evet kolay hazırlanması, lezzetli olmasının yanı sıra bulgur kilo almaya değil, kilo vermeye de yardımcı olan gıdalardandır. Bulgur, lif ve proteini yüksek olması, yağ ve kalorisinin ise düşük olmasıyla doyurucu, besleyici aynı zamanda kilo aldırmayan ender gıdalardandır.
Bağırsaklar için de sağlıklı bir besin olması yönüyle, bulgur diyette kilo vermeye destek olan bir karbonhidrat kaynağıdır. Tabi sağlıklı ve faydalı diye ölçüyü kaçırmamak gerekli. Diyet öğünlerinize dikkat edip bulguru tükettiğiniz sürece, bulgur ile zayıflamanız mümkün olacaktır.
Kontrollü tüketildiği takdirde bulgur kilo almaya neden olmaz. Bulgur, pirinçten daha faydalıdır ve diyabet hastalarına pirinç pilavı yerine bulgur pilavı yemeleri tavsiye edilir.
Sağlıklı yaşayabilmek için dengeli ve düzenli bir şekilde beslenmek oldukça önemlidir. Dengeli ve düzenli beslenmenin yanı sıra sağlıklı besinlerden fazla tüketmemek de önemlidir. Bulgur pilavı günde 1 porsiyon tüketildiği zaman insan vücudu için oldukça yararlıdır ve iyi bir karbonhidrat kaynağıdır.
Tepeleme çorba kaşığı bulgur pilavı 34 kalori. Büyük porsiyon yaklaşık 250 gramlık bulgur pilavı ise 286 kalori olacaktır.
İlgili 23 soru bulundu
Bulgurun içerisindeki lifler, vücuttaki fazla suyu emerek vücutta oluşan ödem ve şişkinliklerin giderilmesine de yardımcı olur. Bu sayede vücudun toksinlerden arınmasını sağlar.
evet kolay hazırlanması, lezzetli olmasının yanı sıra bulgur kilo almaya değil, kilo vermeye de yardımcı olan gıdalardandır. Bulgur, lif ve proteini yüksek olması, yağ ve kalorisinin ise düşük olmasıyla doyurucu, besleyici aynı zamanda kilo aldırmayan ender gıdalardandır.
Pilavlık bulgur vitamin değerleri ve lif bakımından zengin olmaktadır. Ama bulgur yemek şişkinlik ve gaza neden olmaktadır. Sindirim sisteminde gaz sıkıştığı için şişkinlik yaşanmaktadır.
Diyet yaparken pilav türleri tüketilebilir. Ölçülü olacak şekilde tabaklarınızda pirinç ya da bulgur pilavı yer alabilir. Haftanın günlerini pilav türlerine bölebilirsiniz. Bir akşam pirinç pilavından ortalama 6 kaşık yerken diğer akşam bulgur pilavından 8 kaşık tüketebilirsiniz.
İşte bu nedenle pilav fazla miktarda ve sık sık tüketildiğinde içeriğindeki yüksek karbonhidrat nedeniyle oldukça kilo aldıran bir yemektir. Özellikle pilavın yanında nohut ya da kuru fasulye gibi bakliyatlar ile birlikte tüketildiğinde kalori değeri daha da artmaktadır.
Eğer ölçülü ve doğru biçimde tüketirseniz muz kilo aldırmayacak, aksine sindirim ve boşaltım sisteminize katkıda bulunacaktır. Ayrıca muz kalori ve besin değerlerinin yanı sıra düzenli olarak tüketmek isteyebileceğiniz bir meyve.
Kahvaltıda haşlanmış yumurta kilo aldırır mı sorusuna yumurtanın kalori değerleriyle yanıt verelim. 1 adet haşlanmış yumurta ortalama 155 kaloridir. Bu değer ise kahvaltıdaki diğer ürünleri düşündüğünüzde yeterli olacaktır. Ölçülü miktarda tüketilen haşlanmış yumurta kilo alımına neden olmaz.
Bulgur yüksek lif içeriğiyle kilo kaybına destek sağlayabilir. 3 yemek kaşığı (90 g) pişmiş bulgur, 4 g lif içerir. Yüksek miktarda lif tüketimi tokluğu artırarak günlük kalori alımını azaltabilir. Bununla birlikte, yüksek lif tüketimi bağırsaklar üzerindeki olumlu etkisiyle de kilo kaybını destekler.
100 gramında sadece 55 kalori bulunan yoğurt hem düşük kalorili hem de besleyici olmasıyla zayıflamaya yardımcı oluyor; içinde bulundurduğu karbonhidrat, protein ve yağa ek olarak kalsiyum açısından da çok zengin olması sebebiyle sağlıklı bir şekilde kilo vermenize yardımcı oluyor.
Öğünlerde ekmek yememek de kilo vermeyi olumsuz yönde etkiler. Eğer kişi ana öğününde esmer ekmek tüketmiyorsa, kan şekeri dengelenemeyecek; dolayısıyla 1 saat sonra çok acıkacak ve eline ne geçerse farkında olmadan tüketip fazla kalori almış olacaktır.
Ekmek ölçülü tüketildiği zaman kilo aldırmaz. Ancak ekmeğin yanında bir de kalori oranı yüksek yiyecekler tüketirseniz, bu kilo almanızı sağlayacaktır. Günde 1 ince dilim ekmek tüketmeniz ve yanındaki yiyeceklere dikkat etmeniz kilo almanıza neden olmayacaktır. Gece ekmek yemeniz kilo almanıza neden olabilir.
Bulgur tüketildikten sonda kusma, şişkinlik, karın ağrısı, ishal gibi vakalarla karşılaşılırsa çölyak hastalığı olma şüphesi yüksektir. Her gıda da olduğu gibi fazla tüketildiği takdirde hiçbir rahatsızlığınız olmasa bile şişkinlik ve gaz yapması bulgurun zararları arasında sayılabilir.
"BULGUR PİRİNÇTEN DAHA SAĞLIKLI"
Pirinç ve bulgurun vazgeçilmez bir karbonhidrat olduğunu dile getiren Beslenme ve Diyet Uzmanı Yıldız Melek Aksoylu, "Bulgur, pirince göre daha çok protein içeriyor. Kan şekerini daha yavaş yükseltiyor. Pirinç kan şekerini çok hızlı yükselttiği için çok da hızlı düşürüyor.
Diyet listenize 2 günde bir bulgur pilavı eklemek iyi bi seçenek olacaktır. Diyette bulgur pilavı tüketmek çok iyi bir seçenek. Ama bulgur pilavının kendisi kadar nasıl yapıldığı da önemli.
Makarna, pilav, ekmek gibi karbonhidratlar diyetten tamamen çıkarılmalıdır: YANLIŞ. İnsan vücudu ana enerji kaynağı olarak karbonhidratları kullanır. Zayıflayayım diyerek ekmeği, pilavı kesmek ve bu besinleri hiç tüketmemek vücuda doğru enerjiyi vermemek anlamına gelir.
Spor yapan kişiler günlük enerjilerinin yaklaşık yüzde 20'sini yağlardan sağlar. Karbonhidrat içeren tam tahıllı besinler, makarna, pirinç, bulgur, karabuğday, kinoa, sebze ve meyve gibi besinlerin uygun miktarlarda tüketilmesi egzersizden en yüksek faydayı sağlayabilmek için oldukça önemli.
Yemekte bulgur pilavı tüketeceksek kesinlikle yanında ekmek yememeliyiz. Bulgur zaten karbonhidrat içeriyor, ancak tabi ki de bulgurun barındırdığı karbonhidrat sağlıklı, faydalıdır. Fakat yanında ekmek yersek, sağlıksız ve bir öğün için fazla karbonhidrat almış oluruz. Bu sebeple bulgur varsa, ekmek yok.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri