Müneccim dendiği zaman akla ilk olarak falcılık öne çıkar. Aynı zamanda geleceği gören ve bu tür işlerle uğraşan kişiler olarak da öne çıkmaktadır.
Prekognisyon meydana gelecek olayların önceden paranormal olarak algılanması fenomenine Parapsikoloji'de verilen addır.
türkçe'de önsezi olarak adlandırılan, daha çok felaket, tehlike, ölüm gibi olumsuz bir takım olayların olmadan önce kişi tarafından olacağının hissedilmesi durumuna psikolojide verilen ad.
Eğer kişinin eylemi birçok sonuca yol açıyorsa, davranışı ortaya çıkartan temel motivasyonu kestirmek güçtür. Bir rüya ancak gerçekleştiği zaman prekognitif adını alır, yani bir rüyanın prekognitif olup olmadığını önceden kestirmek güçtür.
Déjà vu (daha önceden görmek) (Fransızca telaffuz: [deʒa vy] [deja vü]), yaşanılan bir olayı daha önceden yaşamışlık veya görülen bir yeri daha önceden görmüş olma duygusu. Anı daha önceden yaşamışlık hâlidir. Fransızca; déjà (daha önceden) ve voir (görmek) kelimelerinden oluşmaktadır.
İlgili 31 soru bulundu
Premonisyon, meydana gelecek olayları akla dayalı bir nedeni olmayan bir huzursuzluk, bir gerginlik, bir kaygı gibi duygu hâlleriyle belli belirsiz bir biçimde hissetme fenomenine Metapsişik'te verilen addır. Parapsikoloji'de ise bu tür fenomenler için daha ziyade “felaket belirtisi” terimini kullanılır.
Parapsikoloji; duyular-dışı algılama, psikokinezi, ölümden sonra yaşam gibi konulara ilişkin paranormal olayların; deneysel yöntem yoluyla, çok disiplinli (çok yöntemli) etüdü.
Rüyada Geleceği Görmek Mümkün mü? Oxford Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmaya göre insanların çoğu geçmişe değil geleceğe yönelik rüyalar görmektedir. İngiliz uçak mühendisi John W. Dunne, rüyalar ve rüyaların gerçekleşmesi üzerine yazdığı kitabında kendi yaşadığı bir olayı örnek olarak aktarıyor.
Rüyada geleceği görmek rüya sahibinin kendi yaşamındaki geleceğine kafasını çok takması anlamına gelir. Sürekli olarak bunu düşündüğü ve kaygılandığı yönünde yorumlanır. Özellikle bunun yersiz olduğuna ve rüya sahibinin istediklerini gerçeği dönüştürebilecek güce sahip olduğuna yönelik işaret eder.
Dejavu bir şeyi daha önceden yaşamış gibi hissetmenize verilen tanımdır.
kimi insanların kendilerindekinin çok güçlü pek kuvvetli olduğuna inandıkları olacakları önceden tahmin etme, hissetme yetisi.
geçişli f. (Eski Türk. sep-mek “saçmak, dağıtmak”) E. T. Türk. ve halk ağzı. Serpmek: Eğer su sepmeseydi dembedem endîşe-i vuslat / Ne dil kordu ne can yandırmadık sûz-ı gam-ı firkat (Rûhî-i Bağdâdî).
Gündelik hayatımızda neredeyse hiç kullanmadığımız Hiss + kabl + vuku (Hissiyat: Duygular, sezişler / Kabl-el-vuku' : Olmadan önce) kelimelerinden oluşan bu kelime bütünü önsezi anlamına geliyor. Bir şeyleri olmadan önce sezmek... Muhteşem bir yetenek değil mi? Örneğin bazı insanlar için önsezileri çok kuvvetli deriz.
İşte TDK'ya göre hissikablelvuku anlamı... Hissi “his”, kable “önce”, elvuku ise “olma” anlamlarına gelmektedir. Dilimize Arapçadan geçen kelimenin açılımı hiss-i kabl-el vuku şeklindedir. Özellikle Türk romanlarında geçen Hissikablelvuku, henüz gerçekleşmeden önce hissetme yani “önsezi” olarak açıklanmaktadır.
Yani, kişinin kesin bir bilgiye dayanmadan sadece hissettiği veya şüphe ettiği bir durumu ifade eder. Örnek cümleler: Adamın işlediği suçla ilgili kesin deliller olmamakla birlikte, polisler hissikablelvuku bir şeyler olduğunu düşünüyorlar. Hissikablelvuku bir şekilde, bu yıl işlerin daha iyi olacağına inanıyorum.
Salih rüya son derece az görülür. Salih rüya görmek sadece müminlere özgü değildir; müslüman olmayanlar da görebilir. Yusuf Suresi'ndeki Mısır firavununun ve iki mahpusun gördüğü rüyalar buna örnek olarak gösterilebilir.
Müneccim dendiği zaman akla ilk olarak falcılık öne çıkar. Aynı zamanda geleceği gören ve bu tür işlerle uğraşan kişiler olarak da öne çıkmaktadır.
Rüyada Gerçekmiş Gibi Hissetmek Nedir? Rüyada kişinin rüya esnasında gördüğü olayların etkisinde kalarak gerçekmiş gibi hissetmesi kişinin algılarının açık olmasına maneviyatının artmasına ve duru görü sahibi olmasına yorumlanmaktadır.
Lüsid rüya, kişinin rüya gördüğünün farkında olarak gördüğü rüyalardır. Diğer rüyalarda olduğu gibi, lüsid rüyada yaşanılanlar da gören tarafından, gerçek olarak algılanır.
Rüyanın herkese değil, mutlaka imanından emin olunan sadık kişilere anlatılması gerekir. Çünkü güzel bir rüya gören kişi, bunu ehil olmayan birine anlatırsa o rüya yanlış yorumlanacağı için manası kaçar. Ama sadıklara anlatılırsa rüya şer gibi görünse de hayra tebdil olur.
Haberci rüyalar ise kişinin fizyolojik-patolojik durumuyla ilgisiz olup, insanın olağan halde bilmediği imaj ve bilgiler içerirler. Alelade rüyalar kişi tam uykuya dalarken veya tam uyandığı sırada oluşurlar.
Paranormal terimi, "normal dışı", "normal ötesi" anlamına gelmekte olup, telepati, psikokinezi gibi psişik fenomenleri, bilinen fizikokimyasal yasalarla açıklanamayan olayları ve bu olaylarda söz konusu olan psişik yetenekleri belirtmek üzere Parapsikoloji'de kullanılan bir terimdir.
Telekinezi, insanın zihniyle ve herhangi bir fiziksel temas olmaksızın nesneleri hareket ettirebilmesine denir. Parapsikoloji bilim dalının incelediği önemli bir psişik güç olan telekinezi, düşünce gücünü yoğunlaştırarak canlı veya cansız maddeler üzerinde etkiler oluşturabilmektir.
Psikoloji veya Ruh bilimi, iç güdüsel ve zihni inceleyen bilimdir. Bilinçli ve bilinçsiz olayların yanı sıra daha çok duygu ve düşüncenin incelemesini içeren Psikoloji, çok kapsamlı bir bilimsel alandır. Bu alanda uzman olan ve aynı zamanda bilgi araştırması yapanlara psikolog denir.
VUKU BULMAKNE DEMEK? TDK sözlüğüne göre vuku bulmak; "olmak, meydana gelmek" anlamında kullanılmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri