Her dersten BEP hazırlamak zorunlu değildir. Çünkü BEP'in amacı, öğrencinin geliştirilmesi gereken yönlerini kendi öğrenme kapasitesine ve gelişim düzeyine uygun olarak geliştirmektir.
Her dersten BEP hazırlamak zorunlu değildir. Öğrencinin öncelikli ihtiyacına göre hazırlanır. Hangi derslerden yapılacağı BEP birimince kararlaştırılır. Örneğin okuma-yazma ve toplama-çıkarma bilmeyen bir öğrenci için öncelikli ihtiyaç Türkçe-Matematik dersleridir.
Öğrencinin aldığı her ders için BEP hazırlanır. Bu BEP'ler toplu halde öğrenci dosyasında bulunur.
BEP öğrencinin nereye ulaşacağının ve nasıl ulaşılacağının belirtildiği bir yol haritasıdır. Bu haliyle BEP özel gereksinimli öğrenciye verilecek hizmetlerin yazılı bir kaydıdır (Olson ve Platt, 2004). BEP aynı zamanda yasal bir zorunluluktur.
Kaynaştırma raporu olan her bir öğrencinin destek eğitimi(bep) planı yapılsa da yapılmasa da kaynaştırma raporlu öğrenci için bep dosyası oluşturulmalıdır.
İlgili 33 soru bulundu
ÖĞRENCİMİZİN KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİNE DAİR ÖZEL EĞİTİM KURUL KARARI DÖNEM ORTASINDA GELDİ. BEP YAPILMASI ZORUNLU MUDUR? Evet, yapılması gerekmektedir. En kısa sürede BEP Geliştirme Birimi oluşturulur ve öğrencinin yetersizlik türü, ihtiyaçları ve eğitsel performansı göz önüne alınarak öğrenci için BEP hazırlanır.
CEVAP : Evet yapılacaktır. Öğrenci ile ilgili İl/İlçe Özel eğitim Hizmetleri Kurulu Kararı okula geldiğinde en kısa sürede BEP Geliştirme Birimi oluşturulur ve öğrencinin BEP´i hazırlanır. 32.SORU: Öğrencime ilişkin Kaynaştırma eğitimi tedbirinin yanlış olduğunu düşünüyorum.
BEP, 2006 Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliği Madde 72'de tanımladığı üzere BEP Geliştirme Birimi tarafından hazırlanır.
Destek eğitim odasında öğrencilerin eğitim performansları dikkate alınarak birebir eğitim yapılır. Ancak; BEP geliştirme birimi gerektiğinde eğitim performansı aynı seviyede olan öğrencilerle birebir eğitimin yanında en fazla 3 öğrencinin bir arada eğitim alacağı grup eğitimi de yapılması için karar verebilir.
belirlendikten sonra hangi derslerden Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı yapılması gerektiği BEP toplantısında BEP Birimince karara bağlanmalıdır. *Öğrencinin ihtiyaç duyduğu derslerden BEP Planı hazırlanır. *BEP Dosyasının saklanmasından BEP Ekibi Başkanı ve Sınıf/Sınıf Rehber Öğretmeninin sorumludur.
BEP, öğrencinin değişen gereksinimlerine göre yeni düzenlemelerin yapılabildiği bir planlamadır. BEP' in etkililiği, bu gereksinimler doğrultusunda düzenlenerek; izleme ve değerlendirme sürecinin işletilmesi ile mümkündür. BEP, bir öğretim yılı için hazırlanır.
BEP Geliştirme Birimi, aile ve öğrencinin sınıf ya da branş öğretmeni BEP'i hazırlar.
Evde eğitim hizmetinden yararlanan öğrencilere, kayıtlı bulunduğu okulda/ku- rumda uygulanan eğitim programlarının uygulanması esastır. Ancak BEP geliştir- me birimince, bu programlara dayalı olarak öğrencilerin eğitim performanslarına göre, ihtiyaç duydukları alanlarda BEP hazırlanır.
ç) İşitme yetersizliği, zihinsel yetersizliği veya otizmi olan öğrenciler, her tür ve kademede velinin yazılı talebi ve BEP geliştirme biriminin kararı doğrultusunda yabancı dil dersinden muaf tutulabilirler. Bu öğrenciler merkezi sistem sınavlarında, yabancı dil dersi sınavından muaf tutulurlar.
Veliye mutlaka görüşme tutanağı imzalatılmalıdır. Yani başka bir deyişle bu konuda aileye BEP konusunda yasal haklarının anlatıldığı fakat velinin destek odasını reddettiğini ifade edilmelidir. Bunun yanı sıra bunun için veli eğer BEP istemiyorsa bunu okul idaresine yazılı olarak ifade eden bir dilekçe de verebilir.
Destek Eğitim Odası Açmak Zorunlu mudur? birlikte aynı sınıfta eğitimlerine devam eden özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler ile özel yetenekli öğrencilerin öğrenim gördüğü okul ve kurumlarda “Destek Eğitim Odası” açılması zorunludur.
a. Çocuğun özel eğitim gereksinimlerinin belirlenmesi; tanılama, izleme ve değerlendirme ekibi tarafından mümkün olduğunca ev gözlemleri ve gelişim ölçekleri kullanılarak yapılır. b. Eğitsel tanılama, izleme ve değerlendirme ekibi tarafından yapılacak inceleme ve değerlendirme çalışmaları, en az altı ayda bir yinelenir ...
Destek Eğitim Odasında bireysel eğitim yapılması esastır. Çünkü her öğrenci için hazırlanacak BEP ler o öğrencinin ihtiyaçları doğrultusunda ve o öğrenciye özel hazırlanır.
Branş öğretmeninin istemesi durumunda, 15 saat maaş karşılığı ve 6 saat zorunlu ek dersin üzerine, 9 saat daha Destek Eğitim Odasında ek ders görevi verilebilir. Bir branş öğretmeninin, branşındaki dersleri ile Destek Eğitim Odasındaki dersleri toplamı haftalık 30 saati geçemez.
Özel gereksinimli öğrenciler için hazırlanan bu program ile zihinsel ya da bedensel problemli her birey kendine göre bir eğitim programının içine alınır. BEP geliştirme biriminde bulunan üyeler başkan, öğretmen, aile, özel gereksinimli birey, rehber öğretmen ve program hazırlamakla görevlendirilmiş olan öğretmendir.
Öğrenciye ilişkin güncel bilgileri içermelidir. Çocuğun yaptıkları açık ve belirgin bir şekilde, hangi sıklıkta ve ne kadar doğru yaptığı belirtilmelidir. Öğrencinin yaptıkları özetlenirken; kazanmış olduğu davranışlar ve kazanması gereken davranışlar, ihtiyaçlar yazılmalıdır.
BEP ekibi ve aile tarafından imzalanacak. Bireyselleştirilmiş Öğretim Planının sonuçları eğitim- öğretim yılı boyunca değerlendirme tablosuna işlenecek.
Bedensel engelli birey için BEP geliştirme birimince hazırlanacak Bireyselleştirilmiş Eğitim Planları, gelişim basamakları göz önüne alınarak hazırlanmış olan Bedensel Engelliler Destek Eğitim Programı'na dayalı olarak oluşturulacaktır.
Ö8 “BEP; çocuğun sınıf öğretmeni ve ailesi, rehber öğretmen, okul idaresinden oluşan BEP komisyonu tarafından hazırlanmalıdır.
Dil ve konuşma güçlüğü olan birey için BEP geliştirme birimince hazırlanacak Bireyselleştirilmiş Eğitim Planları, Dil ve Konuşma Güçlüğü Eğitim Programı”na dayalı olarak oluşturulacaktır. Bireyin performansı alınırken esas olan, programda belirtilen kazanımların hangilerini yapabildiğidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri