Her Araca LPG Takılır mı, Her Araçta Kârlı mıdır? Fosil yakıtlı olarak tabir edilen dizel ya da benzinli motorlara sahip hemen her araca LPG kiti takılabilir. Ancak dizel araçlara LPG taktırmak hem çok maliyetli olduğu hem de istenen verimi sağlamadığı için genellikle tercih edilmemektedir.
Tüp takılmayan arabalar dizel ve elektrikli araçlardır.
Birçok aracın yakıt türü olarak benzin yakıt ve günümüzde elektrik kullanılmakla birlikte fabrika çıkışı LPG'li olan araç modelleri e bulunmaktadır. Bu sebeple de LPG kullanımının araç üzerine herhangi bir olumsuz etkisi bulunmamaktadır.
LPG'li Araçlar Hakkında
Görünüm itibariyle renksiz ve kokusuz olan ürünlerdir. LPG'li olan araçların motorları düzenli olarak kontrol edilmelidir. Çünkü yapılan araştırmalar, LPG'li araçların motorlarının yaklaşık yüzde 10'luk bir kısmının bozulabileceğini ortaya koymuştur.
İlgili 42 soru bulundu
Günümüzde benzinli ya da dizel motora sahip neredeyse tüm binek araçlara LPG takılabilir. Ancak çok güçlü motorlara sahip yarış arabaları ya da arazi gibi özel amaçlar için üretilmiş araçlara LPG kitlerinin takılması bir hayli pahalı olduğu ve aracın performansını düşürdüğü için pek tercih edilmemektedir.
Bir arabaya LPG taktınız ve bir fatura ve bir mühür ile işlemleri tamamladınız. Ama tam olarak bu kadarla da sonuçlanmayacaktır. Para cezasını önlemek için 30 gün içinde LPG sisteminizi ruhsata işletmeniz gerekmektedir. Gecikme durumunda ceza verilebilir.
Oto gaz kullanımı motora zarar verir mi? Hayır. Doğru kalibrasyon ve doğru bir işçilik ile Benzin kullanımına göre motorunuzun ömründe uzama olur. LPG kullanımı ile Motor yağının da ömrü uzamaktadır.
Benzinin LPG'ye göre yakıt tüketiminin %20 daha az olduğu göz önünde bulundurulur ve 1.2lt LPG'nin alabileceği yolu benzinin 1 lt ile aldığını düşünelim. Benzinin ise fiyatı LPG'ye göre %80 daha fazladır.
Aksine motor için oldukça iyi olacaktır. Ancak eski model karbüratör sistemine sahip araçlarda bulunan lpg sistemi ile birlikte araç direkt olarak lpg'de çalışır. Bu araçlar genelde benzinde kullanılmazlar. Ancak aracın sürekli lpg ile çalışması karbüratörün kurumasına sebebiyet verir.
Anketlerin sonucunda ise BRC toplam oyların %27'sini (407 oy) alarak birinci oldu. Kullanıcıların çoğunluğu en iyi LPG markası olarak bu iki marka üzerinde yoğunlaştı. BRC ve Atiker'in toplamda oyların %52'sini aldığı anketlerde diğer markalardan sadece ikisi %10'luk oy oranına ulaşabildi.
LPG li araçta yokuşta çekişi düşüyor soruna yol açacak bir kaç neden vardır bu nedenleri elimizden geldiğince bu yazıda paylaşmak istedik. LPG li aracın performansı düşükse ilk olarak gaz ayarının düzgün olup olmadığını işi iyi bilen LPG ustasına kontrol ettirmeliyiz.
Günümüzde kullanılan ve sürücüler tarafından tercih sebebi olan katkılı otogaz, araçların akaryakıtlarının tıkanmasına sebep olabilir. Tıkanmalar, yakıtın motor bölgesine daha yavaş ulaşmasına yol açar. Yakıtın aracın ilgili bölümüne geç ulaşması ise performans düşüklüğüne yol açar.
Garantili lpgli araç satabldiklerine göre. honda , vw mpı motor en sorunsuz lpg ile uyumlu motorlar. Fiat'ın 1.4 Fire (77 hp) motoruda listeye eklenebilir.
LPG'li Araç 100 km'de Kaç Litre Gaz Yakar? Genel olarak, LPG ile çalışan bir araç 100 km yol yaptığında yaklaşık 5-8 litre LPG tüketebilir. Bu rakam, aracın modeline, sürüş tarzına ve diğer faktörlere göre değişebilir.
Benzin fiyatları, LPG'ye göre daha yüksek olsa da uzun mesafeli yollarda oran hesaplaması yapıldığında LPG daha az tükettiği için LPG'nin daha düşük maliyetli olduğu görülür. Dolayısıyla benzin LPG farkı dikkate alındığında LPG kullanımı tasarruf sağlar.
şehir içi en az 350 km gitmesi lazım... şehir içi en az 350 km gitmesi lazım... genelde şehir içi kullanıyorum en fazla 3 kişi biniyor araca şoförle birlkte.
LPG temiz yanma sağlar. LPG motor içerisindeki pistonların, segmanların, valflerin ve bujilerin aşınmasından meydana gelecek kurşun ya da karbon atığı ortaya çıkartmaz. Motor karterini ya da motorun yanma odalarını kirletmez. Motoru temiz tutar, karbon ve kurum oluşturmaz dolayısıyla motor ömrünü uzatır.
Arkadaşlar bu haldeyken aracı kullanmayalım, benzine alalım ve mutlaka sorunu çözdükten sonra LPG kullanımına devam edelim. Çünkü problemli haliyle araç tekliyorken LPG kullanımı aracınıza supaplarınıza zarar verecektin. Çünkü motor iç ısısını arttıracaktır bu da bize zaman içerisinde motor yapısına zarar verecektir.
Araç beynine yeterli ısı gelene kadar araç benzinde çalışır. Yeterli basınç ve ısı oluştuğunda LPG almaya başlar. Sıralı sistem LPG'li araçta benzin yoksa aracı LPG'de çalıştırmak da mümkün.
Emniyetten LPG'yi ruhsata işlemek için iki yaprak ruhsat alınıp bu alınan iki yaprak ruhsatı sigortacıya gidilerek sigortacıya verilecek. Bu iki yaprak ruhsatı sigortacı dolduracak. Daha sonra bu yapılan işlemleri bir dosya içinde muhafaza etmeniz size daha kolaylık sağlayacaktır.
Yakıt sistemlerinde (LPG, CNG) yapılan tadilatlar da bu kapsama girmektedir ve aracın geçerli bir muayenesi olsa dahi tadilat sonrası muayeneye girmesi gerekmektedir. Tadilat sonrası muayene ücretleri araç sınıflarına göre belirlenir, "periyodik araç muayenesi" ile aynıdır.
LPG ruhsata işlenirken yapmanız gerekenler:
- Projelerinizi aldıktan sonra mutlaka yeniden Egsoz emisyon ölçümü yaptırmalısınız. Bedeli 59 TL dir. - www.tuvturk.com adresinden muayene randevusu alarak aracınızı muayene ettirmeniz gerekecek.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri