İlk olarak bulgur ılık suda 5 dk kadar bekletilir. Bunun nedeni bulgurun daha güzel açılmasını ve daha iri olmasını sağlıyor.
2- Bulgur yıkanmaz! Üretim aşamasında yıkanıp kaynatıldığı için ambalajlı bulgurun pişirilmeden önce yıkanmasına gerek yoktur. Ayrıca pirinç gibi suda bekletilmez.
Bulguru bir kase içine alın, üzerine sıcak suyu ekleyerek ağzını streç film ile kapatın ve şişinceye kadar dinlendirin (yaklaşık 20 dk).
Bulgur pilavını pişirirken dikkat etmeniz gereken diğer bir nokta su kaynadıktan sonra ocağın altını kısmayı unutmamanız, yoksa bulgurlar pişmeden suyunu çeker ve bulgurlar çiğ kalır.
beklettiğinizde kısırın sulanmasına neden olabilir, kıvamını bozabilirsiniz.
İlgili 17 soru bulundu
Ardından 1 su bardağı pilavlık bulguru koyun. Bulguru sosu ile birlikte 2-3 kere karıştırın. Son olarak bulgurun üzerine 1 buçuk su bardağı sıcak su ve tuz ekleyip, 1 kere karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp, suyunu çekene kadar pişirin.
Ardından bulguru da içine atıp biraz bulgur pilavını kavuruyoruz her konulan bulgur bardağı için 1. 5 su bardağı ılık su koyuyoruz biraz karıştırıp tuzu ekliyoruz. (Tuzu damak tadınıza göre koyarsınız😀) Suyu çektikten sonra 15 dk bekleyip sunumu hazırlıyoruz.
Önceden ısıtılmış 3 su bardağı sıcak su eklenerek orta ateşte pişmesi için bırakılır.
Biraz kavurduktan sonra üzerine 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı limon suyu, 1 çay kaşığı şekeri ekleyelim. Ardından bulgurlar batana kadar su ekleyelim. Öncelikle biraz kaynaması için ocağın.
Öncelikle bulguru sıcak suyla bir miktar ıslatıyoruz. Ama çok az su ile, sadece suyu döktüğümüz anda hemen kendisini çekecek kadar ve kapağını kapatıp 5 dakika demlendiriyoruz.
Bulgur pilavını pilav yapan, pilav pişirirken kullanılan su miktarıdır. Bulgurun suyunu iyi ayarlar, ocağıda iyicene kısar ve tencerenin kapağınıda kapatırsan helva gibi yumuşacık bulgur pilavı pişirmiş olursun. Bulgur pilavı pişirirken bulgur ve su ölçüsü değişmez. Yani, 1 bardak bulgur'a 2 bardak sıcak su konur.
En İyi Cevap. Bozulmaz, tüm malzemeleri hazırla karıştır ama sıvıyağ ve soğanı yarın sabah ekle. Şimdi eklersen yağı çeker ve soğan da açar açmaz kötü kokar iştahın kaçmasın.
Bekletilirse lezzeti olmaz. Bulguru veya pirinçi tereyağında hafif kavur daha sonra su ekle bak gör lezzeti.
Pilav yapmaya başlamadan bir süre önce pirinci sıcak suya yatırmak, nişastasının akmasını kolaylaştırarak pilavınızın lapa olmasını önler. Bu yüzden pilav yapmadan evvel yarım saat kadar pirincinizi sıcak suda bekletmelisiniz.
Bulgurlar genellikle üretim aşamalarında yıkanıp kurutularak paketleniyorlar. Bu yüzden aslında tariflerde kullanmadan önce yıkamanıza pek de ihtiyaç yok. Özellikle ince bulgurlar suyla bir süre temas ettikleri durumlarda çabuk bir şekilde şiştikleri için yıkamanıza hiç ihtiyaç duymayan bir malzeme.
Demlenen pilavlar, suyunu daha iyi çeker ve tane tane bir kıvam alır. Bu nedenle pişen pilavı en az 10 dakika kadar dinlendirmeniz gereklidir.
Pilav yaparken kapağını açmamaya ve sürekli olarak karıştırmamaya özen gösterin. Aksi takdirde pilavınızın lapa olma olasılığı %120 diyebiliriz. Çünkü pirinçler karıştırıldıkça nişastaları ortaya çıkar ve bu da onun tam kıvamında olmasını değil, lapa olmasına neden olur.
Bulgur Pilavı İçin Pişirme Önerisi
Kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak pişirmelisiniz.
2-Bulgur mutlaka soğuk su ile ıslatılmalıdır.Aksi takdirde şişer. 3-Salça , nar ekşisi ve zeytinyağı miktarı damak tadına göre azaltılıp , çoğaltılabilir.
Pilav piştikten sonra ocağın altını kapatın. Tenceredeki pilavı karıştırıp kapağını tekrar kapatın. Pilavı en az 10 dakika dinlenmeye bırakın.
Orta boy bir tencere içine 1 yemek kaşığı tereyağ koyup, eritin. Üzerine 1 adet ince ince doğranmış soğan ekleyip, 1 dakika kavurun. Daha sonra tencere içine yıkanmış 1 su bardağı bulgur koyup, 2 dakika kadar daha kavurun. 1,5 su bardağı su, 1 adet kesme şeker ve tuz ekleyip, karıştırın.
Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır? Soğanları küp küp doğruyoruz. pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Ardından soğuk suyla yıkadığımız bulguru atıyoruz iyice kavuruyoruz.
Pirincin suyunu çekmesinden, üzerinin göz göz olmasından ve karıştırırken tane tane oluşundan rahatlıkla anlaşılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri