Evet teknik olarak her araca takılabilir. Xenon Far teknolojisi arabadaki kısa farlarda kullanılacak ise bu durumda motor ile çalışan ampul seçeneklerini tercih etmek daha doğru olacaktır. Xenon farların içinde kullanılan ampul yapısına bağlı olarak fiyat seçenekleride farklılıklar gösterebiliyor.
Sonuç olarak arabanızın orjinalinde xenon ve türevi far aydınlatma sistemleri yoksa ve sonradan bu uygulamayı yaparsanız polis ceza yazabilir ve muayeneden de geçemezsiniz.
Xenon ampullerin saçtığı yoğun ışıklar doğru ayarlanmadığı ve kurallara uygun kullanılmadığı takdirde rahatsızlık verir. Trafik standartlarına uygun, sürücüleri ve yayaları rahatsız etmeyecek şekilde kullanılan kısacası modifiye edilmemiş xenon farları kullanmak yasak değildir.
Ancak xenon far değişikliği bir nevi modifiye işlemi olduğundan ve aracın nev'i ve görünüşünü değiştirmeyeceğinden dolayı ruhsata işlenmesi mümkün değildir.
Yüksek aydınlatma sağlar. Aynı zamanda düşük güç tüketimi sayesinde aracın aküsünü bitirmez ve zarar vermez.
İlgili 35 soru bulundu
3) Ömürleri 3000 saat civarı olmasına rağmen, teorik ömrünün yarısına gelen bir xenon ampul parlaklığının neredeyse %50'sini kaybedecektir. Yani 1500 saat yanma süresine sahip bir D2S ampul, halojen ampullerle aşağı yukarı aynı güçte yanacaktır. Daha iyi aydınlatma için ampul tamamen sönmeden değişim gerekebilir.
H7: Genelde kısa farlar için kullanılır. Tek flamanlıdır. H8: Genelde sis farlarında kullanılır.
Bazı araç sahiplerinin LED far ampulü ile girdiği TÜVTÜRK araç muayenesinde gaz deşarjlı far (ağır kusur) alarak muayeneden geçemediği bildirilmiştir. Ancak bu madde Xenon ampulleri için geçerlidir ve LED ampuller için uygulanması doğru değildir.
Araca sonradan takılmış olan xenon farlar ile muayeneye girilirse muayeneden geçilmez ve araçlar hasarlı gösterilir. Hasarlı gösterilen araçların trafiğe çıkması uygun olmayacağından kullanılamazlar.
Xenon Far Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Xenon far alırken dikkat edilmesi gereken birkaç nokta vardır: Xenon farların parlaklığı, farın boyutu ve fiyatı öncelikle dikkat edilmesi gereken hususlardandır. Xenon farların parlaklığı, gece ne kadar iyi görülebileceğini belirleyeceği için önemli bir husustur.
Yaydığı ışık parlaklığı ve ışığın ulaşma mesafesi dikkate alındığında en güçlü xenon far ürünleri arasında yer alan LED xenon sis farı modelleri, beyaz ışık yayar. Bu sebeple beyaz xenon far olarak da bilinir.
Öncelikle Xenon far nedir, bunun tanımını yapalım. Xenon far, içinde yüksek miktarda xenon gazı bulunan mikro deşarj lambası olarak tanımlanabilir. Farlarda bulunan ışık cam tüp içerindeki yüksek basınç ile doldurulmuş olan xenon gazı ile elektrotlar arasındaki ark ve çakma sebebiyle ortaya çıkar.
LED ve Xenon far arasındaki fark, temelde kullanım amaçları ile birbirinden ayrılır. LED teknolojisi genel olarak gündüz farları için tercih edilir. Xenon farlar ise daha çok kısa far olarak kullanılır. Bununla birlikte, Xenon far güçlü ışık yaydığı için iyi ayar yapılması gerekir.
Xenon farların kullanımı yasal mı meselesine gelecek olursak, evet yasal. Ancak eğer aldığınız araç sıfır değilse ve sonradan bu far türüne geçecekseniz bu farın tüm aksamlarının tam hâliyle ve doğru bir şekilde takılmış olması zorunluluğu var.
Aracınızda mercek olsa dahi, halojen far için üretilmiş mercekli fara Xenon taktığınız zaman sıkıntı yaşarsınız.. Bunun dışında Xenon merceğe sahip bir farda, yağmur, kar gibi durumlarda hiçbir sıkıntı yaşamazsınız..
Çok daha güçlü bir şekilde ışık veren farlar şimşek etkili LED farlar olarak geçer. Normalde LED farların lümen değerleri 3000 ile 9000 arasında değişmektedir. Bu aralık içerisinde 8000 ile 9000 arasında lümen değerlerine sahip olanlar şimşek etkili LED farlar olarak isimlendirilir.
Bazen muayeneden sorunsuz geçen aksam ve tadilatlar trafik denetimlerinde sorun yaşatabildiğinden dolayı bu iki soru ayrı ayrı akıllara gelmektedir. Ancak deli mavi, buz mavi veya limon sarısı gibi renkli xenonlar hakkında böyle bir karışıklık söz konusu değildir.
7 - Xenon Far Zararlı mı ? Hayır. Xenon farların arabalara kesinlikle herhangi bir zararı yoktur. Hatta son derece düşük enerji ile çalıştıklarından dolayı arabanızın enerjisini çok fazla kullanmadan yüksek far aydınlatması sağlar.
Sis farı, yol ve yolun etrafındaki nesnelerin rahatça. görülmesini sağladığı için yanmaması durumunda. muayenede hafif kusur olarak değerlendirilir.
Evet geciyor. Sadece ampul oldugu icin sıkıntı yok.
Havalı Frenler, Mekanik Freni Sistemi, Kontrol bağlantı Uçları, Frenlerin Serbestliği, Yay Kurmalı El Fren Sistemi, Direksiyon, Görüş alanı, Dikiz Aynası, Camlar, Aydınlatma, Kısa Huzmeli Far, Park Lambası, Geri Vites Lambası, Dörtlü İkaz Sistemi, Elektrik Kabloları: Hafif Kusurlu Sayılır.
Plaka aydınlatma lambaları hafif kusur, 2 hafta önce muayeneden bu şekilde geçtim ben de fark etmeden gitmiştim sürpriz oldu. Yanmıyorsa hafif kusur geçer. Beyaz veya sarıdan farklı renkte yanarsa ağır kusur kalır.
Kar veya sise karşı yakılan mavi veya beyaz ışık, gözler için kamaştırıcı olabilir ve kısa sürede sizi yorabilir. Kamaşma etkisinin azaltılması için de sarı renkli ışıklar kullanılmalıdır. Özetle; sis farlarında sarı renkli ışık kullanmanın doğru bir tercih olacağını söyleyebiliriz.
H7 ampul, H4 ampulün daha geliştirilmiş halidir. Burada teknik yapı temel olarak farklıdır, çünkü H7 ampulün sadece bir filamanı vardır. Bu, aracın her bir far başına iki H7 ampule ihtiyaç duyduğu anlamına gelir. Kısa hüzmeli far açıldığında bir ampul yanar; uzun hüzmeli far etkinleştirildiğinde ikinci ampul yanar.
Far ampulünde H4 mü H7 mi sorusu karşımıza sıklıkla gelmektedir. H4 ampulün geliştirilmiş hâli olan H7 ampul ışık verimi yüksek bir ampul tipidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri