Merhabalar , Buz Lazer Epilasyon işlem öncesinde mutlaka uygulama bölgesinin 1 hafta süre ile güneşten uzak kalması gerekmektedir. Eğer ilk seansınız değil ise bölgedeki kılların 1 gün öncesinde jilet ile kesilmesi gerekmektedir. İşlem öncesi jilet uygulanması ciltte tahriş ve kuruluğa sebep olacağından önermiyoruz.
Lazer epilasyon öncesinde eğer kıllarınıza jiletleme ya da kısaltma yapmazsanız lazer ışını deri üzerindeki kıllara yoğunlaşacağından kıl köküne etki etmeyebilir. Ayrıca uygulanan bölgede istenmeyen ısınmaya ve yanıklara da yol açabilmektedir. Tedaviden 1-2 gün önce kıllarınızda kısaltma yapmanız uygun olacaktır.
Lazer epilasyon seansından önce kıllara kesinlikle kökünden alınması önemlidir. Özellikle seans gününden bir gün önce kıllara evde ıslak jilet ile müdahale edilerek uygulama için uygun kısalığa getirilmesi gereklidir.
Ağda ve cımbız gibi kılları kökünden koparan işlemlerden sonra lazer ışını kıl kökünü hedefleyemez ve epilasyon etki etmez. Bu nedenle mutlaka lazer epilasyon öncesinde kıllar jilet yardımıyla kısaltılmalıdır. Jiletle kısaltma işlemi Buz Lazer epilasyondan 1 gün önce yapılmalıdır.
Gelmeden önce ise tüylerinizi kesinlikle ağda, cımbız gibi yöntemlerden uzak tutulmalı, jilet yardımıyla kısaltma yapmalısınız. Cildinizi her seans öncesi jilet yardımıyla kıl ve tüylerden temizlemelisiniz. Tüylerinizi genel itibari ile 1-2 mm olacak şekilde kısaltabilirsiniz.
İlgili 45 soru bulundu
Eğer ilk seansınız değil ise bölgedeki kılların 1 gün öncesinde jilet ile kesilmesi gerekmektedir. İşlem öncesi jilet uygulanması ciltte tahriş ve kuruluğa sebep olacağından önermiyoruz.
Merhabalar, lazer epilasyon seansları öncesinde kılların jilet ile alınması gerekir. Jilet kılları daha çok arttırır diye endişe etmenize gerek yok. Çünkü lazer epilasyon ortalama 6-8 seansta kıllarınızdan kalıcı olarak kurtulmanızı sağlayacaktır.
Kıllar kökte bulunursa lazer etki edebilir. Kıllar alınmış ise 1 aya kadar bekleyip uygulama yapılabilir. Kılların tamamı çıkarsa lazer epilasyon etkili olacaktır. Lazer epilasyon öncesinde uygulanacak alan temizlenir ve kıllar kısaltılır.
Lazer epilasyon yapılan bölgelere tedaviden sonra en az 3 gün kesme, traşlama gibi işlemler kesinlikle yapılmamalıdır. Bölge çok hassas olacağından tahriş meydana gelebilir. Yeniden çıkan tüyleri ise ağda veya epilatör kullanmadan sadece jilet veya tüy dökücü kremlerle almak gerekir.
Kısacası kılların uzun olması lazer enerjisinin köke ulaşmasını engelleyip etkisini azaltabilir. Bu nedenle Alexandrite- Ndyag lazerler uygulaması öncesi kılların boyu aynı seviyede 1-2 mm olması gerekir. Diot lazerde ise kılın cilt ile aynı seviyede olması gerekir.
Lazer sonrası jilet yapmak uygun mu? Lazer epilasyon seans aralarında, tüyler yeterince uzadıktan sonra jilet yapmanın bir sakıncası yoktur. Tıraş makinesiyle de tüyler kısaltılabilir. Tüy köklerini uyarabilecek cımbız, ağda vb. işlemlerden süreç boyunca kaçınmak gerekir.
Kontrol seansının amacı, bu kıllara yeniden işlem yapmaktır. Kontrol seansına giderken bu kıllar jiletle alınmamalıdır. Aksi halde halde kalan kılları görmek mümkün olmaz. Eğer atlanmış kıllar varsa, bunlar merkezde uygulamayı yapan kişi tarafından o anda jiletle alınır.
Lazer epilasyonu iki hafta-20 gün ara ile yapan bazı merkezlerden özellikle uzak durulması gerekir. Çünkü, kıl döngüsünün tamamlanması için minimum 4 haftalık bir süreye ihtiyaç vardır. Bu nedenle lazer epilasyon seans aralığı yüz için en erken 4 hafta, vücut içinse 6 hafta olmalıdır.
Lazer epilasyon 1. seans sonrası dökülme yaşansa da çoğu kişide dökülen kılların büyük kısmı yeniden çıkacaktır. Söz konusu uygulamanın ilk seansından sonra kılların dökülme ve azalması başlar.
Bazı kılların kökü derin yerleşimlidir. Bu kıllar lazer epilasyon esnasında yandığı zaman vücut bunları dışarı atabilmek için yabancı cisim reaksiyonu geliştirir. Dolayısıyla ciltte sivilce meydana gelebilir. Kılları kalın, yoğun ve çok sert olan kişilerde de lazer epilasyondan sonra sivilce görülebilmektedir.
Lazer epilasyonun etki edebilmesi için kılın köküne kadar uzanması gerekmektedir. Lazer epilasyondan yine 1–1, 5 ay öncesine kadar bronzlaşma olmamalı ya da solaryuma girilmemelidir. Lazer epilasyon öncesinde kullanılan ilaçlar ve özellikle deri hastalıkları olmak üzere bilinen tüm hastalıklar doktora bildirilmelidir.
Lazer epilasyon için özel bir kıyafet giymeye gerek yoktur. Uygulama öncesi soyunup, giyinmenizin kolay olması için rahat kıyafetler giyinmenizi öneririz. Soyunduktan sonra bir havlu ile uygulama yapılmayan alanlarınız örtülecektir.
Hayır kıllar alındıkça daha kalın çıkmaz.
Genelde diode lazer epilasyon sonrası tüylerin dökülmesi 1-3 hafta sürer. Ancak bu durum elbette kişiden kişiye göre değişiklik gösterebilir.
Seans aralarında çıkan kıllar kesinlikle ağda, cımbız ve epilasyon aletleri gibi kılları kökünden koparan yöntemler ile alınmamalıdır. Eğer çok özel bir geceye katılacak ya da çıkan kıllarınızdan rahatsız oluyorsanız bu durumda jilet kullanabilirsiniz.
Buz epilasyon etkisini, ilk seanstan itibaren göstermeye başlamaktadır. Buz lazer uygulamasından 3-4 gün sonra uygulama yapılan bölgedeki kıllar yüzeye çıkar ve dökülmeye başlarlar.
Yüze lazer epilasyonda seans aralıkları 4-6 haftada, tüm vücut lazer epilasyon seans araları 6-8 haftada bir en iyi sonuç için verir. Eğer lazer epilasyon seans araları uzar ise etkili sonuç alınamaz ve seans sayısı artar. Lazer epilasyon yaptıranlar kullandıkları ilaçları doktorlarına iletmelidir.
Lazer epilasyon seanslarınızı yüzme antremanlarından sonra almanızı öneririz. İlk 24 saat su ile temastan kaçınmak olıuşabilecek cilt tahrişlerini önlemek açısından önemlidir.
Genellikle lazer epilasyonun etkilerinin net olarak gözlenebilmesi için kabul gören seans sayısı 6-8 arasında kabul edilmektedir. Belli bir zaman sonra kıllar iyice incelir ve birkaç seans sonrasında da tamamen ortadan kalkar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri