeleri ekleyin. Kaynayıncaya kadar kapağını açmamaya dikkat edin, hatta soğutmak için dahi açmayın.
Patlıcan sapı kürü basur yani hemoroidin çaresi oluyor. Uzmanlar basur riskine karşı ve hastalığın tedavisinde yeşil sap kısımdan hazırlanan bu mucizevi kürü öneriyor.
Nikotin açısından çok zengin olan patlıcan aynı zamanda vücudun nikotinin ihtiyacının yüzde 80'ini karşılar. Aynı zamanda patlıcan saplarının da çöpe atılmaması konusunda uzmanlar uyarıyor. Özellikle de basur hastalığının tedavisinde patlıcan sapı, doğal ilaç olarak öneriliyor.
İlgili 45 soru bulundu
Doktor önerisiyle yaşam ve beslenme alışkanlıklarının edinilmesi; bununla birlikte ilaç kullanımına başlanması ile herhangi bir ilerleme sağlanamazsa skleroterapi, lazer tedavisi, infrared koagülasyon, hemoroidektomi, longo hemoroidopeksi, THD ameliyatı kullanılacak bazı tedavi yöntemleri arasındadır.
İbrahim Saraçoğlu'nun basuru olanlar için önerdiği dereotu kürüyle karşınızdayız. Bu kürü uygulamak için sadece bir tutam dereotu ve bir su bardağı içme suyuna ihtiyacınız olacak. İlk olarak dereotunu parçalayın ve suyu çıkana kadar ezin. Ardından ezdiğiniz dereotunu içme suyuna koyun.
Patlıcan sapı suyu kürünüzü, hem sabah hem de akşam olmak suretiyle aç karna günde iki defa toplamda 5 gün yapmanız gerekmektedir. Bu kürü yerine getirdiğiniz zaman diliminde genel anlamda hemoroid ile bağlantısı bilinen turşu, çilek, acı biber, domates, sirke vb. gıdaların tüketilmemesi lazım gelmektedir.
Hemoroid hastalarının kaçınması gereken hemoroidi tetikleyen yiyecekler : Mandalina, portakal, greyfurt ve limon. Pul biber, isot, kara biber.
A, B1, B2 ve C vitaminlerini barındıran patlıcan sapı, hemoroid, cilt ve saç sağlığı gibi sorunların giderilmesine yardımcı olur ve bağışıklık sistemimizi güçlendirir. Lifli yapısı sayesinde sindirim sistemini düzenleyen patlıcan sapı, A ve B1 vitaminleri sayesinde göz sağlığını destekler.
Ayrıca içerisinde yağ oranı az olduğundan patlıcan sapı kaynatılıp tüketildiğinde zayıflamaya yardımcı olur. Doyurucu etki veren patlıcan suyu, kahvaltıdan önce tüketildiğinde kabızlık gibi yaşam kalitesini düşüren rahatsızlıkları önler. Ayrıca bağırsaklardaki zararlı bakterileri vücuttan atar.
Özellikle patlıcanları közleyecekseniz ve acılarını almak istiyorsanız yüzeyine bıçakla minik delikler açabilirsiniz. Ardından üzerine tuz ilave edip soğuk suda bekletebilirsiniz. Bu şekilde 10-15 dakika kadar suda bıraktıktan sonra sudan çıkarıp kurulayarak közleyip ya da pişirebilirsiniz.
Patlıcan sapı suyu hazırlanırken yemeklik doğranan saplardan faydalanabilirsiniz. Fakat flavonoid antioksidanı en güçlü olan patlıcanların soyulan dış kabuğuna da suda kaynamak üzere kullanmak gerebilir. Eklem iltihapları dahil, daha rahat tuvalete çıkmayı sağlayan patlıcan sapının basura faydaları bulunur.
- E vitamini olan besinler: Şalgam, pancar, ceviz, ay çiçek yağı, badem, zeytin ve balık basur hastalarının tüketebileceği yiyeceklerdir. - Domates, kereviz, yeşilbiber, mantar, kıvırcık, salatalık ve soğan gibi sebzeler basur hastalığına iyi gelen besinler arasında bulunmaktadır.
Acı biber ve bazı baharatlar hemoroid sorunu olan bölgeyi tahriş etmektedir. Acılı ve bol salçalı yiyecekler ile baharatların tüketilmemesi de basura iyi gelmektedir.
Merhemleri tercihen parmakla, anüs içine, masaj yaparak uygulanmalı. Böylece anal genişleme yapılmış yani spazm çözülmüş olur. Yavaş yavaş ödem ve şişlik azalır. Spazm ve ödem çözülünce ağrılar da azalır.
Aşırı baharatlı ve acı tüketimi de basura sebep olmaktadır. Eğer fazla acı tüketiyor ve baharatlı yiyecekler tüketiyorsanız basur ortaya çıkabilmektedir. Bundan dolayı daha az baharatlı ve daha az acılı yiyecekler tüketmelisiniz. Fazla kırmızı et ağırlıklı beslenmek de basura sebep olabilir.
Basur kullanımı kısmi olarak fayda sağlayabilir. Çok yüksek dozlarda olmayacak şekilde bir iki damla su ile karıştırılıp tampon yapılarak bölgenin temizliği sağlanabilir. Aynı zamanda hazımsızlığa da iyi gelen sirkenin içme sularında da bir iki damla karıştırılarak kullanılmasında bir sakınca yoktur.
Proctolog ve Procto Glyvenol ismindeki iki ilaç aynı etken maddeye sahiptir. Kaşıntıyı ve şişliği indirebilen ilaçlar, basura en iyi gelen kremler arasında gösteriliyor. Ağız yoluyla alınabilen Daflon isimli ilaç yine etkili kremlerde olduğu gibi ağrı azaltıcı özelliği sayesinde öneriliyor.
Kesilen patlıcan saplarını bir tencereye alın ve malzemeleri ekleyin. Kaynayıncaya kadar kapağını açmamaya dikkat edin, hatta soğutmak için dahi açmayın. Yeteri kadar soğuduktan sonra buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Hazırladığınız bu karışımı 5 gün boyunca sabah akşam aç karnına için.
Bu bağlamda basur şikayeti olanların; düzenli yoğurt tüketmesi, akşam öğünlerine çorba ilave etmesi ve gazlı içeceklerden de olabildiğince uzak durması gerekmektedir. Keçiboynuzu, papatya çayı ve toz zerdeçal tüketiminin de basura karşı alınabilecek yöntemler olduğu kabul edilmektedir.
Kırmızı kantaron yağının içeriğindeki maddeler virüslere ve zararlı bakterilere iyi gelmektedir. Bu yüzden basur sorunu çeken kişiler de tedavi için kırmızı kantaron yağını kullanmayı tercih edebilir. Kırmızı kantaron yağı basur tedavisinde dışarıdan sürülebilir.
Zeytinyağı doğal bir ödem atıcıdır ve antioksidan özelliklere sahiptir. Dış hemoroidleri tedavi etmek için kullanılabilir. Her gün 1 çay kaşığı zeytinyağı tüketin. Bu, iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olacaktır.
Hastalığın erken evresinde bol sıvı alımı, diyet, ağrı kesiciler, steroid içeren fitiller ve kremler etkilidir. Ayrıca 'oturma banyosu' denilen sıcak su banyosunun yanı sıra kabızlığı olan hastalarda lifli gıdaların tüketilmesi, şikayetlerin azalmasını sağlar.
Basur memesi hastalığında beslenme ve hijyen önemli bir yer tutar. Basur memesinin inmesi için lif içeriği yüksek olan yiyecekler ve zeytinyağlı gıdalar tüketilmelidir. Bunun yanı sıra sıcak su banyosu da basur memesinin inmesine yardımcı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri