Yaz stajı: Eğitim programının ikinci, dördüncü ve altıncı yarıyılını takip eden yaz döneminde yapılan 15 işgününü kapsayan stajdır. İntern uygulaması: Sekizinci yarıyılda zorunlu meslek derslerini başarıyla tamamlamış son sınıf öğrencilerinin yürüteceği eğitim-öğretim programında belirtilen dönem içi uygulamadır.
HEMŞİRELİK (FAKÜLTE) | Zorunlu Staj Var Mı? Uygulamalı derslerin klinik uygulama süreleri ilk üç yıl haftada iki gündür. Ek olarak, ikinci ve üçüncü eğitimöğretim yılı sonunda toplam 10 günden oluşan iki haftalık “Yaz Klinik Uygulama” (yaz stajı) mevcuttur.
a) Hemşirelik Bölümü 1.sınıf dersi olan Hemşirelik Esasları II dersinden başarılı olamayan öğrenciler ilgili derslerin yaz stajını yapamaz. b)Öğrenci, önceki yaz stajında başarısız olduğu dersin yaz stajına devam etmek zorundadır.
b) Hemşirelik Bölümü 3.sınıf dersi olan Yoğun Bakım Hemşireliği dersinden başarılı olamayan, Yoğun Bakım Hemşireliği Yaz Stajını yapamaz. *2018-2019 eğitim öğretim yılından itibaren derse devam zorunluluğu olan tüm öğrencileri kapsar.
MADDE 17 - Yaz Stajı, birinci sınıf sonunda Hemşirelik Esasları dersinde 15 iş günü, ikinci sınıf sonunda İç Hastalıkları Hemşireliği ve Cerrahi Hastalıklar Hemşireliği derslerinde 10'ar iş gününden toplam 20 iş günü ve üçüncü sınıf sonunda Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği ile Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ...
İlgili 18 soru bulundu
Stajyer hemşire nöbet tutar mı? Stajyer hemşireler, hemşirelik eğitimi kapsamında hastane ve kliniklerde kısmi veya tam zamanlı geçici sürelerle görev alan öğrencilerdir. Bu nedenle, stajyer hemşirelerin nöbet tutup tutmayacakları önemli bir konudur.
Zorunlu staj yapan stajyerlere maaş olarak minimum net asgari ücretin %30'u ödenmek zorundadır. Stajyere verilen staj maaşından herhangi bir yasal kesinti yapılmamaktadır.
Yaz stajı: Eğitim programının ikinci, dördüncü ve altıncı yarıyılını takip eden yaz döneminde yapılan 15 işgününü kapsayan stajdır. İntern uygulaması: Sekizinci yarıyılda zorunlu meslek derslerini başarıyla tamamlamış son sınıf öğrencilerinin yürüteceği eğitim-öğretim programında belirtilen dönem içi uygulamadır.
Stajyer hemşirelerin 2023 yılında alacakları net maaş, asgari ücretin aldığı zam oranında etkilenerek, 3.420,60 'e yükseldi. Bu yükselişe göre zorunlu stajları olan hemşire adaylarına, yeni dönem içerisinde ödenecek olan stajyer hemşire maaşları 3.420,60 TL den daha düşük olamayacaktır.
3. sınıf öğrencilerimiz 10 iş günü Hemşirelik Esasları, 10 iş günü İç Hastalıkları Hemşireliği, 10 iş günü Cerrahi Hemşireliği toplamda 30 iş günü zorunlu yaz stajı yapacaklardır.
c) Hemşirelik öğrencileri stajını dâhilî (10 iş günü) ve cerrahi (10 iş günü) birimlerin yataklı kliniklerinde yapmak zorundadır. ç) Öğrenciler stajını ilk iki yılda yapmak zorundadır.
Staj 4. yarıyılın sonundan itibaren başlar. Öğrenciler 4. yarıyıldan sonra (ikinci sınıfın sonunda) en fazla (15) iş günü staj yapabilir. Öğrenciler kalan staj süresini ise 7. dönem başına kadar tamamlar. (3) Sağlık Yönetimi bölümü öğrencileri için staj süresi 20 (yirmi) iş günüdür.
Raporsuz devamsızlık yapan öğrencilerin stajı geçersiz sayılır ve staj tekrarı yaparlar.
Hemşire Maaşı 2023. 6 aylık enflasyon farkı ve 8.077 TL seyyanen zamla birlikte, 1/5 derecesine sahip hemşire maaşı 26 bin 152 TL'ye yükseldi. Bu artış, hemşirelerin emeklerine ve özverili çalışmalarına layık görülen bir ödül niteliğinde.
Yönetmelik gereği öğrencilerimizin en az 30-45 gün staj yapmaları gerekmektedir. Bu 30-45 gün için “iş kazası ve meslek hastalıkları sigorta prim” Siirt Üniversitesi Rektörlüğü tarafından ödenecektir. Dileyen öğrenciler en 30 iş günü tamamlamak kaydıyla daha uzun süre de staj yapabilirler.
Yapılan Ocak zammı ile 2023 Hemşire maaşı 13 bin 115 liraya yükselmişti. 1/4 derecesinde çalışan bir üniversite mezunu bir hemşirenin mevcut maaşı 13 bin 115 lira Temmuz ayında yapılan zam ile birlikte 26 bin 440 lira oldu. Ocak zammından sonra yeni başlayan Hemşire maaşları ortalama 26.440 lira bandındadır.
(6) İntörn öğrenciler staj yaptıkları klinik ile ilgili grup ödevini hazırlayıp klinik sorumlu hemşireye/ebeye bir dosya halinde sunar. (7) İntörn hemşire/ebe günde 8 saat olmak üzere kurumun mesai saatlerine (gündüz mesaisi ve gece nöbeti olmak üzere haftalık toplam 40 saate) uygun olarak çalışır.
CEVAP : Zorunlu işyeri stajı 2. Yarıyılın sonundan itibaren başlar. Öğrenciler 2. yarıyıldan sonra (birinci sınıfın sonunda) bir defada onbeş (15) yada otuz (30) iş günü staj yapabilir. Ayrı yapılan stajlar için ayrı başvuru ve defter doldurmak gerekmektedir.
2. Staj hafta da en fazla 6 işgünü (48 saat) yapılabilir. Stajyer öğrencinin haftada 6 günden (48 saatten) fazla çalışması, fazla mesai yapması veya gece vardiyasında çalışması ek staj günü olarak sayılmaz. Resmi tatil günlerinde staj yapılamayacaktır.
İNTÖRN HEMŞİRELİK UYGULAMASI
“İntörn Hemşireler” bir hemşire gibi hastanede çalışmalar yapmaktadırlar. Üniversitede aldıkları teorik ve pratik eğitimlerinin üzerine direkt olarak hastanedeki uygulamaları da ekleyerek hemşire olarak hastanede çalışmaya hazır olarak eğitilmektedirler.
Ayrıca iç Hastalıkları Hemşireliği dersinin teorik kapsamını almış uygulamasını da yapmıştır. Yaz Stajı II: Yaz stajı II dersi 2. Sınıf Bahar Yarıyılında seçilen bir derstir. Bu stajı seçmiş olan öğrenciler hemşirelik Esasları dersini almış olup temel hemşirelik becerilerini teorik olarak alıp uygulamasını yapmıştır.
Başhemşire olmak için 4 yıllık sağlık bölümlerinden mezun olmak gerekir. Ekstrem durumlarda liseden mezun hemşireler bu göreve getirilebilir. Başhemşireler yöneticilik ve liderlik özellikleriyle ön plana çıkmalıdır. İnsanlarla iyi anlaşan ve iletişim gücü kuvvetli olan kişiler bu görevi yerine getirebilir.
STAJYER MAAŞI 2023 NE KADAR OLDU? Şu an stajyer maaşı 2 bin 542 olarak veriliyor. Söz konusu maaş, yapılan ara zam yüzdesi ile aynı doğrultuda artacak. Böylelikle yeni stajyer maaşının 3 bin 420 TL olması bekleniyor.
Sağlık meslek liseleri, meslek yüksekokulları ve çeşitli fakültelerde staj uygulamasının yapıldığı hemşirelik bölümü mevcuttur. Stajyerlik, mesleki eğitim olarak akademik eğitime dahil edilmektedir.
senede bir ay izinleri var.. genelde 15 tatilde 1 hafta kullanırlar kalanını da yaz tatiline..
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri