Gün içinde limonlu su tüketimi bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde etkilidir. Özellikle sabah limonlu su içmek toksinlerin vücutta birikmesini engelleyerek antioksidan etki gösterir. Sabah saatlerinde ve yemeklerden önce içilen limonlu su, ağız ve diş sağlığının korunmasına destek olur.
Düzenli olarak limonlu su içerseniz; ölü hücrelerin vücudunuzdan atılmasına ve yerine yeni genç hücrelerin gelmesine yardım edersiniz. Limonlu su kırışıklıkları önler, cilde parlaklık verir ve cildin daha sağlıklı görünmesine destek olur.
Çok fazla limonlu su içmek mide ekşimesini tetikleyebilir veya zaten yaşıyorsanız kötüleştirebilir. Mide ekşimesi, yemek borusu ve mide arasında bulunan özofagal alt sfinkteri görevini tam yapamayınca ortaya çıkar. Midedeki asitler yemek borusuna tırmanır ve bu duruma reflü denilir.
Limonlu su içmenin diğer bir faydası ise bağışıklık sisteminizi güçlendirmenize yardımcı olmasıdır. Limondaki potasyum kan basıncını kontrol etmeye, beyin ve sinir fonksiyonları uyarmaya yardımcı olur ve içerisindeki C vitamini sayesinde soğuk algınlığına iyi gelir.
Genel itibariyle kilo vermeye karar vermiş ve diyet yapan kişilerin sıkça tükettiği limonlu suyun insan sağlığına pek çok faydası vardır. Birde 15 gün düzenli olarak her sabah içilen 1 bardak limonlu su bağışıklık sistemini güçlendirmeden hastalıklardan korunmaya kadar pek çok rahatsızlığa iyi gelir.
İlgili 45 soru bulundu
Limon yüksek oranda C vitamini içerdiğinden antioksidan özellikler gösteriyor, vücudun toksinlerden (zararlı maddelerden) arınmasına yardımcı oluyor. Kan dolaşımının sağlıkla devam etmesini ve bu sayede metabolizmanın hızlanmasını sağlıyor. Metabolizmanın hızlanması sayesinde yağ yakımının da hızlanmasını sağlıyor.
Limonun kalorisi düşük olduğu için diyetlerde sıklıkla verilen bir besindir. Her sabah limonlu su içerek yağ yakımının hızlanmasını ve güne daha sağlıklı başlanmasını sağlayabilirsiniz. Direkt olarak kilo vermede etkili olmasa da her sabah ılık limonlu su içerek güne zinde başlayabilirsiniz.
Fakat her şeyin fazlası zarar olduğu için limonun da fazlası zarar olabilir. Günde 1 adet limon tüketmek insan sağlığı açısından yeterli olmaktadır. Asidik özelliğinden dolayı fazla limon tüketilmesi önerilmemektedir.
Açlık hissini de bastıracağından limonlu su ile zayıflama hayaliniz gerçek olabilir. Limonlu su, gün içinde vücudunuzu alkali seviyede tutar. Bunun etkisi ile de metabolizmanız aktif hale gelir. Hareketli metabolizma her zaman zayıflamada sizi bir adım ileriye götürür.
Bu noktada “Su içmek ödem yapar mı?” sorusunun yanıtını da merak ettiğinizi biliyoruz. Hayır; ideal miktarda su tüketiyorsanız ve ödem oluşumuna neden olabilecek herhangi bir sağlık sorununuz yoksa ideal miktarda su içmek ödem yapmaz. Fakat vücudunuzun ihtiyacından fazla su tüketmek ödeme neden olabilir.
Ülserli olanlar, bir bardak limon suyundan sonra mide rahatsızlıklarından muzdarip olabilir. Bu durumda, mide astarı tahriş olur ve bağırsakta hafif akut tahrişe neden olur! Yüksek asitli içeriğinden dolayı limon suyu diş minesini bile etkileyebilir.
Limonlu Suya Ne Kadar Limon Konulur? Bir su bardağı ılık suyun içerisine, yarım limonun suyu sıkılır. Limonlu su, sabahları aç karna içilebilir. Aç karna içilen limonlu su, toksinlerin atılmasını kolaylaştırır ve vücudun pH seviyesini dengeler.
Toksinlerden arındırıcı özelliği ve içerdiği C vitamini sayesinde kanı temizleyen limonlu su, siyah noktaları azaltır ve cildi sıkılaştırır.
Tek başına su, cildin temiz kalması için toksinlerin atılmasını sağlar. Limon eklendiğinde ise içeriğindeki C vitamini ile cildi lekelerden uzak tutarak ve kırışıkları azaltmaya yardımcı olur.
Limonlu su vücuttaki toksinleri atma da büyük etkiye sahiptir. Bu nedenle sabahları aç karnına içilen limonlu su hem toksinleri atmaya yardımcı olur hem de yağ yakımını hızlandırarak kilo verme konusunda destek olur. Sabahları aç karna içilen limonlu su kabızlığı da oldukça iyi gelmektedir.
5 gün uygulanması gereken limon diyeti ile 3 kilo vermeniz mümkündür. Vücudunuzu tazelemeye yardımcı olan bu diyet, ağırlıklı olarak limon suyundan oluşmaktadır. Tüketeceğiniz limon suyu toksinlerden kurtulmanıza yardımcı olarak kilo vermenizi sağlayacaktır.
Limonun düzenli tüketilmesi ayda 5 ile 10 kilo arasında zayıflamaya yardımcı olur.
Limon suyu, afrodizyak etkisi ile libidoyu yükseltiyor. Cinsel gücü ve isteği artırıyor. Diğer faydaları ise şöyle sıralanıyor: Sindirim sistemini çalıştırır.
Sabah aç karnına limonlu su içmek güne daha enerjik başlamanızı sağlar. Sabahları limonlu su içmek sindirim sistemini destekleyerek kabızlığın önlenmesinde rol oynar. Yemeklerden önce veya sabah saatlerinde içilen limonlu su ağız içindeki bakterileri parçalayarak diş sağlığına katkıda bulunur.
Limon, içeriğindeki C vitamini sayesinde immün sistemini (bağışıklık sistemi) destekleyerek cilt sağlığını korurken aynı zamanda bağırsak sağlığı için çok önemlidir. Çok güçlü bir antibakteriyal olan pektin lifi içerir. Bu sayede sindirim sisteminin düzgün çalışmasını sağlar.
Kan Şekerini Dengeler ve Kanı Temizler Limonlu su içerisindeki doğal asit sayesinde kanı temizlemekte ve besinlerden alınan şekerin vücutta dengelenmesine yardımcı olmaktadır.
7. Limon. Limon C vitamini açısından zengindir ve bağışıklık sisteminizi güçlendirmeye yardımcı olabilir. C vitamini ayrıca rahminizin bağışıklığını geliştirmeye yardımcı olur. Bu, istenmeyen bakterilerden korunmaya ve rahim ve yumurtalıklara tehlikeli enfeksiyonları önlemeye yardımcı olacaktır.
4 su bardağı kaynamış suyu doğranmış limonlara ilave edip kaynamaya bırakıyoruz. Kaynadıktan sonra limonu; kabuğu yumuşayıp, kabuğundaki vitaminini suya bıraksın diye 7 dakika daha kaynatıyoruz. Daha sonra isteğe bağlı olarak doğranmış zencefili ilave edip 1 dakika daha kaynamaya bırakıyoruz.
Her sabah içilen büyük bir bardak limonlu ılık su içerisindeki c vitamini sayesinde güne zinde ve enerjik başlamanızı sağlar. Kabızlığı giderdigi gibi, limonlu su içmenin zayıflamayaetkisi olduğuda bilinmekte. Vücudun içindeki çöp sayılan yağ oranını düşürerek tansiyonu dengeler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri